עזרה...דחוף!!!!!

עזרה...דחוף!!!!!

שלום.. הכלב שלי, גור בן 3 חודשים, רועה גרמני.. קיבל אתמול מנת בשר ועופות..(בלי עצמות). הוא אכל בשעה 4 בצהריים. עכשיו, שהתעוררתי בבוקר, הוא התחיל להקיא בכל הבית את מה שהוא אכל. אבל אני מתכוונת בכל הבית! יותר מ 20 פעם! אני מצטערת אם הגעלתי אותכם אבל, הוא לא נראה לי בכלל. מה ניתן לעשות עד שאני אתפוס את הוטרינר? אודב לכם אם תענו לי מהר. לילוש

be_roo

New member
יש לשער שכבר השגת את הוטרינר

צערי על שלא הייתי כאן קודם כדי לעזור. בכל מקרה, להבא, כאשר כלב מקיא כל כך הרבה, בעיקר כשמדובר בגור קטן, יש לפנות לוטרינר, ולו רק בגלל סכנת התייבשות. האם זו הפעם הראשונה שהוא אוכל בשר? אם כן (בהנחה שהבשר לא היה מקולקל), סביר שמדובר באוכל שהקיבה שלו אינה רגילה אליו. לאוכל חדש יש להתרגל בהדרגה, גם אם מדובר על החלפת האוכל המסחרי הרגיל שלו. מי שרגיל לאכול כל הזמן אותו דבר, לא יתמודד טוב עם מעבר פתאומי למזון אחר. לכן יש להתחיל במנות קטנות, לערבב עם המזון הרגיל, ולאט להגדיל את הכמויות.

talikash

New member
עצה לעתיד...

בטח הכלב שלך הקיא כי הוא לא מעקל את כל האוכל הזה. אם האוכל היה עם תבלינים זאת בטח הסיבה (אסור לתת להם אוכל עם תבלינים זה הורס להם את הקיבה). *ולהערה שמישהו העיר לגבי בשר נא, דווקא בשר נא זה בסדר לתת להם...בכל זאת הם חיות שבטבע שלהן הן טורפות ואמורות לאכול בשר נא (מניסיון שיש לי כלב כבר 16 שנה). בכל מקרה, אל תלחצי, עד שתלכי לווטרינר תכיני לו אורז לבן בלי תבלינים, ולהבא תתני לו רק אוכל יבש לגורים.

מייקלס

New member
על כלבים שמקיאים !

כדאי לדעת - רוב האנשים באופן אוטומטי מציעים לכלב מים לאחר שהקיא. טעות ! כלב מקיא - לא להציע אוכל ומים. מזון ומים מגרים מחדש את רפלקס ההקאה, והכלב מקיא בעצם יותר ממה שנכנס. בניגוד לדיעה הרווחת שיש לתת מים לכלב שמקיא "כדי שלא יתייבש" התגובה שלנו עלולה בעצם לגרום לכלב להקיא יותר וע"י כך בעצם להתייבש. בלי שום קשר למה שהכלב אכל , אם מתאים או לא מתאים - כלב המקיא בתדירות כה גבוהה חייב לראות וטרינר.

עדכון!!!

אז ככה..דיברתי עם הוטרינר..וכמו ההמלצה של מייקלס.. הוא אמר לי לא לתת לו לשתות ולאכול לפחות שעתיים. לאחר מכן דיברתי איתם שוב ואמרו לתת לו מים בהדרגה.. ואם הוא מקיא, אז להביא אותו לבדיקה. נתתי לו מים והוא המשיך להקיא, אמנם הרבה פחות. אין לי אפשרות לקחת אותו כי הבית חולים מאד רחוק מהיכן שאני גרה. (עיר אחרת). הוא עירני, משחק, נובח ומשתולל, ונראה לי בסדר. ביום רביעי אני אמורה להיות שם עם פנצ'ו, הכלב הבוגר שלי.. ואני אקח גם את הקטנצ'יק איתי. אני מקווה שהוא יהיה בסדר, ושאני לא אצטרך לקחת אותו כבר מחר. תודה לכולם על ההתעניינות ועל ההמלצות לילוש

למעלה