עזרה! דחוף!!1

עזרה! דחוף!!1

אני אתאר את מהלך העניינים שככל הנראה הוביל לבעיה. מקווה שתוכלו לעזור לי:

היו לנו באתר FRIENDLY URL בעברית, ובמרבית מילות המפתח היינו ב3-4 המקומות הראשונים (ברובים במקומות 1-2).
מכיוון שרציתי לשים קישורים מהסרטונים שלנו ביוטיוב ישירות לדפים מסויימים, נאלצתי לשנות חלק מה-URL לאנגלית (כי יוטיוב הרי לא תומך בעברית בקטע הזה, ואם יש קישור עם עברית, הוא מפנה לדף הבית).
לא ידעתי שצריך לעשות הפניות 301. גיליתי את זה רק כשראיתי שהדפים מפנים לעמוד שלא קיים (לא היתה הפניה 404, אלא דף עם נקודתיים).
בעזרתכם עשיתי הפניות 301 ולפחות הלינקים היו קיימים, אבל-
ראיתי שהיתה לנו ירידה בתוצאות החיפוש, ולא ידעתי אם זה בגלל שכמה ימים הלינקים לא היו טובים או בגלל שהם היו באנגלית ולא תיארו את מילות התוכן שלנו בעברית.

אתמול שיניתי חזרה את הלינקים לעברית, עם הפניות 301 חדשות.
על מנת שביוטיוב כן ישארו ההפניות לדפים הספציפיים, השארתי שם את הקישורים באנגלית, ובזכות ההפניות 301 החדשות, ראיתי שזה אכן מפנה לדפים הנכונים באתר.

אבל-
הבוקר ניסיתי שוב לבדוק את המיקומים שלנו בתוצאות החיפוש, ונראה שממש ירדנו, וכשאנחנו כן מופיעים בעמוד הראשון, זה לא עם המלים שהוגדרו למילות החיפוש הספציפיות.

ועכשיו לשאלות:
1. יכול להיות שנענשתי על ידי גוגל על המניפולציות שעשיתי עם ההפניות?
2. יכול להיות שפשוט לוקח לו זמן להתעדכן? (כי את הזריקה למטה הוא עשה ממש מהר!)

בקיצור, מה עושים? איך לתקן את זה ודחוף!!!

(בדיוק שבאתי לעשות דו"ח על הרבעון האחרון, והכל התחרבש
)

סליחה על החפירה ותודה מראש לעונים!

זה פשוט יקח קצת זמן

תמתין בסבלנות
אם אתם עדיין בדף הראשון אבל יותר למטה לא נענשתם
אז פשוט תמתין 2-3 שבועות ותראה איך זה מתקדם - גוגל צריך לסרוק מחדש את הדפים הללו וזה לא מתבצע ברמה יומית.

תעשה פקודת SITE בגוגל. זה הולך ככה www:site.xxx.com ,כנס לעותק השמור בחץ הקטן ותראה מה התאריך האחרון שגוגל סרק את הדף הזה. סביר להניח שהוא יהיה עדיין על 404 ולפני התיקון האחרון של הכתובות וההפניות הרלוונטיות.

בהצלחה!

קודם כל תודה,

אתה באמת תותח! התשובות שלך עוזרות לי בטירוף :)
עשיתי פקודת סייט, וכן, התוצאות הראו שהסריקה נעשתה ב24.12 (שזה עוד לפני שינוי הURL הראשון, מוזר...)

בכל מקרה, רק למען השקט הנפשי שלי (מקווה שיהיה שקט נפשי...):
כל שינויי הURL לא אמורים לפגוע בתוצאות שלנו?
והקישורים החצי פיקטיביים מיוטיוב? (קישורים עם URL באנגלית, שמפנים לדפים חדשים עם URL בעברית)?

בהיסטריה לגבי זה...

תודה

השינוי בURL כן פוגע במיקומים!

זו בדיוק הבעיה במקרה שלך
בדיוק בגלל זה המיקומים שלך נפגעו!
עכשיו כשהחזרת את הURL לכתובות המקוריות ובתקווה שעשית את זה באופן תקין או לחילופין ביצעת הפניות 301 באופן תקין מהכתובת המקורית שמאונדקסת בגוגל לכתובות החדשות - מה שנשאר זה להמתין עד שגוגל יסרוק שוב את הדפים ויראה שהם קיימים.
בהצלחה!

