עזרה דחוף

yuval171

New member
עזרה דחוף

לפני כשבוע, ביום ראשון שעבר התחלתי טירונות ומדריך קרב מגע ניסה להפיל אותי, ונפל לי על הקרסול ושבר אותו. שמו לי על הרגל השאמלית גבס שמגיע כמעט עד הברך. אתמול הייתי בבדיקה, והאורטופד נתן לי גבס הליכה. ואמר לי שבעקרון מותר ללכת על הרגל עם גבס הליכה. עד עכשיו הייתי עם קביים.. קבלתי עכשיו את הגבס הליכה. האם כדאי ללכת איתו? איך משתמשים בו? האם אני אמור ללכת איתו בלי קביים??? אנא עזרו לי דחוף, כי אני ממש מבולבל.

גבס דריכה

שלום, אם האורתופד אמר לך מפורשות שמותר לך לדרוך על הרגל (אתה צריך להיות בטוח) אז אתה יכול להתחיל לדרוך. בדרך כלל ממשיכים להשתמש עם הקביים אך שמים על הידים פחות משקל. הכל מקרה אני ממליצה שתבקש הפניה לפיזיותרפיה. בהתחלה יסבירו לך מה אתה יכול לעשות עם הגבס ואיך ללכת נכון עם קביים. כשיורידו את הגבס תקבל טיפול לצורך החזרת הקרסול לתיפקוד תקין. בהצלחה.

yuval171

New member
עוד פרטים

תוכלי לנדב לי עוד פרטים על ה"גבס הליכה" כמו איזה אתר שכותב עליו? האם לאחר כמה זמן אני אוכל ללכת עם גבס בלי קביים.. הבעיה היא שאני תחת הצבא, ולכן בעקרון אני חייב ללכת רק לבית חולים צבאי כמו תל השומר.. יש טיזה מקום פרטי שאני אוכל ללכת אליו והם יעזרו לי(בתשלום)?

המשך..

הדוגמא הכי טובה שאני יכולה לתת לך לגבס כזה היא.....תסתכל למטה לכיוון הרגל ותראה
...ההנחיה ללכת עם קביים (דריכה חלקית) או ללא (דריכה מלאה) וכמה זמן, צריכה להיות על פי ההנחיות של האורתופד ולכן תפעל לפי מה שאמרו לך. מה הבעיה בזה שאתה בצבא? הטיפול שתקבל בפיזיותרפיה אם זה בתה"ש (זה לא בית חולים צבאי אלא ממשלתי), איכילוב, או כל מקום אחר שהצבא ישלח אותך הוא טיפול מצוין והוא אינו מיועד רק לחיילים אלא גם לאזרחים כך שאין צורך (וגם אסור לך) לקבל טיפול פרטי או במסגרת אחרת. נשמח להמשיך לעזור.

yuval171

New member
עוד שאלה

בעיקרון תמיד צריך כששמים גבס ללכת לפיזיוטרפיה?

למעלה