עזרה דחוף

עזרה דחוף

אני צריך חומר לימודי על ארגנטינה כמו למשל :לבוש מסורתי .מאכל פופולארי.חגים ומועדים בארגנטינה. ואם אפשר לתת לי כיוון לגבי חומר לימודי שאפשר למצוא באינטרנט תודה מראש חן לוי העיראקית בתו של דודו לוי,

ארגנטינה?

זו לא חטיבה תרבותית אחת כך שקשה לענות במדוייק. בקוים כלליים ארגנטינה מתחלקת לצפון האינדיאני, המערב האנדיני (הרי האנדים), הפמפס, בואנוס אירס והפטגוניה. הצצפון מתייחד במאפיינים אינדיאניים שהם ברובם מאכלי תירס וקמח תירס כמו ה-Tamal שהוא תערובת של קמח תירס ובשר מגולגלים בעלה תירס והאמפנדס שהן כיסוני בשר אפויים, הלבוש הוא גברים במכנסי בד ופונצ'ו ונשים במגבעות ושמלות צבעוניות. בשאר האזורים התרבות היא יותר אירופית, והדבר מתבטא בלבוש, האוכל הפופולרי בבואנוס אירס והפמפס הוא בשר על האש: אסדו, צ'וריסו, צ'ורסקו. בואנוס אירס מתייחדת בחיי לילה וחיי תרבות מפותחים, יותר מאשר בכל עיר אחרת באמריקה הלטינית, והיא בעלת מסורת של מועדוני טנגו ובתי קפה בסגנון אירופי קלסי, כמעט וינאי. בפטגוניה גם נפוץ הבשר על האש אבל שם זה בעיקר בשר כבש ולא בשר בקר כמו בפמפס. באזור האגמים שבמערב האנדיני, בעקבות הגירה מרובה של גרמנים נפוצה תעשיית מזון ביתית בסגנון מרכז אירופי כמו ריבות, נקניקים ושוקולד. יום העצמאות הארגנטיני נחוג ב-25 במאי וכן נחגגים המועדים הקתוליים: חג המולד, פסחא וכו' אני מניח שטלפון לקונסוליה הארגנטינית ברחוב הירקון בתל אביב תניב כתובות רבות להמשך חקירה.

nutmeg

New member
זה הזמן

להכיר לך את האתר של ה-CIA סוכנות הביון האמריקאית. באתר יש חלק נכבד הנקרא The world fact book. כל מה שצריך לעשות הוא לבחור את המדינה עליה אתה רוצה "עובדות" ולקבל ימבה חומר הכולל רקע, מידע גיאוגרפי + מפה, על האנשים, על השילטון, על הכלכלה ועוד ועוד. הנה למשל ארגנטינה.

למעלה