עזרה ב Dark Basic

Yair Levi

New member
עזרה ב Dark Basic

מישהו יכול לעזור לי בDark Basic ? אני בונה שלב כלשהו עכשיו הוא על פורמט X ויש את המודל (השחקן) שהוא פורמט X גם עכשיו איך אני יוצר התנגשות בין המודל למפה? תודה למי שיעזור!

Fantasy WRC

New member
דארק בייסיק

אני כבר שנתיים שלא נגעתי בזה, איך הוא עכשיו? טוב? יש שינויים? דבר שני, אני לא הבנתי, חמה בדיוק התכוונת שב"התנגשות בין מודול למפה"? באיזו מפה מדובר?

De-Panther

New member
לפי מה שהבנתי הוא..|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

הכין עולם תלת מימדי שהוא קובץ מסוג X הוא רוצה שבתוך הקובץ הזה הוא יוכל לשים דמויות שאפשר יהיה לשחק איתן וגם הן מקבצים מסוג X

Yair Levi

New member
לא בדיוק אבל אני אנסח יותר טוב

אמממ מה שאמרת נכון רק מה שאני רוצה לעשות זה לגרום שאם אני נותן לדמות כלשהי ללכת על המפה והיא נתקעת בקיר כלשהו על המפה אז שהוא לא ייחדור דרך הקיר.... מי שיוכל לעזור לי אני אודה לו מאוד

Fantasy WRC

New member
אז ככה, אני לא בטוח במאה אחוז, אבל

אנסה.. בכל צנוע מוכן יש כל מיני פונקציות. מה שאתה מבקש נקרא MESH COLLISION שפירושו חישוב התנגשות של שני אובייקטים MESH..(לא בטוח לגבי זה..) כעת, בפונקציה זו אתה בודק עם משתנים נגיד, startline וlineend
If Mesh.Collision(linestart, lineend, TV_TESTTYPE_ACCURATETESTING) = True Then Camera.SetPosition linestart.x, linestart.y, linestart.z Else Camera.SetPosition lineend.x, lineend.y, lineend.z End If​
כמובן אתה מגדיר את משתנים האלו בצורה כזאתי:
linestart = Camera.GetPosition - מקבל מיקום התחלתי lineend = Camera.GetPosition- מקבל מיקום סופי​
ואז אתה בודק אם Mesh.Collision מתקיים אז עצור בנקודה הנוכחית, אחר תמשיך.. ------------------------------------------------------------- יש צורה אחרת של בדיקה, אם מדובר על גבולות של המפה, הכוונה היא אם אתה לא רוצה שהאובייקט לא תצא מחוץ לגבולות המפה אז אתה עושה מהשהו כזה...
If PosX > 1020 Then PosX = 1020 If PosZ > 1020 Then PosZ = 1020 If PosX < 4 Then PosX = 4 If PosZ < 4 Then PosZ = 4​
כלומר אם מפה בגודל של 2024 על 2034- 0 עד 2024 בכיוון אחד ו 0 עד 2024 בכיוון השני (כמו + ) זהו, מקווה שעזרתי.. זה לא מדוייק, כי אני מתכנת בVB וזה מהשהו אחר, אבל העיקרונות הן אותן עיקרונות... בהצלחה.. אז אתה קובע את גבולו וזהו...

למעלה