עזרה דחווףףףףף!!!!!!!!!!1

עזרה דחווףףףףף!!!!!!!!!!1

גנבו לי פנקס צ´קים מהבית, זייפו את החתימה שלי והוציאו לי כ-30000 ש"ח מהחשבון. אני לא ידעתי כי גנבו לי את הצ´קים ולכן לא ביטלתי אותם! מה עושים!!??!? הבנק רוצה את הכסף!!

גניבת שיקים

אפרת שלום, הפרטים שסיפקת אינם מספיקים כדי לתת תשובה מלאה. יחד עם זאת, לבנק יש אחריות אם לא בדק את החתימה על השיקים ולא השווה אותה לדוגמת חתימה. ניהלתי פעם תביעה נגד בנק המזרחי על מקרה של גניבת שיקים ומשיכתם מהחשבון. בית המשפט קבע כי הבנק התרשל וחייב אותו במרבית הסכום. חלק מהאחריות הוטל על הלקוח עקב רשלנות תורמת. מומלץ לפנות לעו"ד המתמחה בתחום ולבחון דרכי פעולה אפשריות. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

עוד פרטים

תודה על התשובה. הגנב זייף היטב את חתימתי, וגרם לי למשיכת יתר מטורפת של כ- 40000 ש"ח אין לי כסף לעו"ד וביינתים ביטלו לי את כרטיס האשראי ואין חי אפשרות להשתמש בחשבון. מה לעשות?!?

הבנק לא היה אמור...

... לאפשר משיכת שיקים בחריגה ממסגרת האשראי. לגבי סיוע מעו"ד - ניתן לנסות לפנות לסיוע המשפטי לנזקקים או ללשכת עורכי הדין במסגרת פרויקט הפרו בונו אך לא בטוח שתתאימי לקריטריונים ולא בטוח שיפנו אותך לעו"ד המתמחה בתחום. לצערי, לא נראה לי שתוכלי להתמודד מול הבנק בעצמך שכן המצב שנקלעת אליו מצריך הליך משפטי מורכב...

שילה1

New member
הגב´ תתלונן במשטרה,בגין התפרצות

או גניבה וכן זיוף מרמה והפצה,תקבל את האישורים המתאימים,עמם תפנה לבנק,ולא נראה לי כי תהייה בעייה!מובן שעליה להביא צילומי הצ´קים.. אכן אחריות הבנק כי לא בדקו חתימה!

שילהההההה אהלן ../images/Emo24.gif

אכן אם הבנק לא בדק את החתימה האחריות עליו, יפה אמרת מה שלומך חמודה? ביייייי

עוד פרטים

אילן, הייתי בחריגה מהאשראי גם לפני הגניבה, והגנב הגדיל לי משמעותית את החריגה!! האם יש לי קייס בעניין מסגרת האשראי? בנוסף זהו חשבון שאיני עובדת בו כמעט בכלל עם צ´קים ופתאום במשך 3 שבועות "משכתי" צ´קים בגובה 40 אלף ש"ח. האם אין זו אחריות הבנק לבדוק פעולות חריגות אלו?

../images/Emo62.gif "נורה אדומה" אצל הבנק

אפרת שלום, אצל הבנק היתה אמורה להידלק "נורה אדומה" לאור התיאור שלך. פעילות חריגה בחשבון, משיכת יתר חריגה והוצאות לא מוסברות. לכך יש לצרף, כאמור, את הבדיקה לגבי החתימות על השיקים ועוד סימנים על גבי השיקים, שאם הייתי יכול לעיין בהם הייתי יכול לפרט אותם. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

שילה1

New member
נראה לי שאת בדיקת זיוף החתימה...

עושה המשטרה ,לאחר מסירת תלונה. מה שכן,יש לבדוק איך ומדוע שגו עובדי הבנק ,ומה אומרת פקודת או חוק הבנקאות ביחס לכך..

