עזרה בשיעורי הבית..

Anuerysm

New member
עזרה בשיעורי הבית..

אוקי, עכשיו בשיעורי ספרות אנחנו צריכים לעשות עבודה על אחת מהדמויות בספר Macbeth ואני בחרתי לעשות השוואה בין ליידי מקבת' ליוקו אונו עכשיו העבודה שלי לא מספיק שמנה, אז אם יש איזה נקודות נחמדות שאפשר להוסיף שעולות לכם בראש יהיה נחמד מאוד אם תכתבו אותן כאן. תודה מראש.

גידי חמוד

אין כל קשר בין ליידי מקבת לבין יוקו אונו. כתבתי בעבר (אולי לא כאן), שהשנאה שחשים אוהדים - בעיקר בנים - לבנות זוגן של אמנים נובעת ממניעים פסיכולוגיים (שאני מעדיפה לא לפרט). היא אינה מבוססת על המציאות. תחשוב על זה.

ואם כבר ליידי מקבת...

מה דעתך לכתוב על הנושאים הבאים: 1. מה לדעתך רצתה ליידי מקבת להשיג? 2. מה הניע אותה, בשאיפה זו? 3. מה משמעות הסצינה בה היא רוחצת את ידיה, ומה הקשר של סצינה זו למיתולוגיה הנוצרית? 4. האם יש השלכה לכך שלזוג מקבת לא היו ילדים, על אופיים?

Anuerysm

New member
אוקי, אחרי התלבטות קשה

החלטתי לרדת מהעניין המקורי והרעיון עם הילדים מאוד מעניין אותי, נראה לך שאני אלך עליו תודה לכולם ותמשיכו להגיב כי גם סתם ככה מעניין אותי

melancholy man

New member
דווקא כן כאן

אבל אותי יותר מעניין למה יוקו זכתה ב"אשמה" לפרוק הביטלס ונגיד פטי בויד או לינדה איסטמן לא (חוץ מזה שפטי מגניבה ואני לא הולך לדבר עליה) האם זה קשור לזה שיוקו לא עלינו יפנית מכוערת ולינדה איסטמן היא לבנה בלונדינית מבית טוב במיוחד ומלא בכסף?

dj MosheL

New member
כי לפי דעתי

היא נידחפה לכול מקום שהיא לא הייתה צריכה להיות בו ואת זה רואים בבירור בשני הסרטים שאת הסקירה עליהם רשמתי בשבוע שעבר Get Back / Winter of Discontent שם רואים בבירור שאין לה מה לעשות בחזרות של הלהקה היא וג'ון היו צמודים לתחת אחד של השני אבל בעוד ג'ון ניסה לעבוד עם הלהקה היא רק הפריעה בוא ואשאל אותך שאלה פשוטה ותעני לי מה יש לה לעשות בחזרות של הביטלס ? היא הייתה יכולה ללכת לשופינג או להתעסק בפעולת התנדבתיות? או להתעסק באומנות שלה במקום זה היא ניצמדה לג'ון כמו קרציה הנה תראה אותה יחד עם הלהקה כאן ועוד שעה אתה תקבל ממני קטע בן 3 דקות שאתה ממש תראה שהיא מחפשת לה תעסוקה בזמן החזרות ומפריע להם בסדר?

dj MosheL

New member
בבקשה בוא ותראה עד כמה

היא מפריעה ללהקה ולג'ון לנון בזמן החזרה ואין שום קשר לזה שהיא יפנית בלונדינית קטנה מכוערת או אומנית או יורשת עשירה רק שהיא תענה לי מה יש לה לעשות שם לעזזל? הנה הקטע ממש כאן ועכשו לאחר שתיצפה בקטע תענה לי אתה על השאלה. קטע הוא מהאוסף הפרטי שלי ואני שמח שאני משתף אותכם בו.

dj MosheL

New member
וזה רק קטע קטן

בן דקה ומשהו אם היית רואה את כול הסרט אז היו נעמדות לך השערות גם של כף היד שלך :)

dj MosheL

New member
אל תאכזבי אותי נו באמת?

בוא ותיראה עד כמה היא מאכזבת :) ואלי תגלה לי מה היא אוכלת בזמן הזה שהוא מנגן? אני באמת אשמח לתשובות מה היה לה לעשות שם????????????????

