עזרה דחוף

diklag3

New member
עזרה דחוף

יש לי שאלה קניתי בית לפני 6 שנים מיד שניה שהקבלן של הבניין הוא נתנאל חברה לבנין הבית לא רשום בטאבו או במינהל עכשיו אני רוצה למכור את הבית ליד שלישית הבעיה היא שבנק הפועלים נתנו אישור לעיסקה אבל אחרי שחתמנו חוזה ונתנו לנו את חלק מהכסף והחזרנו משכנתא בנק הפועלים אומר לקונים שהם לא יכולים לתת להם משכנתא בגלל שהם צריכים אישור שנתנאל היא חברה משכנת מה שהיא לא. אבל שאנחנו קנינו את הבית נאמר לנו ע"י העורכת דין שלנו שנתנאל היא חברה שזכאית לרשום את הדירות. עכשיו לבעיה של נתנאל הם היו במשפט עם מנהל מקרקעי ישראל הם התחייבו במינהל לבנות שני בניינים והם הצליחו לבנות רק אחד ובגלל זה הם סיימו את השפט ומה שרשום שם מרשתנו פנתה למנהל המחוז ובימים אלו נבחנות חלוות שהוצעו ע"י מרשתינו, לרבות ויתור מצד מרשתינו על מלוא זכויותיה במגרש המערבי אשר אמורות לאפשר קבלת חוזה חכירה לרוכשי הדירות בבניין שנבנה כאמור על המגרש המזרחי

diklag3

New member
אתה צודק העורכת דין שלי אמורה לטפל

ואתה רוצה לשמוע את התשובות שלה לגבי הבניין היא אומרת שאין מה לעשות הרבה שצריך לבטל את החוזה כי הבנקים לא נותנים להם משכנתאות והמצחיק הוא שאני לא יכולה למכור את הבית בגלל שהוא לא רשום בטאבו או במינהל שחצי מדינה כמעט ככה בגלל"החוקים הנוקשים של הבנק" אסז אתם העזרה שלי כרגע אני לא הכי בקיאה בזה האם זה אפשרי? ותודה רבה על התגובה המהירה

diklag3

New member
כן אני המוכרת

ופנינו לעורכי דין של נתנאל והתשובה שלהם במכתב כמו שכתבתי מרשתינו פנתה למנהל המחוז ובימים אלה נבחנות חלופות שהוצעו ע"י מרשתינו לרבות ויתור מצד מרשתינו על מלוא זכויותיה במגרש המערבי אשר אמורות לאפשר קבלת חוזה חכירה לרוכשי הדירות בבניין שנבנה כאמור על מגרש המזרחי. והסעיף השני אנו בתקווה כי הנושא יוסדר בהקדם למרות שהדבר תלוי כמובן באישור המינהל. זה סוף המכתב שתי הסעיפים האחרונים שכביכול אמורים לפתור את הבעיה ואני ממש לא מבינה מה אני יכולה לעשות? למי עליי לפנות שיסודר העניין? מקווה שתוכלו לעזור לי ותודה מראש

למה צריך לבטל את החוזה?

חזקה על הקונה שעשה את כל הבדיקות הנדרשות בטרם התקשר בהסכם וחזקה על עוה"ד שלך שהכניס להסכם סעיף הקובע שאין באי קבלת משכנתא כדי להוות עילה להפרת ההסכם או לאי עמידה בהתחייבויות הקונה.

diklag3

New member
כן וזה כנראה הבעיה

אהם אני יכולה לעשות משהוא בנידון

כן.

להגיד לה שהעובדה שהיא אולי התרשלה בייצוג הקונים לא צריכה להשפיע על המוכרים וכי ההסכם ממשיך להיות בתוקף. אני גם מציעה לך להתייעץ עם עו"ד "חיצוני" לעסקה אם כוונתך ורצונך הם שהיא לא תבוטל.

diklag3

New member
גם אם אין באפשרותי להביא להם מסמך

הבנק רוצה מסמך שנתנאל היא חברה משכנת והיא לא חברה משכנת הדירה היא רשומה בחברת נתנאל בלבד בגלל המשפט שהסתיים ורשמתי לך מה הם רשמו לנו העורכי דין של נתנאל לגבי העניין האם הם לא יכולים לקבל משכנתא בגלל זה? האם בגלל זה הם יכולים להפר חוזה כיח אים כביכול את האישור המתאים למרות שיש אישור זכיות בחברת נתנאל שהם נתנו לנו וגם קנינו בעבר את הדירה עם האישור זכיות הזה ונותנו לנו משכנתא פתאום זה לא מתאים? ואתה צודק רשום בחוזה שלנו שחתמנו שהקונים מצהירים מאשרים כי בדקו את מצבה המשפטי של הדירה ומצאו אותה תקינה ומתאימה לצרוכיהם...

diklag3

New member
אתה צודק אבל יש לי שאלה

אם בנק הפועלים קיבל את כל המסמכים ואישר משכנתא כביכול הפקידה אמרה שזה בסדר וחתמנו חוזה ולאחר מכן מישהיא מעליה אמרה לא חסר מסמך של אישור שנתנאל חברה משכנת אבל כבר נחתם החוזה וכמעט ממחצית הכסף עבר האם זה בסדר מבחינתם? ותודה על התגובה המהירה אתם לא יודעים איך אתם עוזרים לי
כי אני ממש בלחץ

diklag3

New member
לשאלתך היכן נמצאת

זה בבאר יעקב אולי אבל הבנק נתן לנו משכנתא לפני 6 שנים על הבית שהוא באותו מצב ובנוסף לכך אנחנו סגרנו עם חלק מהכסף שהוא 100 אלף ש"ח משכנתא ואין לי כסף נזיל לתת להם את הסכום הנ"ל ואני צריכה עכשיו משכנתא אם הכל מתבטל חדשה מבנק לאומי אז או שהם נותנים לי או להם ואם לאומי לא ייתן לי משכנתא אין לי מאיפה להחזיר להם ואני ממש בלחץ מיזה

diklag3

New member
היא חברה פעילה מאוד

היא עדיין בונה בבאר יעקב זאת חברה אחים נ.נתנאל

איך הבנק יכול לסכל את ההסכם?

בהנחה שכתוב בהסכם שאי קבלת משכנתא אין בה כדי לבטל את ההסכם? לדעתי, עוה"ד התרשל ולא בדק היטב את מהות הזכויות (כנראה שלמשל לא ביקש אישור זכויות מממ"י או מהחברה המשכנת). אני ממש לא מבינה מדוע זו בעיה של המוכר.

diklag3

New member
זהו שנתנאל היא לא חברה משכנת

הבית רשום בחברה בנתיים ולא אצל מנהל מקרקעי ישראל ולא בטאבו

זו בעיה של הקונים

ושל עוה"ד שלא בדק זאת. אם אתם קיבלתם משכנתא אולי כדאי שהקונים ינסו בבנק אחר?

diklag3

New member
זהו שהם ביקשו בבנק הפועלים ולא נתנו

בגלל שנתנאל לא חברה משכנת ולאומי גם לא נתן להם למרות שהם נתנו לנו לפני 6וחצי שנים ושכן שלנו שקנה לפני שנה וחצי קיבל משכנתא מבנק הפועלים אני גם לא מבינה את הבנקים כאן נתתם לנו משכנתא וגם לשכנים שלנו מה השתנה עכשיו?

למעלה