עזרה דחוף בבקשה

naty3

New member
עזרה דחוף בבקשה

אני אמורה לעבור מחר לדירה אבל הבוקר בעל הבית ביקש שאביא מזומן במקום הצ'ק הראשון (והוא יחזיר לי את הצ'ק).
לדבריו העו"ד שלו אמרה שיש היבט משפטי לעניין של מזומן או צ'ק.

זו פעם ראשונה שאני שומעת על דבר כזה. אף פעם לא ביקשו ממני מזומן אלא צ'קים (אין לי צ'קים חוזרים).
מוכר לכם?
הוא אמר שאם יש לי בעיה להביא לו את הסכום במזומן אז נבטל את העסקה (כבר חתמנו על חוזה).
זה נראה מוזר שהוא נזכר ברגע האחרון בדבר כזה. יתכן שהוא לחוץ על כסף אבל זו לא הבעיה שלי, ואם הוא מוכן לבטל חוזה בגלל תשלום אחד זה אומר דרשני.... (הוא הרי צריך את הכסף, אז למה לבטל חוזה?)

תודה

im mitzi

New member
יש עם זה בהחלט בעיה

אני לא מכירה את המקרה, אבל בעלי דירות שמשכירים מעל מחיר מסויים (5,080 שח) מחוייבים במס על הכנסות משכירות, לכן אם שכר הדירה עולה על זה או שיש לבעל הדירה יותר דירות שסך כל השכירויות עולה על סכום זה הוא למעשה עלול להעלים מס בגין החלפת השיק בכסף מזומן.

ההסבר שמיצי נתנה אכן הוא הסבר נפוץ

אבל במקרה של חודש ראשון לשכירות ובאופן בו זה נעשה, הייתי חושדת שאולי יש משהו אחר ולא זו הסיבה, ואותי זה היה מרתיע.
&nbsp
בכללי לתת מזומן בשכירות זה קטע שהייתי ממליצה להימנע ממנו. אולי תנסי לשאול אם תוכלי לרשום צ'ק על שם מישהו מבן משפחתו - אם זה עניין של מס הכנסה זה אמור להשקיע אותו (אם תרשמי צ'ק על שם הבן שלו או על שם סבתא שלו, לא אמור להיות כאן סיכון). השורה התחתונה - מסכימה שזה נשמע מוזר ומחשיד.

למעלה