doבי

New member
על המשטרה לשאול קודם את הבנק-

אם נבדקה התאמת חתימה לזו שבכרטיס הלקוח ובקשו מהבנק לבדוק הצק במעבדה של המשטרה(הצ´ק ששולם הוא כעת רכוש הבנק, ולא של מי שמתלונן על זיוף), ויבצעו הבדיקה - רק אם יקבלו הצ´ק מהבנק. אז למה שהבנק ירצה שהמשטרה תוכיח שהם אחראים לטעות - ועליהם להחזיר הכסף ללקוחה? הרי ידוע שאין זה נהוג כך בישראל! וידוע גם שכל עוד לא הגעתם לסיכום עם הבנק, הריבית על חובכם "חורגת והורגת"! והבנק כמובן שיעדיף "למשוך באיומים ובמו"מ קשוח את הדיונים ולא יסכימו לקבל אף כסף "על חשבון". וידוע גם שללקוח לא כדאי "להראות כי מכיר בכך שזו הלוואה שלקח בעקיפין(ע"י צד שלישי בהרשאה) ומכירה כי יש להחזירה". אז מה לעשות? - לפנות במכתבים כחוק ,עם עותק לרשויות הפיקוח. להודיע לבנק כי את מוכנה "להגיע מיד לסיכום סופי - והעיכוב מצידם, ולכן לא תשולם עבור הזמן שנסחב - כל רבית כלל". עם מכתב בקרה וביקורת - למפקח על הבנקים, ואפשר גם ללשכת המסחר בעיר וגם ליחידה לפיקוח המחירים ברשות להגנתצ הצרכן של ההסתדרות - בגין חיובי הריבית החריגה. גם אם אינך מבינה בדיוק את מה שכתבתי לעיל - ולא רק עקב זאת - כדאי להוועץ עם מי שמתמצא בתחום מסחר וחוקיות של פעילות בנק. עצת מר אילן גודברג, עו"ד נכונה לדעתי. doבי- "Life´s journey is like a walk down a long hallway with a cup of coffee in your hand. You can spill some and make a mess and still have a cup that´s plenty full." -Merry Wheaton מי שרואה את האור - בקצה המנהרה - הופך עד מהרה לקצר ראות. ומי שרואה את האור שבחוץ -ומתפעם, עלול לשכוח את האור הגנוז שבנשמתו...

שילה1

New member
המש/טרה לא שואלת..מוציאה

"צו להצגת מסמכים",מקבלת לידיה את הצ´ק,לוקחת דוגמאות חתימה מהגב´,ושולחת לבדיקה במטה הארצי. למשטרה אינטרס לגלות מי זייף,ואולי דרכו להגיע לפורצים בביתה של הגב´.

לא חוק הבנקאות

יש חוק משיכת שיקים (נדמה לי), פרטים אצל הפיקוח על הבנקים בבנק ישראל טל: 02:6552680 לגבי החריגה, זה בוודאי היה צריך להעיר נורה אדומה אם החריגה היא יוצאת דופן. ישנוני

בכל אופן

את צריכה לפנות לעורך דין ולהתייעץ איתו הבנק ככל הנראה יצטרך להחזיר לך את הכסף למרות שהשתמשו בצקים שלך את יכולה לתבוע את הבנק אין לך מושג כמה כסף את יכולה להוציא מתביעה כזאת בכל אופן לכי לעורך דין תגידי לו שאת הסכום שיוחזר ישולם גם שכרו שיהיה בהצלחה

doבי

New member
הגם בחור טוב יכול לטעות?

עורכי דין כבר לא "עובדים בשביל "תודה רבה" ולא בשביל " אתה היית גדול! כל הכבוד לך"- בייחוד לא עורכות דין. המילה המדוברת כבר לא עושה עליהם רושם - כמטבע לתשלום ב"מכולת". עורכי דין דנים במו"מ לפי מה שאפשר להשיג, ולפי מצב הלקוח שמייצגים, מבחינת אופי ומסמכים והוכחות/ראיות.בבימ"ש הם מבטאים עצמם ומתקשרים עם השופט - בדינים וראיות שלפי "סדר דין". ונהוג - כדבריך - לבקש מהעו"ד - כי יתבע בביהמ"ש שהנתבע(הבנק במקרה זה) יפסוק לו את שכר טירחתו כחלק מגוף התביעה כך שהתובע/ת לא ינזקו מכך. אך זה כמובן תלוי בהחלטת השופט - וקודם כל, בבטחונו של עורך הדין כי יצליח לזכות במלוא התביעה כולה. היום אלו מרית הבנקים, לפי הפרסומים בציבור - שמפסידים כסף - והם אלו שגם אם יחויבו בתשלום ע"י בימ"ש, "יזכו להקלות בגין אי יכולתם להפסיד יותר מדי" -אולי אדוני מכיר עו"ד "עשיר/ה כל כך שמוכן/ה לותר על עמלתו אם לא יזכה"? איך היה שר זאת באנגלית של דרום ארה"ב, בוב דילן? המילים עפות ברוח(אך אלו שבעבר נכתבו - על אבן לא מתעופפות כי הו כבדות)- ובאנגלית של דו משמעות זה מצלצל כמו - המילים נישאות ברוח =כנאד המסריח!

