עזרה בACCESS

• פותח הנושא tirza
  • פורסם בתאריך

tirza

New member
עזרה בACCESS ../images/Emo15.gif

1) איך הופכים שדה מספר אוטומטי לשדה מספר רגיל, כדי שאפשר יהיה לשכפל רשומות שישאר להן אותו מספר סידורי? 2) אני צריכה לשכפל רשומות בטבלה, כמספר הפעמים שרשום בעמודה מסוימת ברשומה. לדוגמה, יש לי טבלה עם השדות (מספר סידורי, שם, מספר פרטים) ואני צריכה לשכפל את הרשומות לפי מספר הפרטים, כדי שאוכל להוציא פתקים עם שמות כמספר הפרטים. איך עושים את זה? תודה מראש

Ancient

New member
תשובה חלקית.

כנסי לטבלה הרצויה, ובשדה בו מופיע "מספור אוטומטי", שני את סוג הנתונים למספר, ובחלק התחתון, בשדה "אינדקס" שני לאפשרות "כן(אפשרי כפילות)". לגבי החלק השני, לא בדיוק הבנתי את הכוונה. נסי להסביר יותר בבהירות. בהצלחה!

tirza

New member
תודה, אך התכוונתי לשינוי אוטומטי

ע"י שאילתה

yossin

New member
למה לשכפל ?

אם את רוצה להוצאי מספר פתקים לרשומה אחת (לפי המספר הרשום בה) את יכולה באמצעות קוד די פשוט להורות לאקסס להוציא כמה עותקים של הרשומה וזה הכל. סתם להכפיל רשומות נראה לי די מיותר ומסוכן.

yossin

New member
באמצעות לולאה

נגיד שלשדה קוראים KAMA Dim mone As Integer Dim i As Integer mone = [kama] For i = 1 To mone Step 1 Dim stDocName As String stDocName = "Telefonim" DoCmd.OpenReport stDocName, acViewNormal i = i + 1 Next

tirza

New member
אלפי תודות אך

לפי מה שהבנתי הלולאה פותחת לי דו"חות כמספר ה- KAMA לכן דרושות מספר הבהרות: 1) יש בטבלה (שנוצרת ע"י שאילתה) הרבה רשומות לא רק אחת ואני צריכה שכל הפתקים יופיעו על אותו דו"ח (הפתקים מאוד קטנים 1X1 ס"מ, בפונט 4). 2) איפה שמים את הפקודה. תרצה

yossin

New member
יש מחולל דו"חות מבוסס מדבקות

זה סוג הדו"ח שמעניין אותך ?

yossin

New member
אם את רוצה ככה...

אז במחשבה שניה, אולי דרך יותר טובה היא להקים טבלה זמנית בה יישמרו הרשומות שאת רוצה להדפיס כולל הרשומות שאת רוצה כמה פעמים באופן כפול ומשולש ואז להדפיס מאותה טבלה זמנית ולרוקן אותה...

tirza

New member
אם כך חזרנו לשאלה הראשונית

איך מכפילים רשומות באופן אוטומטי לפי המספר שמופיע באחד השדות.

yossin

New member
על בסיס הלולאה דלעיל

docmd.runsql "insert..." אנחנו מתחילים "לזבל" את הפורום. אם אתה רוצה יותר עזרה פרטנית צור קשר באמצעות מערכת המסרים או הדואל שלי ואעזור לך ברצון.

למעלה