עזרה בתארוך עוגן

ohadstar

New member
עזרה בתארוך עוגן

אני אוהב מאד עוגנים, אבל לא קניתי אחד מעולם כי צורתם הסמלית, כפי שמקעקעים או מציירים, אינה דומה למה ש'תה מקבל בפועל. תמיד איזה ברזל חלוד עם להבים פתוחים שנראה כמו טורייה למחזור. והנה !, מצאתי את העוגן המקסים הזה שנראה ממש כמו בציורים.
הוא יצוק, עם להבים מכופפים בחדות וטבעת סגורה בקצה. 70 ס"מ אורך ושוקל 14 ק"ג. חיפשתי בגוגל דומה ולא מצאתי!. העוגנים שם תמיד פתוחים או דקים יותר. אולי מישהו יכול לעזור לי לתארך/לאפיין את העוגן שלי בבקשה.
תודה רבה! . אוהד

broadaxe

New member
זה עוגן לנוי בלבד, לא מעשי

הוא דומה למה שנקרא 'עוגן אדמירלי', דמיון שטחי. לפי איך שנראה מעריך שנעשה לפני כמה עשות שנים. זיהוי עוגנים עתיקים וישנים מהווה חלק מהעבודה שלי.

nissim60

New member
כימאי מדופלם אחזק את דבריו של broadaxe ...

העוגן נראה כמיועד לנוי ולא לעגינה ..
כמה נקודות:
1. ברור שכבוד הרב לא היה ימאי דגול שאם כן היה יודע בוודאי שאי אפשר סתם כך לכבות את מנועי האוניה ולהפקיר אותה לחסדי הים לא בשבת ולא ביום כיפור.
2. כמו שאמרו broadaxe ואריה9 (שהוא רב חובל בדימוס) לא עוגנים בלב ים באתר הימי היפה של אריה תוכל לראות הכל בקשר לעוגנים ועגינה.
3. לגבי עגינה בנמל עם עוגן הדבר נדיר עם אוניות אבל נפוץ מאוד במרינות בעולם היאכטות. בהרבה מקומות מטילים עוגן על מנת לעגון את היאכטה בחרטום וקושרים את ירכתיה למזח. שיטת העגינה הזו נקראת "עגינה ים תיכונית" והיא נפוצה במרינות באגן המזרחי של הים התיכון.

broadaxe

New member
נכון, רק שבמרינות רבות כיום יש מצופי קשירות חרטום

שמחוברים לעוגן מת.

nissim60

New member
חחח.. נכון אבל עדיין בדי הרבה מרינות עירוניות..

אין סינקרים ואתה צריך להיקשר עם עוגן בחרטום. ביוון זה די נפוץ.

ohadstar

New member
תודה, מסכים בנוגע לשימוש נוי אבל פחות בהקשר הגיל.

ראיתי מיני פריטים סמליים שנוצרו מחלקי ספינות מפורסמות, קראתי שבכל פעם בה משפצים את הספינה של נלסון מייצרים מהחלקים הישנים שמחליפים עוד קצת מרצ'נדייז. אולי זה עוגן שנוצק למזכרת מחלקי ברזל של ספינה. בקשר לגיל אתה טועה, לדעתי, פגשתי הרבה מתכות בחיים ויש פה 200 שנה לפחות.

תודה רבה !

אוהד

למעלה