עזרה ב VBA ACCESS

chompinn

New member
עזרה ב VBA ACCESS

אני רוצה להציג נתונים של טבלה בטופס טבלאי פשוט, כאשר ליד כל רשומה יש תיבה שצבע הרקע שלה משתנה יחסית לתוכן הרשומה (נניח אדום לערך שלילי וירוק לחיובי) כתבתי משפט IF THEN פשוט אבל הבעיה שלי היא שהשגרה לא מבדילה בין הרשומות אלא צובעת את כל הפקדים לפי הערך ברשומה הראשונה

Lucciano

New member
וזאת הבעיה עם ACCESS...

למיטב ידיעתי אין דרך לעקוף את זה...

Lucciano

New member
מה שאתה כן יכול לעשות

זה להשתמש ב GRID שמאפשר לבצע את זה... יש הרבה כאלה בשוק, אבל רובם עולים כסף...

עצמונאי

New member
לפי דעתי

אני לא בקי כזה גדול באקסס אבל אני הייתי עושה לולאה שמתחילה לבדוק את התוצאה של הרשומה הראשונה ועל פי זה משנה את הצבע ואחר כך עוברת לרשומה השנייה ושוב עושה את התהליך בהצלחה

Lucciano

New member
אם אתה לא בקי באקסס

אז אל תתן עצות... אקסס מתייחס לכל הקונטרולים בכל הרשומות בטופס של רשומות רציפות כאותו קונטרול. ככה שאין דרך פשוטה לשנות מאפיינים של קונטרול בודד ברשומה בודדת בטופס של רשומות רציפות. הדרך המסובכת היא לנסות להגיע ל INSTANCE הספציפי של כל פקד ופקד בזכרון וללכת משם... אבך לא הייתי ממליץ על זה כ"כ היות וזה משחק עם API של WINDOWS שלא ממש כדאי לשחק איתם...

chompinn

New member
ל Lucciano תודה על העזרה , מה זה

GRID ואיפה משיגים את זה

Lucciano

New member
בגוגל מצאתי את זה

http://www.google.com/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rls=GGLD,GGLD:2005-20,GGLD:en&q=vb+grid+controls אני משתמש ב זה

יש דרך

החל מאקסס XP יש משהו שנקרא "עיצוב מותנה" שם אתה קובע עיצוב שונה לפקד לפי הנתונים שבו בתנאי שהנתונים קבועים מראש. התמונה מתוך אקסס 2003.

למעלה