כבר התבלבלתי לחלוטין !

עצם השינוי פגע במיקומים שלי או זה שכמה ימים לא היו הפניות 301 לדפים המעודכנים?

עשיתי פעמיים הפניות 301 :מהעברית - לאנגלית ובחזרה לעברית (עלא בדיוק הכתובת המקורית, אלא ם שינויים קלים).
במערכת ניהול התוכן לכל דף שעבר שינוי יש שתי הפניות.
חוץ מללחוץ על הקישורים ולראות שהם אכן מובילים לדפים החדשים, איך ניתן לדעת שהקישורים טובים?
ומה לגבי היוטיוב? אני רוצה להשאיר שם את הקישורים באנגלית (שיפנו לדפים מסוימים על ידי ה301 האחרון). יכול להיות שגוגל יתייחס לזה כספאם ויעניש אותי או שזה מהלך מקובל?

עכשיו משהו מוזר - בדיקת הסייט מראה לי שהאתר אונדקס לפני שינוי הURL הראשון, ואילו הURL שמופיע הוא באנגלית (לאחר השינוי הראשון שנעשה),
אז לעשות את ההפניות מהאנגלית, נכון?

סורי על הבלגן!

בוא נעשה סדר!

זה ששינית את הכתובות ולא ביצעת באופן מיידי הפניות 301 גרם לגוגל לראות שהדפים שהוא מכיר ושהוא נתן להם מיקומים גבוהים להוריד אותם במיקומים. הרי מה הטעם להשאיר דף שלא קיים במקום ראשון או שני בגוגל?

לפי פקודת SITE - בגוגל מאונדקס, כתובות X - אלה הכתובות המקוריות שגוגל אינדקס ומכיר והוא נתן להם אמינות ומיקומים.
אל הכתובות האלה יש להפנות הפניות 301 במידה ואתה משנה את הכתובות.
הבדיקה פשוטה: שינית את הכתובת לכתובת חדשה? ביצעת הפניה מהכתובת הישנה שגוגל מכיר לכתובת החדשה? מצוין! עכשיו כנס לכתובת הישנה ותראה אם היא מפנה לכתובת החדשה! אם כך המצב הכל תקין!

איך ניתן לדעת שאתה בכתובות הנכונות? כנס לגוגל, תבצע חיפוש, תלחץ על התוצאות בתוך גוגל ותראה אם אתה מגיע לדפים הנכונים!

נושא הקישורים מיוטיוב תקין וכשר ואף יתרום לקידום אתרך בתוצאות האורגניות ואין מה לדאוג לגבי זה.

בהצלחה!

משחקים מיותרים עם הכתובות

לצערי לא ממש ברור למה מלתחילה נעשה שינוי בכתובות כאשר אפשר היה להיעזר בשירותים לקיצור כתובות.
לא נענשת על ידי גוגל בגלל ההפניות, פשוט הפסדת תנועה בגלל שהכתובות שבורות.

בהנחה שהחזרת את הכתובות תוכל להמתין לסריקה מחודשת עד אז תבחין בתזוזות בתנועה האורגנית לאתר.
במקרה וישנו צורך לפתרון דחוף, יש לפנות למפתח האתר ולבצע הפניות מהכתובות החדשות שאליהם החלפת לזמן קצר לישנו שאליהם חזרת

אם מדובר בכמות זניחה של כתובות אפשר לשלוח אותם ידנית לאינדקס, ואמליץ להיעזר באתר לקיצור כתובות בכדי להפנות את הגולשים מסרטוני היוטיוב(כמו האתר http://goo.gl )

כפי שכתבתי,

את השינוי הראשוני בכתובות עשיתי מכיוון שרציתי להוציא קישורים מיוטיוב, אך מכיוון שהURL היו בעברית, יוטיוב "חתך" לי את כתובת הדף הספציפי (העברית) והשאיר רק את דף הבית.
כלומר, מכל הסרטים בערוץ שלי היו הפניות רק לדף הבית ולא לדפים שעסקו בנושא הסרט.
מתוך מחשבה על הטווח הארוך, עשיתי שינוי בקישורים שיהיו באנגלית וכך יוטיוב יקרא אותם בשלמותם ויפנה לדף הרצוי באתר), רק שאז פספסתי עם הפניות 301 (לא ידעתי שצריך לעשות).