Anuerysm

New member
לחצתי על הקישור

ואני עדיין לא יודע :p לא, סתם הסירטונים גדולים, אני מודה שציחקקתי קצת בראשון ובזה עם האוכל

מלנכולי, דומני שמושל צודק

אני לא רוצה להרוס לך את ארוחת הבוקר באמצעות סרטון של הזוג לנונאונו מופיעים עם פ"ז, כי זה יותר גרוע מחקירת שבויים. היא לא רק רעה, פתטית וזייפנית שם - היא גם דוחה, צווחנית ווולגרית. כנראה בעלה היה מסטול כל אותן שנים ברצף, או שהיה לה שם איזה טריק לא נורמלי, כי אחרת אין הסבר לתופעה הזו. אני לא מביע עמדה בנושא תרומתה לפירוק הביטלס כי אני לא ממש מומחה בתחום. אבל יוקו אונו היא דבר דוחה ומיותר מרגע לידתה.

melancholy man

New member
תשמע

אין לי המון אהבה לעלמה החסודה אונו, גם בלי הקליפים האלה, אישית, לינדה מקרטני נראית לי הרבה יותר מעצבנת, אבל נדמה לי שהעניין כאן הוא שיש אנשים שמעדיפים לתלות בה את האשמה לכל השטויות של ג'ון, בשביל להוציא אותו קדוש ונקי מהכל, הוא נתן לה להיות שם, היא בסה"כ חשבה (בטעות) שהיא אומנית שיש לה מה לתרום. חוץ מזה, כן, היא וולגרית וחסרת כישרון.

יכול לחשוב על הרבה כינויים ללנון

אבל "קדוש" ו"נקי" לעולם לא יימנו עליהם. זה לא הטייפ ואולי כל הדיון הזה הוא בכלל עניין לסוציולוגים ולהיסטוריונים. אחרי הכל, הביטלס הם יותר שנים מיתוס מאשר מציאות, וכדרכם של מיתוסים הוא התנפח, השמין, שלח קנוקנות לכל מיני מקומות ומזמן כבר מזין את עצמו ללא עזרה. ואם כבר לנבור בעבר, הייתי שולח מתנקש לביתו של ג'ורג' מרטין, שכבר מזמן עלה לי על העצבים במיחזור ובמיסחור של מניות הביטלס שנותרו בידו. נכון. האיש היה שם אבל בחייאת - אל תעשה את עצמך כאילו גם כתבת משהו. לא מכבר הוא ביקר בישראל ונתן עם איזו תזמורת הופעת "עיבודים" שלו לשירי ביטלס. אם אותה ארשת פנים מרוכזת לכאורה, כאילו הוא הוא נגע בגדלות הביטלס וקידש אותה, והאלגוריתם עדיין שמור במוחו הגאוני. ועכשיו אני רואה שהוא הכניס לעסק הזה גם את הבן שלו , http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=790617&contrassID=2&subContrassID=7&sbSubContrassID=0 וזה כבר ממש ביזנס משפחתי.

melancholy man

New member
תשמע, מהשהו על ג'ורג' מרטין

ג'ון פול וג'ורג' (טוב... ורינגו) היו שילוב כשרונות קטלי ואולי חד פעמי בתולדות הרוק שייצר קסם מופלא, שבעיני, כמו שאמרו כאן רק השבוע, צריך להסתכל עליו כמכלול או כגוף יצירה אחד ושלם מהיותר טובים אם לא הטוב ביותר בתולדות הרוק. היצירה שלהם היא כזאת חד פעמית קודם כל בגלל הכישרון שלהם (וגם, כן, בגלל התזמון, אבל זה לא שייך), אבל מה שהבדיל אותם מהמון אנשים מוכשרים אחרים, בטח באותה תקופה, היה דווקא ג'ורג' מרטין, העיבודים שלו והלווי המוסיקאלי שלו הם שהפכו את הביטלס למשהו נפרד, החזון המוסיקלי שלו היה רחוק מאוד משלהם, הוא ידע להכניס מקצועיות ולשלב אותה עם חדוות הנוערים והיצרתיות של הלהקה מבלי לסרס אותה, לסטונס, לא היתה את הייד המכוונת הזו, לקינקס לא היה את זה, או להמי, רק לביטלס וזה ניכר. אצל מרטין לא היו פילרים, לא היו קטעים מיותרים, כל אלבום של הביטלס תפור כמו בתפירה עלית ומבושל כמו מנה מיוחדת של שף צמרת, וזו, עבודה נטו של מרטין, מגיע לו להנות מזה. לא שמעתי שום דבר מהדברים האלה שנעשו בדיעבד (חוץ מ let it be naked שדווקא אהבתי יותר מהמקור) אבל למרטין יש חלק מרכזי באחת היצירות היותר חשובות בעולם המוסיקה של המאה ה 20, זה רק טבעי שימשיך להתעסק עם זה ויעשה מזה עוד כמה ג'ובות על הצד..

wawadhani

New member
מכה מכתית

קרצייה קרצייתית ועוד מילים שלא נעים לי לכתוב כאן ועוד באיזה שיר היא מפריעה!!! משפט לי אלייך יוקו: Get a Life!

