עזרה- דחוף!

NoName1991

New member
עזרה- דחוף!

קודם כל שלום לכולם.. יש לי דילמה ממש גדול ואני צריך להלחליט עד ה31.3, מקווה שתעזרו לי עד אז. אני בן 18, והתקבלתי לקורס של יחידת ממר"ם בצבא. וחוץ מהמסלול הזה הציעו לי מסלול בתוכנית "עתידים" [פעמי עתידים] שמציע ללמוד במכללת סמי-שמעון שבבאר שבע בתום סיום הלימודים. המסלול מציע להתחיל תואר מהנדס תוכנה, ללמוד שנתים לפני תתחילת השרות בהם צוברים כ70 יחידות זכות מהתואר + הוצאת תעודה של הנדסאי במקצוע. לאחר מכן להתגיייס ליחידת ממר"ם- שרות באורך של 5 שנים ביחידה, ואחרי זה לחזור ללמוד במכללה עוד שנתים עד לסיום תואר מהנדס תוכנה. -כל המסלול הזה לוקח 9 שנים. -תוכנית "עתידים" מממנים את כל הלימודים במכללה [גם לפני וגם אחרי השרות]. אז השאלות שלי הם: 1. האם כדאי לעשות את המסלול הזה במכללת סמי-שמעון? --> כמה התואר \ תעודה שווים כשמוציאים אותם במכללה הזאת או בכלל כשמדובר במכללה? 2. האם מישהו מכיר את המכללה הזאת? --> מה הרמה שם? האם שווה ללמוד שם? ועד כמה נחשבת המכללה הזאת בכללי \ אצל מעסיקים. 3.האם עדיף ללכת לקורס של ממר"ם, ורק לאחר השרות להתחיל תואר באוניברסיטה? ההתלבטות שלי זה האם שווה לעשות תואר במכללה, מכיוון שאני תכננתי על תואר באוניברסיטה.

עזרה

שלום לך, אענה לך על השאלה השלישית: אתה נדרש לבחור כעת, בגיל 18, מסלול עתודה שימשך במשך 9 השנים הבאות. מסלול כזה עשוי לפתוח לך אפשרויות רבות, לחסוך לך כסף, לתת לך מסגרת למשך זמן ממושך, להעשיר את קורות החיים שלך, ועוד. אתה יכול להוסיף דברים משלך לרשימה של הדברים שזה מאפשר. מצד שני, אתה רק בן 18 ועומדות לקראתך שנים של התנסויות וחוויות של צבא ותחילת שנות ה-20 של חייך ואתה עשוי להשתנות ולרצות דברים אחרים. אולי תרצה לטייל בעולם לפני הלימודים? לימודים באוניברסיטה, בגיל המקובל בד"כ: שנות ה-20, מכילים חוויות מסויימות, גם מעבר ללימודים עצמם. לכל אחת מהאפשרויות יש ייתרונות וחסרונות. השאלה היא מהי האפשרות עם הכי הרבה ייתרונות בשבילך? בהצלחה, ניבה

מנסה לעזור...

אהלן..... בקשר לשאלתך לגבי המכללה סמי שמעון בב"ש במגמת הנדסת תוכנה, אז זו מכללה ממש טובה (אני בעצמי חושבת ללמוד שם), בשכר אוניברסיטאי. לפני שתחליט הייתי רוצה לומר משהו לגבי כל מסלול העתודה, כמישהי שעבדה המון בצבא עם אוכלוסיית העתודאים..... העסקה שצהל מציעה היא מאוד מפתה במיוחד בגיל 18 כשמציעים לימודים בחינם ואופק שירות.....אבל הרבה מאוד עתודאים מוצאים עצמם מצטערים ומנסים להפר את החוזה ולהשתחרר, לפעמים מצליחים ולפעמים לא.... אתה צריך לחשוב טוב האם שירות צבאי ארוך זה מה שאתה באמת רוצה..... 9 שנים זה לא מעט זמן והשכר שמוצע לקצינים עתודאים במערכת נמוך בהרבה מהשכר שמוצע בשוק הפתוח......וכמוהו גם האתגרים האינטלקטואלים.....(לא בכל המקרים כמובן!) זה משהו שבדרך כלל לא נוטים לחשוב עליו בגיל 18..... יש גם צדדים טובים למערכת... אבל אני בטוחה שכבר שמעת עליהם
בהצלחה

למעלה