עזרה דחוף

בילבי 88

New member
עזרה דחוף

אני יודעת שזה לא קששור לשינוי, אבל דבר אחד יש לי לומר, אני מעריצה את המפלגה, ושומעת על התרומות הרבות שנעשות יום יום, עכשו.. לעניין.... יש לי עבודה באזרחות ענקית מישהו מכון לעזור לי אני לא מבינה אף מושג שמה.... וחשבתי שאני פונה למקום הנכון יש מתנדבים

Sashka7

New member
את מוזמנת לשאול!!! אני למדתי

אזרחות בשנה שעברה וישנם כמה דברים שאני עדיין זוכרת...

בילבי 88

New member
אז ככה

השאלות הן: 1) אלו עקרונו דמוקרטים מתקיימים בכל אחד משלבי החקיקה- בחקיקה ממשלתית וחקיקת חוק פרטית 2) האם תהליך חקיקית החוק בכנסת מבטיח שהחוק יהיה דמוקראטי במובן המהותי? נמק... 3) מהו תפקיד הסיעה בכנסת? 4) מהם העקרונות הדמוקרטים הבאים לידי ביטוי בסמכויותיה ותפקודה של הכנסת כרשות מחוקקת? תודה הראש בילבי

Sashka7

New member
ואי לא ציפיתי לשאלות כאלה...

חשבתי שתשאלי שאלות יותר כלליות. אבל אם את צריכה עזרה את יכולה תמיד להשתמש בספר הישן והטוב, שכל מי שלומד אזרחות לומד לפי הספר הזה ("מדינה יהודית ודמוקרטית"- וכפי שאת רואה יש כאן כבר סתירה אבל זה לא העניין כרגע.). אם את רוצה לעשות עבודה יותר יסודית אז תשתמשי בכלי מודרני- האינטרנט. הוא מכיל מאגרים ענקים בנושאים האלה במיוחד עכשיו (תקופת בחירות וכאלה...) מקווה שעזרתי לך לפחות קצת

netc

New member
יש לי תשובה אחת

וואו, עשיתי את הבגרות באזרחות רק לפני חודש וחצי, וכבר שכחתי הכל...לא יאומן
בכל מקרה, מה זכור לי לגבי שלטון החוק, שיש את המובן הפורמלי, שזה כללים כיצד מחוקקים חוק, ואת המובן המהותי, שזה מהו חוק ראוי. חוק ראוי הוא חוק שעולה בקנה אחד עם ערכי הדמוקרטיה. לכן, התהליך של החקיקה בכנסת לא מבטיח שהחוק יהיה דמוקרטי במובן המהותי...הכנסת יכולה לאשר חוק שסותר את ערכי הדמוקרטיה. סביר להניח שזה לא יקרה, וגם אם יקרה אז בית המשפט יפסול את זה, אבל בעיקרון זה לא מחייב.

253Daniel

New member
תשובות

2. חקיקת החוק בכנסת אינה מבטיחה שהחוק יהיה דמוקרטי במובן המהותי שכן המובן המהותי דן בשאלה האם החוק "ראוי"- למידת התאמתו לערכי הדמוקרטיה...דבר אשר לעתים נתון לתפיסות והשקפות שונות- לדוגמה חוק השבות- שחלק יגידו שהוא דמוקרטי וחלק יגידו שלא. 3. תפקיד הסיעה בכנסת היא או לסחוט את המפלגה עם הכי הרבה מנדטים, ולקחת כמה שיותר בשביל הסכמה להיות בקואליציה, או לנסות לערער את השלטון אם היא באופוזיציה חחחחחחח (-:..בחייאת אל תכתבי את התשובה הזאת..אבל ככה זה. 4. העקרונות הדמוקרטיים הבאים לידי ביוי בסמכויותיה ותפקודה של הכנסת כרשות מחוקקת הם- א. הכרעת הרוב- שכן הכנסת פועלת לפי שיטה של הכרעת רוב כדי להעביר החלטות. ב. סעיף הדמוקרטיה העקיפה שנגזר מעיקרון שלטון העם- שכן הכנסת נבחרת מתוך העם והנציגים הנבחרים משרתים את האינטרסים של הציבור שבחר בהם.

למעלה