עזרה דחופה, במתוטא

עזרה דחופה, במתוטא

סליחה על ההתפרצות, אך זו שאלה דחופה שמטרידה אותנו. הקבלן שלנו (חמור גדול מאוד) בנה בבנין שבו קנינו קומה נוספת שעליה אין בינתיים היתרי בניה. למרות הכל נתנה לו המועצה טופס 4. האם מבחינה חוקית אפשר לתת טופס 4 כל עוד אין היתרי בניה לדירות???

לדעתי, בשום פנים ואופן לא !!!

אבל כבר נתקלתי במקרה כזה (ברחובות) ולא הצלחתי לקבל בעיריה הסבר איך קרה שניתן טופס 4 כאשר לבנין אין היתר לקומה הנוספת. אני רק מקווה שהדירה שלכם אינה נמצאת בקומה שניבנתה ללא היתר.

כששאלתי

כששאלתי בעיריה איך יתכן מצב כזה, הם טענו כי מבחינתם הבניין מחולק לשניים. ניתן טופס 4 רק לחלק עם ההיתרים. לקומה ללא היתרים, לא ניתן טופס 4. מה שלא הפריע לקבלן לאכלס שם את הדיירים, כאילו כלום לא קרה. ובעיריה אין פוצה פה. אדרבה, הם בצידו של הקבלן.

לי יש מקרה כזה בקדימה..../images/Emo20.gif

הועדה המקומית אישרה עוד קומה וחנויות ועוד .. למרות שהועדה המחוזית לא אישרה בקשות קודמות!!!! קבלן בנה עוד קומה וחנויות והועדה המקומית שרונים נתנה היתר ונתנה טופס 4 פניתי לועדת ערר והיא קיבלה את עירעורי ביטלה את ההיתר. דהיינו צריך להרוס התוספת. בשלב זה הלקוח שלי קיבל רגלים קרות והפסיק בפעילות נגד הועדה והקבלן. ועוד ממש עכשו בטבריה ליד מלון גינוסר ( בטבריה, לא בקיבוץ) בנו נדמה לי 25 קומות וללא היתר הדיירים השכנים התנגדו אבל הבנין עומד אז מה יהרסו? אינני זוכר כרגע מה נגמר שם.

ולגבי השאלה השניה?

האם שייך לתת טופס 4 לחלק מהבניין ולהתעלם מהחלק השני ללא ההיתרים?

גם זה נראה מוזר ...

טופס 4 משמש כאישור לחיבור המבנה לתשתיות חשמל, מים ובזק ומעיד כי המבנה נבנה בהתאם להיתר כחוק. אם הטופס ניתן לחלק מהבניין זה צריך להיות מצויין בו במפורש!!! תסרוק אותו ותעלה אותו לפורום שנראה במה מדובר. אופס 4 אמור להראות כדלקמן: תקנות התכנון והבניה (אישורים למתן שירותי חשמל מים וטלפון) טופס 4 (תקנה 5) אישור להספקת חשמל/מים/טלפון* לפי תקנות התכנון והבניה (אישורים למתן שירותי חשמל, מים וטלפון) התשמ"א-1981 מס' התיק: ------- הועדה המקומית לתכנון ולבניה ------- אל: חברת החשמל: ------- ספק המים: ------- שירותי הטלפון: ------- ניתן בזה אישור לפי סעיף 157א לחוק התכנון והבניה, התשכ"ה-1965, ולפי תקנות התכנון והבניה (אישורים למתן שירותי חשמל, מים וטלפון), התשמ"א-1981 כי, ניתן לספק לבנין המגורים/מסחר/שירותים/תעשיה* אשר בגוש ------- חלקה ------ תת חלקה ------- מען ------- ואשר נבנה לפי היתר בניה מס' ------- מיום ------- את השירות המבוקש. ------------------------ חתימת יו"ר הועדה המקומית נמסר בידי ------ או יו"ר ועדת המשנה ------- חתימת מהנדס הועדה ------- תאריך ------- ------------ חותמת

ERA victory

New member
אבי לידיעתך ! גם בנתניה ברמת פולג

בקניון החדש ניתן טופס 4 לקומה א בלבד!מאוכלס כבר שנתיים! קומה ב ללא טופס 4 בנויה חלקית ללא הפרדות ופיניש! קומה ג ללא היתרי בניה רק עמודים בנויים הקניון תקוע כבר שנתיים היזם עו"ד ידוע בנתניה

במגורים הבעיה די חמורה ...

הבעיה היא לא כל כך במתן טופס 4 לחלק מהמבנה, אלא בבנית דירות ללא היתר, מכירתן ואיכלוסן ... אחר כך הקבלן "נעלם" והרוכשים תקועים עם דירות שלא ניתן למכור אותן!!!

הועדות המקומיות עוברות על החוק

נותנות טופס 4 לחלק מהדירות בבנין למרות שהבניין לא נבנה בהתאם להיתר. להערכתי, הדרך להלחם בתופעה היא דרך ועדת ערר.

למעלה