עזרה בתזונה

FauxPas

New member
עזרה בתזונה

הגעתי למקום הכי שפל שיכול להיות.. אני גבר השוקל כ-90 קילו הפרושים על גובה 1.76.
אני מכור אוכל. אוהב אוכל לא יכול בלי נהנה ממנו ומרגיש ריקני בלעדיו. אני מנסה בלי סוף לאכול בריא אבל אני תמיד מרגיש רעב ולא שבע וכאילו שאני אוכל מעט מדי.. למזלי אני חובב ספורט אוהב ונהנה לעסוק בכל סוגי הספורט... אני מרגיש שאני תמיד מאוזן מבחינת המשקל ותמיד עולה או יורד שני קילו לפה או לשם.. אני רוצה ככ לשנות את זה ואני פשוט רוצה לנסות להעזר בכם ולקבל עצה לתפריט מאוזן מלא ועשיר. אני פשוט מצליח להחזיק בתזונה אני מציב לעצמי אולי במשך יומיים ומיד נשבר. מה עושים ?

avi5199

New member
היתי במצב שלך פלוס מינוס קילו

בעזרת דייטה מאד קפדנית ירדתי 20 קילו , אבל היום אני מגלה שקשה לשמור על זה.
תתחיל מרישום של כל מה שאתה אוכל ושותה, נסה להכנס לרוטינה של ארוחות קבועות ומסודרות.
אחרי כן תחשב כמה קלוריות יש בכל דבר שאתה אוכל ותחשוב מה הכי משתלם לך להפחית מבחינה קלורית.
כדי לרדת אתה צריך לאכול לא יותר מכ1500 עד 2000 קלוריות ליום (תלוי בפעילות) כדי להגיע למשקל היעד שלך, שהוא אמור להיות באזור של 75 ק"ג.(כמה בדיוק זה כבר תלוי במבנה הגוף והמסה של השרירים)
ככל שתאכל פחות קלוריות תגיע יותר מהר ליעד אבל יהיה קשה יותר לשמור על זה.
דבר שני שצריך כדי לרדת מהר במשקל זה להפחית את אחוז הפחממות והשומנים ולהגביר את אחוז החלבון בתזונה, לשים לב שאחוז הקלוריות שבאות מחלבונים יהיה 30% - 20% מחשבים את זה כך: בגרם פחמימה יש 4 קלוריות, בגרם חלבון יש 4 קלוריות, ובגרם שומן או שמן יש 9 קלוריות. אתה צריך לדעת כמה גרם מכל אחד מאבות המזון אתה צורך ביום .
לצורך זה יש מחשבוני תזונה ברשת, חוץ מזה שעל מוצרי מזון היום כתוב כמה גרם חלבון יש, כמה קלוריות וכ"ד.
אם זה מסובך מידי, פנה לדיטנית והיא כבר תחשב את כל זה עבורך.
בהצלחה.

מרב נוב

New member
נראה לי שבעיית הבעיות היא לשמור

לרדת אפשר בקלות יותר מאשר לשמר את ההישג אליו מגיעים.
אני חושבת שכמו שיש לאנשים פסיכולוג לעזור לנפש כך אולי כדאי שיהיה דיאטן לעזור לשמור את הגוף .
או קבוצות תמיכה . יש דברים שקשה לעשות לבד, ללא תמיכה.

למעלה