עזרה-גלריות

ERonny

New member
עזרה-גלריות../images/Emo12.gif

ברצוני לעשות גלריות תמונות באתר שלי בphp אבל אני לא יודעת איך. אני רוצה שהתמונה תקטן אוטומטי ושהדפים יתעדכו אוטומטי.משהו בסגנון הזה http://www.jorge.co.il/pictures/pictures.php?page=show&g=ndir&perpage=20&p=1&sum=20 יש תוכנה שעושה את זה?

N i X

New member
רוצה שהקוד גם יעשה אוטומטית? ;)

את התמונות מקטינים בעזרת פונקציות בgd libs, קרא כאן. אם אין לך הרבה ידע בPHP, ואת לא מעוניינת ללמוד, תעזבי. יש מלא גלריות מוכנות שאת יכולה להשתמש בהם באתר שלך בחינם.

ERonny

New member
זה מה שאני רוצה...../images/Emo12.gif

מאיפה אפשר להוריד את התוכנות בחינם?

N i X

New member
קוד להקטנת תמונה.

הנה קוד שאני משתמש בו בגלריה שלי, אני קורא לthumb.php עם השם של התמונה כך:
thumb.php?name=pic_name.jpeg​
הקוד יוצר לי תמונה קטנה יותר בגודל שקבעתי, כמו שניראה בקוד, ושומר את התמונה הקטנה בתיקיה אחרת, זה נעשה כדאי למנוע עומס על השרת, שכן יצירת תמונות לוקחת הרבה זמן מעבד. בset.php מוגדרים המשתנים:
$img_dir = "./img"; $thumb_cache_dir = "./thumb";
<? /* * thumb.php creating thumbnail with caching * (C) [email protected] 2003 * */ include_once("set.php"); $img = $_GET['img']; function CreateThumb($img, $my_w, $my_h) { // create thumbnail of $img, at $my_w X $my_h size global $thumb_cache_dir, $img_dir; $src_img=imagecreatefromjpeg($img_dir ."/". $img); $old_x = imageSX($src_img); $old_y = imageSY($src_img); if ($old_x > $old_y) { $thumb_w = $my_w; $thumb_h = $old_y*($my_h/$old_x); } if ($old_x < $old_y) { $thumb_w = $old_x*($my_w/$old_y); $thumb_h = $my_h; } if ($old_x == $old_y) { $thumb_w = $my_w; $thumb_h = $my_h; } $thumb = ImageCreateTrueColor($thumb_w, $thumb_h); imagecopyresampled($thumb, $src_img, 0, 0, 0, 0, $thumb_w, $thumb_h, $old_x, $old_y); imagejpeg($thumb, $thumb_cache_dir ."/". $img); ImageDestroy($thumb); ImageDestroy($src_img); } if (file_exists($img_dir ."/". $img)) { if (!file_exists($thumb_cache_dir ."/". $img)) CreateThumb($img, 100, 100); header("Location: ./" . $thumb_cache_dir . "/" . $img . "\n"); } else header("HTTP/1.1 404 Not Found"); ?>​
בשימוש בקוד הזה, את\ה מתחייב\ת לקרא באתר שלPHP על העבודה עם תמונות.

ERonny

New member
תודה רבה אבל...../images/Emo12.gif

אני לא מבינה שום דבר ב php. חיפשתי באתר שהבאת וזה מצא לי מלא http://www.hotscripts.com/PHP/Scripts_and_Programs/Image_Galleries/index.html אתה ממליץ על משהו?

N i X

New member
אני תמיד ממליץ על לבנות לבד ;)

לא עבדתי עם גלריות מוכנות, אז אין לי מושג...

ERonny

New member
זאת בעיה....../images/Emo12.gif

אין לי כל כך זמן ללמוד שפה חדשה!

N i X

New member
אם את יודעת שפה אחת,

ויש לך את החשיבה הלוגית, זאת לא בעיה ללמוד שפה אחרת. ובכל מקרא, תתקיני משהו מוכן, וזהו... מה הבעיה? (יש סאנו!)

ERonny

New member
זאת הבעיה...../images/Emo12.gif

אני לא יודעת מה לבחור ואיך להתקין

למעלה