עזרה דחוף!!!!

amazone

New member
כי בחוזה סטנדרטי הדבר אינו מהווה

שיקול בכלל. מי ישמע - שדייר יקבע לבעלים מי להכניס לדירה? מי פה בעל הנכס? זה בכלל לא טיעון ולא משהו שראוי לבצע בין אדם לחברו כי לבינתיים היא פוגעת כלכלית בשותפה הנוטשת מתוך אינטרסים אנוכיים

הוא לא יודע מה קרה...

ובטח שהוא לא יכול לדעת מה הדיירת אמרה, וזה בטח לא עניינו. זה שבובוט כותבת פה דברים, לא אומר שהדברים אכן היו. הוא לא חייב להתייחס לשתיהן.

amazone

New member
בכך שהיא מצאה שותף חלופי

מדובר בפתרון סטנדרטי - הסעיף נמצא בכל חוזה כפתרון אפשרי ליציאת הדייר מהדירה בטרם סיום החוזה. ברוב המקרים, במיוחד בחודשים הראשונים, אפשרי אפילו לשלם קנס יציאה של כמה חודשים במטרה לאפשר לבעלים למצוא דייר חלופי או שהשותף שנשאר יגבה את העוזב בשכ"ד וישלם את מלוא הסכום והוא בעצמו יבחר שותף בכל מקרה - השותפות אינן חתומות האחת מול השניה אלא כל אחת מול הבעלים כך שאני לא רואה רלוונטיות

אם היה מפורט בחוזה...

מה שאתה כותב, אז הרי שלבעל הבית לא היה זכות בכלל להגיד לבובוט שהוא רוצה את הסכמת הדיירת השניה, מכיוון שהיא עמדה בהתחייבותיה, והיא יכולה לצאת - מבלי לשאול את בעל הבית (מכיוון שהיא הביאה מחליף)

amazone

New member
הדרישה להסכמת הדיירת

היא מחווה של רצון טוב מצד הבעלים במידה והדבר אינו משוריין בחוזה

אם כך הוא מחוייב להכניס את הדייר

עפ"י החוזה

amazone

New member
אין לי את החוזה מול העיניים

אבל כן באופן תאורטי במידה ואין אי אלו עיגונים

ד"א אני לא בטוח שזה ככה,

הרי יש תנאים שאתה מוכן לקבל בהם את הדירה וכשאתה אתה חותם חוזה אתה חותם שאתה מקבל אותה כמות שהיא וזה כולל גם את מי שגר בה, לבעל הבית אין שום זכות להכניס דייר אחר ללא רשותך, אני שוכר דירה לבד, האם בעל הבית יכול להכניס דייר נוסף מבלי לשאול אותי
ואם כן, אז מה ההבדל בין החוזים

amazone

New member
לא אם אתה משלם שכ"ד מלא

אבל אם אתה רוצה להתחלק בשכ"ד או שהבעלים יודע מראש שהוא פונה לסטודנטים ולכן מחליט מראש שהוא חותם מול דייר אחד שתפקידו לגבות את התשלומים ולהעביר אליו את הכסף ואותו הדייר יהיה חתום מול דיירים אחרים באותו חוזה והוא יהיה אחראי מולם, או שהבעלים חותם מול כל דייר בנפרד על חוזה וכל דייר אחראי מול הבעלים רק אם הכניסו סעיף מיוחד בחוזה [נדיר ביותר ולא מקובל] אז הדייר אחראי גם מול השותף שלו

ואם אני לא משלם שכ"ד מלא...

אז בעל הבית יכול להכניס את מי שהוא רוצה, כמה שהוא רוצה ומתי שהוא רוצה
השאלה מה מפורט בחוזה כי אני לא מכיר חוזה שכירות של שותפים.

amazone

New member
אתה יודע מראש

שהשכ"ד הוא 500$ בחודש. יש לך בחירה בין לספוג את מלוא הסכום או להתחלק עם שותף. במקרה הזה התחלקו 2 שותפים בשכ"ד. במידה ואחד מהם מוצא מחליף בעצמו, השותף יכול להסכים או לסרב רק אם השותף העוזב חתום מולו, הבעלים לא מסכים לחילוף, או מוגדר סעיף מיוחד בחוזה. יש לו אפשרות לשנות את סוג החוזה, לשלם את מלוא סחום השכ"ד ושלא יהיו לו שותפים או שתהיה לו זכות בחירה בשותפים במיוחד אם הם יהיו חתומים מולו והדבר יוגדר בחוזה בסעיף מיוחד

שוב אתה לא מתייחס למה שאני כותב....