אין מה להפסיד

אם הכסף חשוב אז כבודה לא תתעצל ותבוא בגישה שאי אפשר לא יודעים עד שלא מנסים נכון עורכי דין לא עובדים בחינם אבל החיים והמוות בידי הלשון והיות והיום השוק על הפנים את יכולה לנצל את זה לטובתך איך ומתי זה תלוי רק בך אז תחשבי טיפה במקום לירוק דם וקדימה להזיז את העניינים לפני שהבנק יקדים אותך תהיי חכמה ותפני מהר ליעוץ יעוץ לא עולה 3000 שח יעוץ עולה 500 שח אפשר להשיג מחברים ממשפחה לא חסר תאמיני לי לבכות ולילל ולמרר את החיים שלך לא יעזור לך לצאת מהבוץ הזה לחשוב ללכת צעד קדימה לצעת מהברוך זה מה שיחזיר לך את הכסף או לפחות חלק ממנו אז למה את מחכה לעצות מהפורום קדימה ושיהיה בהצלחה שי

תפנה מהר לפיקוח על הבנקים

קודם כל תפנה לבנק בכתב. אחר כך תפנה ליחידה לפניות הציבור בפיקוח על הבנקים בבנק ישראל. הם יגידו לך מהם זכויותיך, ויבררו עם הבנק מה קרה. אם על השיקים לא מופיעות החתימות שלך, אזי הבנק נושא בנזק.

שילה1

New member
לאחר ש/תתלונן במשטרה,ותציג

צילומי הצ´קים,ואישורים מתאימים,עליה לכתוב להנהלת הבנק שבאזור מגוריה. מנסיוני בנושא,אם בידיה אישורי משטרה,תקבל את כספה ומיידית! עם כל הכבוד לעורכי הדין,לא בכל בעייה יש לדאוג לפרנסתם! ומי שיקבע עניין החתימות,היא מעבדת זיהוי פלילי של המטה הארצי .זה המקום היחיד ממנו מתקבלת חוות דעת משפטית בנושא,ולהם גם מכשור המתבקש לצורך העניין. אפרת!בהצלחה לך!

גישה נאיבית

מי שחושב שניתן להתמודד מול בנק בשיטת "עשה זאת בעצמך" טועה. הרבה לקוחות נפגעו ולא זכו לקבל המגיע להם בגלל שסמכו על ה"פיקוח" על הבנקים או על המשטרה. צריך להבין שלבנקים יש כוח רב והשפעה על גופים שונים. לעיתים עדיף לשלם סכום סביר עבור ייצוג וטיפול מקצועי מאשר לאבד שליטה ולמצוא את עצמך בסוף בחקירת יכולת בהוצאה לפועל או מול המעקלים שמוציאים את הטלויזיה מהבית. לידיעתכם - כאשר הלקוח אינו פורע את חובו הטיפול עובר לעורכי דין חיצוניים של הבנק שלהם אינטרס מובהק בגבייה מקסימלית ומהירה מהלקוח ואין להם כל ענין להמליץ לבנק להחזיר כספים שנגנבו מלקוח באמצעות זיוף שיקים.

irisam

New member
תקשיב !!

כרגע מה שחשוב זה לפנות לבנק שלך ולבקש ממנו בכל זאת להחזיר את הציקים האלה אפילו שעבר זמן רב ויש סיכוי שהבנק ממול לא יקבל. אבל אם מדובר בגנב הרי הבנק מנגד יפחד ואולי יחזיר את הכסף ! כבר נתקלתי במקרה כזה , לאחי גנבו סכום גדול ודומה והחתימה הייתה מזוייפת חבל על הזמן ובכל זאת למרותש עברו כ- 20 יום הבנק ביקש להחזיר את הצ´ק ולמרות שעבר הרבה זמן הבנק מנגד החזיר בלי להתווכח !!! יש סיכוי שהבנק ממול יודע שהכסף לא תקין! אז תנסה מה יש להפסיד.. מקסימום לא יקבלו את הבקשה. זה דבר ראשון. תלונה במשטרה וביטול כל הצ´קים זה דבר נוסף שיש לעשות. ואם כל זה לא יצליח יש מקום לחפש את הבנק, אולי שם תצליח. אבל תנסה מה שכתבתי זה עשוי להצליח ולהוריד אבן ענקית מהלב. אם הצ´ק מזוייף טוב, הסיוכי שלך לזכות נמוך מאוד !!! עובדה שהחברה נתנו לך לחרוג גם לפני גניבת הצ´ק ואז לא התלוננת ? לא ?

איריס צודקת גם לי היה סיפור דומה.

כפי שהיא כתבה.. אני גם ביקשתי שיחזירו את הצ´ק מהגנב אחרי 30 יום. והבנק שגבה את הכסף החזיר!!! יש כנראה משהו בגנבים שהם לא מתמקחים כשמחזירים מהם את הצ´ק וגם הבנק לפעמים נוטה לא לקחת את זה על עצמו. תנסה אולי תצליח !!!

למעלה