עזרה בACCESS

AB1235

New member
עזרה בACCESS

אני בניתי יישום שממספר באופן אוטומטי מסמכים שנכתבים. שיטת המיספור היא מספר רץ בתוספת השנה דוגמא 25/00 01/01 02/01 וכו´. הבעיה היא איך לאפס את המספר הרץ בתחילת כל שנה כלאמר המסמך הראשון שיפתח ב2002 יקבל את המספר 01/02 וכו´. לא מצאתי שיטה וכיום אני מאפס את המספר הרץ ידנית בתחילת כל שנה. אודה למי שיעזור לי!

אתי@

New member
בכל שמירת מסמך תשלוף

מה data base את התאריך (כמו שאתה שולף את השנה) ואם התאריך הוא 01/01 אז תקדם את השנה ותאפס את המספר.

arye9

New member
הערה קטנה

הבעיה תהיה אם ב 01.01 הוא לא יכניס כלום, אולי כדאי להשוות בין היום והחודש הנוכחי וזה שברשומה הקודמת ורק אז לשנות את השנה? (לא ניסיתי את זה, רק זרקתי רעיון). בהצלחה אריה

אתי@

New member
נכון מאוד ../images/Emo45.gif זה בעייתי אם 01/01

זה שבת או חג למשל...

אשמח לעזור רק תגיד לי מה הם המפתחות

של הטבלה שלך... ובאיזה data type הגדרת את המיספור שלך. סגול.

AB1235

New member
הרכב שדה המספר

שדה מספור המסמך מורכב משני חלקים: הראשון [no] שהוא שדה מספר שמתעדכן כל פעם שנפתח הטופס ב+1 ע"י מאקרו קטן (beforeupdate. השדה השני לוקח את השנה date() year

AB1235

New member
קובץ מצורף

ניסיתי ולא הצלחתי מצורף החלק הרלוונטי של היישום בו נפתח מסמך חדש שמקבל באופן אוטומטי מספר חדש רץ . הבעיה היא שבתחילת השנה הבאה המספר הרץ ימשיך והשנה תהיה 2002 וכאן במסמך הראשון של השנה הבאה המספר צריך להתאפס.הקובץ המצורף הוא קובץ ACCESS אם תשנה את הסיומת לMDB במקום TXT תודה על העזרה

למעלה