אם אתה גר עם עוד שותף, כל אחד משלם 250$, עכשיו השותף שלך יוצא, ובעל הבית מחליט שהוא מכניס במקומו עשרה שותפים שכל אחד ישלם 25$, האם הוא יכול לעשות את זה או לא

amazone

New member
תאורטית כן

אלא אם כן קיימת הגבלה בחוזה בנוגע לכמות הדיירים באותו הנכס ומן הראוי שכל ה-500$ יתחלקו בין 11 דיירים אבל אנחנו סוטים מהנושא לא מדובר כאן בכמות הדיירים בנכס אלא בזהות הדיירים

אנחנו לא סוטים...

כי השאלה היא - מה הסעיף שמגביל אותו, ואיפה כתוב שהוא כן מגביל את הכמות ולא את הזהות
ולמה אתה חושב שה - 500 צריכים להתחלק בין 11 דיירים, אם אתה חתמת איתו שבמשך השנה הקרובה את תשלם 250, כל עוד הוא לא מפר את החוזה.

amazone

New member
כי אתה נכנס מראש לדירה בתנאים

מסויימים ויודע בתיאום עם הבעלים שתיכנס עם עוד שותף או עם האישה והילדים או עם הכלב - יכול להיות שבהמשך תחליף את האישה את הילדים ואפילו את הכלב אבל תצטרך להודיע לבעלים אם תוולד לך עוד ילדה או שתחליף את הזהות של הדיירים כדי לרשום אותם בחוזה אבל כל עוד אתה משלם לבעלים 500$ בחודש מה זה משנה לו אם הכלב שלך הוא פודל או פינצ'ר? הוא יודע על הכלב. ברותה המידה הוא מסכים שיהיו בדירה 2 דיירים שמתחלקים בשכ"ד. הזהות של הדיירים לא משחקת כאן תפקיד כל עוד הכסף מגיע בזמן. המילה האחרונה במקרה זה לא אמורה להיות של השותפה אלא של הבעלים והסרוב של השותפה אינו עקרוני כיוון שהיא הסכימה לכך. כל עוד הזהות המגדרית של השותפים לא מעוגנת בחוק [או היותם מעשנים, מחזיקים בע"ח וכדומה] זכותם לעשות זאת

amazone

New member
אם לשותף יהיו טענות

לא סביר שהטיעון של הבעלים יעמדו בפני בית המשפט בנוגע לכמות הדיירים בדירה שוב - זה צריך להיות מעוגן בחוזה וכמו ששותף מכניס את החברה שלו לדירה לא בהכרח הבעלים יתנגד ובמידה ולשותף השני יהיו טענות זה לא בהכרח יתפוס במידה והבעלים יסכים זה מאוד אינדבדואלי - לדוגמא יכולה להיווצר בעייתיות במידה וזוג נשוי עם ילדים יעברו במקום השותף העוזב ויכול להיות שלדייר שהחוז שלו עדיין בתוקף יהיה לו טיעון אבל לא מעבר לכך - זה תלוי בשופט

השאלה היא...

האם יש סעיף בחוזה שמגביל את בעל הבית מלהכניס חפצים או דיירים אחרים פרט לרשום בחוזה - כמו שכתוב בחוזה שלי, וכמו שאתה אומר - יש פה עילה לתביעה.

amazone

New member
המשכיר התחייב במקרה שלך

לא להכניס דייר או חפץ פרט לרשום בחוזה - כלומר הוא מתחייב שהדירה לא תשמש בנוסף כמחסן שלו ולא להכניס, באופן תאורטי, 3 דיירים לדירה אם התחייב מראש ל-2. במידה והזהות של השותפים רשומה בחוזה עליו אתה חתום והבעלים מתחייב לא להחליף אותם כל עוד החוזה בתוקף - לשותפה יש מילה בבחירת השותף. אך במידה וזהות הדיירים לא רשומה בחוזה עליו אתה חתום ולא קיימות הגבלות בנוגע לזהות הדיירים, כמו בע"ח או עישון, ההגבלה הנה בתוקף לגבי כמות השותפים אך לא לגבי זהותם

אם החוזה מאפשר לבעל הבית להכניס

דייר אחר מבלי ליידע את הדייר השני, אז אין לה זכות, כמובן שבעל הבית לא מחוייב לעשות את זה אלא אם כן יש סעיף כמו שאמרת לעיל שבו לדייר יש זכות לשלם קנס או להביא דייר אחר, ואם זה כך הרי שהמשכיר היה חייב להכניס את הדייר במקום בובוט

amazone

New member
כנראה שהמשכיר במקרה זה החליט

לתת משקל לבקשת הדיירת ולמען הסדר הטוב שלא להכניס את הדייר על סמך בקשתה למרות שהסכימה לכך בהתחלה - למרות שהסרוב על סמך מגדר בכלל לא מהווה טיעון ענייני. במקרה זה, הנוטשת יכולה לשקול לפנות לבית המשפט כדי לאשר הפרת חוזה

למעלה