עזרה דחופה בבקשה!

טלי321

New member
עזרה דחופה בבקשה!

שלום, אני מניקה מזה שבוע ימים ועד כה הרגשתי כאבים חדים אך מאוד נסבלים בכל תחילת הנקה למשך דקה וזהו. כעת הכאב בלתי נסבל, כמו דקירות חדות מאוד מהרגע שבתי מתחילה לינוק, בשד אחד הכאב עובר ובשני לא. כמובן שזה מרתיע אותי מלהניק כשאני חושבת על הכאב שיבוא.... בבקשה האם זה שכיח? מה ניתן לעשות? על הפטמה אין אדמומיות או סדקים, פצעים והתינוקת יונקת חלב בקלות. הכאב מרגיש חד בתוך הפטמה והאזור פנימה ולא בשד עצמו. תודה.

כאבים זה לא שכיח

מזל טוב על לידת התינוקת! הכאבים שאת מתארת הם לא דבר צפוי, וזה מנורה אדומה. יש מספר סיבות אפשריות לכאבים. כדאי ליפגש בדחיפות עם יועצת הנקה מוסמכת עם זה לא עובר במהירות רבה. בינתיים: תנסי לשנות תנוחת הנקה- אולי יהיה לך יותר נוח בשכיבה או הנקת צד? תנסי לודא שהיא פותחת פה גדול בהתחברות. האם יש לה סימנים של פטריה על הלשון? לפעמים תינוקות מקבלים פטריה בעקבות טיפול אנטיביוטי במהלך הלידה, ומדביקים את האימא. אפשר לקחת כדור נגד כאבים. תרגישי טוב! אורית מדריכת לה לצ'ה

טלי321

New member
שאלה נוספת

אורית תודה, אכן קיבלתי טיפול אנטיביוטי במהלך הלידה ( 3 פעמים), אני אבדוק את הלשון. מה ניתן לעשות כרגע להרגיע את הכאבים? להניק רק מהשד השני הלילה ולחכות למחר לייעוץ? תודה

כאבים בהנקה

אני מאוד מקווה שאת מרגישה יותר טוב הבוקר. אם ישנם כאבים שמונעים ממך להניק מצד אחד, הפתרון בינתיים הוא שאיבה ומתן החלב השאוב בבקבוק. רק אל תיקחי את המשאיבה הפשוטה של יד שרה, כי היא מכאיבה. תרגישי טוב! אורית מדריכת לה לצ'ה

טלי321

New member
../images/Emo45.gifאורית- המון תודה!

הלילה עבר יותר טוב ממה שציפיתי. בדקתי את הלשון והכל בסדר. שיניתי לתנוחת שכיבה (כך שזוית ההנקה השתנתה) והחלפתי בין השדיים כל 10 דקות כדי לתת לפטמות לנוח קצת. הכאב הפך קצת יותר לנסבל. התינוקת עצמה אכלה לשובע. הבוקר מחפשת יועצת הנקה להדרכה. ושוב תודה.

יופי!

אם את רואה שכל יום יש שיפור, אתם על דרך המלך! לפעמים פשוט הזמן עושה את שלו. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה