עזרה ב-ACCESS
שלום, אני מקים DATA BASE לאיזושהי חברה שמבוסס על ACCESS (לצערי...). יש להם כמה דרישות שאני לא יודע ליישם לבד, וחשבתי שאולי כאן מישהו יוכל לעזור לי (לצערי אני לא יודע SQL, וVB ממש מעט) אז ככה, נתחיל בהתחלה
: א. יש לי טבלה של פריטים, שאחת העמודות היא עמודת יצרן (בחירה מתוך רשימה סגורה), ואחריה 4 עמודות של מספרים סיריאלים מסוגים שונים. הדרישה היא שאם נבחר יצרן X כלשהו, ל-3 העמודות הראשונות יהיו חייבים להזין מידע ולרביעית אסור יהיה להזין. אם יבחר יצרן אחר, יהיו חייבים להזין לרביעית ואי אפשר יהיה להזין ל-3 האחרות. למישהו יש רעיון איך לממש את זה? ב. יש לי עמודת מספרים סידוריים, ויש לי, בנפרד, טבלה עם כל המספרים הסידוריים האפשריים. האם יש דרך, בזמן ההזנה, שהמספר שהקשתי יבדק לאימות מול הטבלה? ואם כן, האם ניתן להקיש בכ"ז גם משהו שבבדיקה לא נמצא בטבלה? ג. בטבלה הראשית יש עמודה, שאני רוצה שכל עוד אני לא משנה אותה, תוזן אותו הדבר. הכוונה- אם הזנתי "באר שבע", כל ההזנות הבאות יקבלו אוטומטית "באר שבע", עד שאני מזין "דימונה", למשל, ואז משם והלאה יתקבל אוטומטית "דימונה". אני יודע שקיים ערך ברירת מחדל, אבל כמובן שהוא לא מתאים כאן, כי אני כן רוצה שהערך הזה ישתנה, תוך כדי הזנה. רעיונות יתקבלו בברכה! תודה רבה. אמיר.
שלום, אני מקים DATA BASE לאיזושהי חברה שמבוסס על ACCESS (לצערי...). יש להם כמה דרישות שאני לא יודע ליישם לבד, וחשבתי שאולי כאן מישהו יוכל לעזור לי (לצערי אני לא יודע SQL, וVB ממש מעט) אז ככה, נתחיל בהתחלה