עזרה בשיפוץ ספה

phpclub

New member
עזרה בשיפוץ ספה

אז ככה, כנראה יש לי מזל חרא כי רוב המוצרים שקניתי התקלקלו תוך שנה.

הספה המדוברת בת שנה, מדובר בשזלון - במקומות בהם יושבים רוב הזמן התחילה שקיעה ואיפה שיש רצועת עץ לתמיכה מרגישים אותו בטוסיק.
ביקשתי שירות עוד לפני גמר האחריות, שלחו לי רפד כלשהוא שהפתרון היצירתי שלו הוא לשים שתי חתיכות עץ באמצע (צירפתי תמונה) כדי למנוע את השקיעה.
התוצאה לא ממש נוחה, באמצע קשיח (בגלל העצים), בצדדים שוקעים, כששוכבים זה איכשהוא סביר.
לאחר התעקשות שלי שהוספת עץ זה לא פתרון הוא גם מתח את הרצועות כ 8-10 סמ אך זה לא עשה שינוי כלשהוא.

הוא טען שהספה לא מתאימה למשקל הגבוהה שלי ומי שעשה את הטעות זה המוכר שהיה צריך למכור לי ספה עם בסיס עץ שעליו ספוג 18 סמ.
הוא אומר שהספוג שיש לי (כחול) הוא הכי קשיח שיש ושהוא לא הבעיה.

השאלה שלי האם באמת ספה במבנה כזה (רצועות וספוג 5-6 סמ בערך) לא מתאימה למשקל שלי, ומה צריך לעשות כדי לסדר את זה, האם החלפת רצועות או הוספת רצועות חדשות תעזור ? האם שוב לתקופה של שנה?

הבדיחה הכי גדולה היא שדוד שלי הוא רפד, אבל בגלל יחסי משפחה עדינים אני לא רוצה לערב אותו.

תודה.

phpclub

New member
למה לא?

יום שישי האחרון פירקתי לגורמים כורסא עם מנגנון הדום שנפתח של נטוצי, הצדדים החלו להתפרק מהמשקל והשימוש ב 8 שנים האחרונות וקרסו פנימה וגרמו לעיוות צורה וחוסר יציבות, עכשיו זה נראה כאילו יצא מהמפעל.

השאלה אם הרצועות זאת הבעיה, מה שיותר חשוב לי להבין האם באמת יש חשיבות למבנה הספה בקשר למשקל האנשים היושבים עליה.
אצל ההורים יש ספה כבר 20 שנה (שיוצרה אצל הדוד) ורק עכשיו החלה שקיעה, למה קיבינימט זה קורה אחרי שנה ?

תוסיף כמה שיותר רצועות. רצועות מאיכות טובה שלא נמתחות. ועם תפיסה בקצוות שלא ישתחררו. תקבל משטח גמיש אבל חזק.

לי זה נשמע כמו ספוג לא מספיק טוב

אבל יש אפשרות אוליי להניח משטח מתחת לספוג? ולא רק קרש?

phpclub

New member
איזה משטח?

ואז כל הספה תהיה קשיחה לגמרי ?
אני יכול להכניס עוד 4 קרשים משתי הצדדים והגעתי לאותה תוצאה, אבל זה לא מה שאני מחפש.
איך הספוג יכול להיות לא מספיק טוב? זה יחסית הספוג הכי קשיח שיש לספות.

למעלה