garcia

New member
אף פעם לא היתה לי בעיה עם יוקו

חוץ מזה שהיא סבלה מכיעור יתר והיתה זקוקה בדחיפות לאיזה סידור של גבות, שפם וכו'... אבל זה נושא לפורום אחר. אני מסכים עם העניין שמושל העלה לגבי הסרט ההוא שמתעד את ההקלטות ב-1969. אין שם תמונה, סצנה או פריים שג'ון לא נראה עם יוקו. זה מפריע, זה מציק וגם לא נעים (הזכרתי את עניין הגבות?). להקה זה גם עבודה ואם כולם באים לעבוד על שירים ולהרים איזה הופעה ואחד החברים בלהקה מתחרמן לך עם האישה יום יום, שעה שעה מול הפנים אז בטח שזה יפריע ליחסים בלהקה. יש שם קטע בסרט שלא מובן לי שבמשך דקות ארוכות רואים את יוקו מציירת על בריסטולים כל מיני כתבים ביפנית בזמן שהלהקה מנגנת, כאילו מה? לתפוס תשומת לב? שכולם ישאלו מה ציירת? את רוצה לצייר ציירי לך בבית או בפארק. ולגבי ההשוואה של מלנכולי עם יוקו ללינדה ופטי (וגם ברברה) אז אפשר להגיד שתמיד דופקים את המלוכסנים.

melancholy man

New member
אתה יודע מה גארסיה

כתבת:"יש שם קטע בסרט שלא מובן לי שבמשך דקות ארוכות רואים את יוקו מציירת על בריסטולים כל מיני כתבים ביפנית " עכשיו אני לא הולך להביא אותה בברטמנית שוטפת ולתקן לך את הטעיות באמצע הנגינה, אז אני רק את הרושם שלי מהסרטון:"יש שם קטע בסרט שלא מובן לי שבמשך דקות ארוכות רואים את יוקו" נראה לי מספיק... האמת? לא שונא את יוקו, יוקו לא פירקה את הביטלס, היחסים בין פול לג'ון והמתח עם ג'ורג' פירק את הביטלס, העובדה שארבע ילדים שלא ממש היו מוכנים לזה זינקו תוך 6 שנים למעמד שאף אחד לפניהם לא הגיע אליו ושום דבר בחינוך שלהם לא הכין אותם אליו (ג'ון לנון, שבא באמת לא ממשפחה עשירה ובית דיי הרוס, פתאום חבר הכי טוב של הנסיכה ומקבל תואר אצולה, רינגו יוצא עם נערות בונד, פול בכלל מסתחבק עם כל העשרים והמפורסמים), הראש של החברה התנפח עד כדי כך, שלא היה מקום להכניס את ארבעת הראשים לאותו חדר. תוסיפו על זה את מותו של אפשטיין, שהיה בהרבה מובנים הדבק באירגון הזה ועוד איזה חמישים קילו סמים בחודש ותקבלו להקה שמתפרקת, עם או בלי יפנית שעשתה גבות פעם אחרונה כשרוזבלט היה נשיא...

wawadhani

New member
צודק בהחלט

אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שיוקו כל הזמן היתה שם. אמרת שלינדה איסטמן נראית לך יותר מעצבנת. אז יכול להיות, אבל לא רואים אותה דבוקה לתחת של פול 24 שעות ביממה ולשאר חברי הלהקה. העובדה היא שיוקו כן היתה דבוקה אליהם כל הזמן. ברור שהביטלס, עם כל הלחץ והמתח שהיה בניהם, היו מתפרקים. וכנראה שגם באותו הזמן. אבל בוא נודה בעובדה שיוקו לא תרמה ליחסים בניהם, בלשון המעטה.

Jflyaway

New member
לינדה איסטמן נכנסה לתודעה רק

לאחר פירוק ההרכב. היא החלה להראות רק כשפול החל בקריירה העצמית שלו, ואולי יש שיגידו שהיה משהו מקומם בזה שפול "הפך אותה למוסיקאית ב WINGS " אבל ראינו דברים גרועים מזה. בסך הכל היא הייתה אדם מעודן , אינטליגנטי, אסטטי, אחת שלא הזיקה לאיש ואחת שהועילה הרבה למקארטני. אם היא הרגיזה מישהו יותר מיוקו אונו - זו באמת חידה שקשה לי להבין. קשה, באמת קשה להיות יותר מעצבן מיוקו אונו - עם כל הכבוד שהיה ויש לי אליה, ויש הרבה, באמת, היא הייתה מעצבנת ברמות שקשה להשתוות אליהם.

למעלה