עזרה בתרגול

דורין 26

New member
עזרה בתרגול

שלום לכם, אני מתרגלת מדיטציה באופן סדיר (פעם עד פעמיים ביום) מזה מספר חודשים. בתרגולים האחרונים אני מגיעה למקום נפלא של של שקט וחושך ואז אני מרגישה סחרחורת ובחילה שבגללן אני מפסיקה למדוט. יש לי מן הרגשה מוזרה שיש משהו מאחרי המקום הזה אבל אני לא מצליחה לעבור שלב. האם מישהו יודע על מה אני מדברת? אשמח לשמוע תגובות והצעות. תודה.

OriIdan

New member
מה את מתרגלת?

סחרחורת או בחילה כפי שאני מכיר פירושן מאמץ יתר במדיטציה.

דורין 26

New member
מאמץ יתר? יש דבר כזה?

לפני מספר חודשים התחלתי לתרגל באופן עצמאי לפי הספר "תרגילים במדיטציה" מאת דייוויד פונטנה. במהלך הקיץ השתתפתי בקורס תקשור ותרגלתי סוגי מדיטציות שונים לפי הנחיית המורה. כעת אני מתרגלת פעם בשבוע בקבוצה מדיטציית זן ובאופן עצמאי בבית. אני ממש לא מרגישה שאני מתאמצת. להיפך, אני מרגישה שהמדיטציה משרה עלי רוגע ושקט ושינתה מאוד את התנהלותי בחיי היום יום. אני פשוט יושבת בשקט, נותנת למחשבות לעבור עד "שהן נגמרות" ואז מגיע שקט מופלא. שלא ייגמר לעולם. וכפי שהסברתי, בשבועיים האחרונים אני פתאום חוטפת סחרחורת ובחילה ונאלצת להפסיק. למה בדיוק אתה מתכוון במאמץ יתר במדיטציה?

OriIdan

New member
גם מחשבה יכולה להיות מאמץ

קודם כל זו הבעיה של תרגול לפי ספר. זו הסיבה שזה מאד מאד לא מומלץ. ברגע שאת יושבת בשקט, סביר להניח שמחשבה כלשהיא מטרידה את מוחך, זה יכול להיות מאמץ. לגבי מדיטציות זן אני לא יודע כיצד מתרגלים אותן לכן קשה לי לענות על זה.

RainBird

New member
ייעוץ הדדי זה נפלא וגם לגשת למורה, אבל אני חי בגישה שאומרת שהאדם הוא המורה הרוחני הטוב ביותר של עצמו. משמע הייתי שולח אותה קודם לאינטואיציה שלה ולשאול מה היא לא מרשה לעצמה לשמוע?

dharmax

New member
->

אני מכיר את התופעה, או תופעה דומה לה. אנסה לתת את מה שיש לי בקיצור: 1. נסי לשים לב למצב העיניים שלך בזמן שאת מודטת. 2. קחי בחשבון שהמקום של השקט וחושך הוא לא רלוונטי ולא חשוב. אל תנסי להגיע אליו, אל תנסי לברוח ממנו, אל תנסי לעבור אותו. 3. נושא התקשור: כל מה שקשור לתקשור, יש לזרוק מהחלון. פשוט לשבת ולמדוט. להתבונן. בלי ישויות, בלי חיפושים, בלי חלומות ואשליות. אל תערבבי טכניקות. צריך שנים רבות של תרגול ורק אז, *אולי*, המתרגל בשל מספיק בשביל "לשחק" עם ההכרה שלו. 4. שימי לב: לגבי עצות - יש כאלה שמתרגלים טכניקות שונות לגמרי, והם מכירים רק טכניקה אחת או שתיים, והם יענו דברים שהם אולי נכונים, אבל רק להתנסותם המסוימת. יש להקשיב לכל אחד, אבל להיות מודעים למגבלות הדובר. ויש כאלה שגם פשוט מנסים למכור משהו (הם פחות או יותר מי ששולטים בפורום זה כיום). ברכות

A r j u n a

New member
-->>

ובמיוחד היזהרי מדרקסמקס וממה שהוא מוכר, היי מודעת במיוחד למוגבלותו כמי שמנסה לצרפך לכת שלו. אפילו דניאל גליקר כבר עדיף עליו, אצלו זה נגמר בכסף, שילמת, למדת, הלכת, כאן זה תשלום אחר לגמרי. אין אפילו מה להקשיב לו - שכן למרות שהוא מנסה להציג עצמו כמומחה, דעי שהוא מומחה בעיקר לתרגום ולא לתרגול אין לו שמץ של מושג מה הבעיה שלך וממה היא נובעת. והתופעה לא תעלם, היא מצביעה על משהו - וכשמופיע סמפטום - צריך למצוא את שורש הבעיה ולא לנסות ולהעלים אותו עם אקמול. קידות וברכות

למעלה