כרגע, כפי שכתבתי, שיניתי את הכתובות בחזרה לעברית בשביל הקידום האורגני (לא בדיוק למה שהיה. עשיתי שינויים קלים) ועשיתי הפניות 301 חדשות מהדפים באנגלית לחדשים בעברית.

הבוקר בדקתי ובחלק מהמילים אנחנו מתחילים לטפס חזרה מעלה :), על אף שהכתובת שמופיעה בתוצאות היא זו שבאנגלית ולא החדשה בעברית.

נכון שאולי המשחקים קצת מיותרים, הם נבעו מחוסר הבנה שלי לגבי 301.
מה שחשוב לי לדעת, מניסיונכם, גוגל לא יעניש אותי על כל השינויים האלו? (שני שינויים של URL בזמן קצר)? הפניות רבות מיוטיוב לדפים באתר עלולות להזיק?

למעשה, שיניתי את כל הכתובות של כל דפי האתר. בחיפושים מופיע הקישור לדף "החדש", כשהכתובת שרשומה בגוגל עצמו היא עדיין הישן...

ועכשיו אשמח לעוד הבהרה - מה זו כתובת שבורה?

סליחה על החפירה ותודה רבה!!!

גוגל לא יעניש אותך אבל המיקומים והתנועה תרד

היי
מה שקובע זו הכתובת המדויקת שהייתה במקור. אם את משנה אותה אפילו בתוו אחד כפי שכתבת ששינית חזרה אבל עם שינויים קלים - זו כבר לא אותה הכתובת שגוגל מכיר. אסור אסור אסור למחוק דפים ו\או לשנות כתובות URL שזה בעצם אותו הדבר. במקרה כזה את מאבדת מיקומים והתנועה לאתר שלך יורדת באופן כללי ולא רק לאותם העמודים. שינוי של כל הכתובות באתר זה מאוד מאוד חמור. או שתחזירי באופן מיידי למה שהיה או שתקחי מגוגל את רשימת הדפים המאונדקסים ותעשי הפניות ותבדקי שהן עובדות. כדי לקחת מגוגל את רשימת הדפים המאונדקסים יש לבצע חיפוש בגוגל הפורמת הבא: site:www.xxx.com
מנשה הציע פתרון טוב של קיצורי כתובות קיימות לפרסומים שונים כמו יוטיוב.
אם יש עוד משהו שלא הבנת - תשאלי
בהצלחה!

יש פה כל מיני דברים מוזרים

אני עושה פקודת SITE באקספלורר שמראה לי שני דברים:
1) כשהדפים הסרוקים הם עם הURL באנגלית ישנה הפניה לעמוד עם הURL החדש בעברית וזה נראה בסדר.
2) חלק מהדפים הסרוקים הם עם הURL החדש בעברית. כשנכנסים לעותק השמור מופיע קוד 404. אם לוחצים על הלינק (ולא על העותק השמור) מגיעים לעמוד הנכון, אבל במקום במקום URL בעברית, יש מלא תוים אחרים (אחוזים ועוד כלמיני).

דבר נוסף שקורה:
2. בגלישה נסתרת בכרום מופיעים בכלל נתוני סריקה שונים משם אקספלורר. זה ייתכן?
(ביוטיוב ההפניות עובדות מעולה)

פליז תעזרו לי דחוף לפני שאני אשתגע!
מקווה שלא הרסתי כל מה שבניתי בשנתיים האחרונות...
אם יש מישהו שאוכל לדבר איתו בפרטי זה יהיה מעולה!

קודם כל תרגעי!

אני אענה לך לכל שורה שכתבת. שימי לב לתשובות ליד השאלות.

כשהדפים הסרוקים הם עם הURL באנגלית ישנה הפניה לעמוד עם הURL החדש בעברית וזה נראה בסדר. ------ כל עוד כשאת לוחצת על העמוד בתוצאות של גוגל ואת מגיעה לעמות הנכון המצב תקין.

