עזרה ב- 3dmax ?

man24

New member
עזרה ב- 3dmax ?

שלום :) מקווה שתוכלו לעזור לי... אני מחפש פקודה כלשהי שמחברת בין משטחים, כלומר, במידה ושירטטתי משטח ובצמוד אליו עוד משטח, אז האם אני יכול לחבר את המשטחים בצלה המשותפת שלהם, וכך אם אני אזיז את אחד המשטחים, אז המשטח השני יימתח או ישתנה בעקבות ההזזה ? או האם אפשר לחבר משטחים רק בנקודה ספציפית ? אך עדיין שיהיה אפשר לטפל בהם באופן נפרד ? תודה מראש והמשך שבוע טוב.....

מיכאל ג

New member
CONNECT

מה שאתה מחפש זה COMPOUND OBJECT בשם CONNECT. תיצור שני אובייקטים עם חור כששני החורים שלהם מכוונים אחד לשני. בחר אחד, ומהתפריטים בצע create-->compund-->connect. לחץ על Pick operand בתפריט הנגלל ובחר את השני. עם יתר המשתנים בטח תסתדר. זה עושה מה שביקשת, עד לגבול מסוים, אם תסובב אחד מהם ככה ששני החורים לא יהיו מכוונים אחד לשני החיבור יתנתק.

UltraSportPlus

New member
האופציה הכי פשוטה

קודם כל, אם אתה יוצר את שני המשטחים אחד ליד השני, למה לא ליצור משטח אחד וזהו? אם כבר יצרת שני משטחים, תהפוך אחד מהם ל-Editable Poly\Mesh, להעדפתך, תלחץ על Attach, ובחר את המשטח השני. לאחר מכן תבחר באופציית הVERTEX, תבחר את כל הורטקסים, או רק את אלה של הצלע המשותפת (זה לא ממש משנה..) ותעשה להם WELD של 0.01. רק דבר אחד חשוב, תדאג שבשתי הצלעות שאתה מחבר יהיה אותו מספר ורטקסים שמסודרים אחד מול השני, אחרת אם תזיז ורטקס, צלע או פוליגון שקשורים לצלעות המחוברות יכול להיות שלא תקבל תוצאה שתרצה בה.

למעלה