חלק מהדפים הסרוקים הם עם הURL החדש בעברית. כשנכנסים לעותק השמור מופיע קוד 404. אם לוחצים על הלינק (ולא על העותק השמור) מגיעים לעמוד הנכון, אבל במקום במקום URL בעברית, יש מלא תוים אחרים (אחוזים ועוד כלמיני). ---------------- העותק השמור זה מלפני כמה ימים. אם אחרי זה תיקנת את הדפים (וההוכחה לזה היא שכשאת לוחצת על התוצאה בגוגל ואת אכן מגיעה לדף הנכון) הכל בסדר וצריך פשוט להמתין עד שזה יסרק על ידי גוגל מחדש. האחוזים והסימנים המוזרים זה בגלל שאינטרנט אקספלורר לא יודע לקרוא כתובות בעברית.

בגלישה נסתרת בכרום מופיעים בכלל נתוני סריקה שונים משם אקספלורר. זה ייתכן? ------- מה בדיוק מופיע?

(ביוטיוב ההפניות עובדות מעולה) ----- טוב מאוד, לפחות זה :)

פליז תעזרו לי דחוף לפני שאני אשתגע! ----- תראי את הכותרת של ההודעה

מקווה שלא הרסתי כל מה שבניתי בשנתיים האחרונות... ------ הכל ניתן לתיקון, לא לדאוג, האיכר שתלמדי מזה ותדעי להבא מה כן אפשר לעשות ובאיזו צורה ומה לא.

אם יש מישהו שאוכל לדבר איתו בפרטי זה יהיה מעולה! ---- אנחנו מדברים בפרטי, מה יש לך? :)

נורא מוזר

מה שאתה אומר על אקספלורר ותוים בעברית, כי בדרך כלל הוא כן קורא לי את ה-URL בעברית. רק במקרה הספציפי הזה (כשבעותק השמור יש 404) אז הוא לא קורא.

בשורה התחתונה, מה אתם מציעים לי לעשות? להשאיר את זה ככה עם השינויים שעשיתי ופשוט לעקוב או להחזיר שוב ל-URL (הסרוקים) באנגלית?

תשובה

או לחזור לכתובות המקוריות
או לבצע הפניות 301 תקינות
הכי חשוב זה שכאשר הגולש ילחץ על תוצאה בגוגל שיגיע לעמוד הנכון

בהצלחה!

כרגע בלחיצה על התוצאה

שמופיעה הוא מגיע למקום הנכון... זאת אומרת שההפניות כן תקינות?
אנסה לחכות בסבלנות ולראות את המיקומים שלנו, בתקווה שהם לא יפגעו מהשינויים.

תודה רבה בכל אופן על כל העזרה והסבלנות!

כן

אם כשלוחצים זה מגיע למקום הנכון זה אומר שהכתובת נכונה או שההפנייה תקינה
כמו שאמרת: עכשיו להמתין :)

בהצלחה!

כתובת שבורה זה כתובת שלא נמצאת

בכל מקרה אמליץ לבדוק לעומק אם פוספסו הפניות ולנקות מטמון לפני שבודקים את טיב ההפניות, הם נשמרות במטמון ובמקרים רבים מטעים את בעלי האתרים במהלך הבדיקה.
כמו כן אמליץ להימנע מכל שינוי בכתובת אלא אם כן יש לכך סיבות ששווה לך להפסיד תנועה עבורם.

איך בודקים אם פספסתי הפניות?

ואיך מנקים מטמון? (מה זה בכלל?)

כרגע אני בטראומה משינויי כתובת, אין סיכוי שאגע בזה שוב בקרוב :(

בדיקת כתובות שבורות

יש להיעזר בכלים שמדמים את מנועי החיפוש ולסרוק את דפי האתר בכדי לבחון אם יש דפים שבורים.
כמו כן לשים לב לשגיאות הסריקה שיופיעו בגוגל ולטפל בכתובות ישנות שעלו שם שאותם יכולת לפספס

כלים שמדמים בוטים של מנועי חיפוש

ישנם כלים כמו Xenu, A1 Website Analyzer או Screaming Frog
שיוכלו לסרוק את האתר ולמצוא קישורים שבורים שיש צורך לבחון אותם באתר.

מנגד אין הם יזהו קישורים נכנסים חיצוניים לאתר ובהנחה שהם לא נשמרו יש להתייחס לשגיאות הסריקה בכלי המנהלים של גוגל ולדאוג להפניות הולמות עבורם.
להלן הסבר לאזור שגיאות הסריקה
https://support.google.com/webmasters/answer/35120?hl=iw

למעלה