עזרה בשידרוג

Devir2

New member
עזרה בשידרוג

יש לי באופניים מערכת שימנו פול 105 טריפל,אני לא משתמש בגלגל השיניים הקטן,ובכל זאת אני נתקל בעליות קשות הצורכות ממני מאמץ פיזי קשה ,יש שאמרו לי שכדאי לי להחליף לקראנק דאבל קומפקט אולטגרה ,האם השידרוג יתרום משמעותי בעליות,אשמח לקבל חוות דעתכם בשידרוגים נוספים שיכולים לתרום לרכיבה טובה יותר,תודה

aabramovich

New member
קראנק קומפקט, ע"פ כל המבינים הוא

שידרוג מצויין. במיוחד למי שלא בדרך לכבוש את העילית... אם אתה לא משתמש בטריפל אבל קשה לך - הוא יעזור. מאוד. שידרוג נוסף - מנוע. אבל נראה לי שאתה כבר בעניין
אם אתה רוצה יעוץ מעבר לכך - תאר יותר מה אתה עושה ומה אתה רוצה לשפר ואז אלו שמבינים באמת יוכלו לעזור יותר. אישית אני הכי בעד שידרוג המנוע. כל השאר זה לכיף.
עזריאל

Devir2

New member
גלגלים וצמיגים לא תורמים למהירות

לי יש גלגלי 105 וצמיג קונטיננטל 1000 ,לגבי שילדה מה נותנת שילדת קרבון שלא נותנת שילדת אלומיניום עם מזלג קרבון

רוכב242

New member
אל תחליף את הטריפל

תבדוק שהגלגל"ש האחורי 12/27 . אם יש לך כסף תחליף את הגלגלים,הם תורמים המון! מאז שהחלפתי לגלגלי BONTRAGAR RACE החיים קלים יותר! יש כמובן גלגלים טובים (ויקרים) יותר.

shiri 80

New member
איזה יתרון יש לגלגלים מלבד משקל ?

וכן כבר הבנתי שיבבנות משקלית היא טובה לכבישונים אבל לא חושבת שהורדה של קג ממשקל הגלגלים כזה משמעותי ... טועה ? או שבאמת יש משהו נוסף מלבהד המשקל שיוצר כזה הבדל ?

רוכב242

New member
בגלגלים טובים המיסבים יותר טובים!

עם מקדם חיכוך נמוך ששומר על המהירות! ההבדל משמעותי!

aabramovich

New member
יותר מיבבנות... המשקל משפיע על

התאוצה. ככל שהגלגל כבד יותר הוא יאיץ (ויאיט [שזה אותו דבר]) לאט יותר. הוא גם יפנה לאט יותר (אפק ג'ירוסקופי). גלגל איכותי לא רק קל יותר אלא גם יכול להיות קשיח יותר להעברת כח טובה יותר. הוא יכול להיות יותר אוירודנמי. מיציתי? אני בטוח שהמבינים יוסיפו עוד אם רק ירצו. אהה... הוא גם הרבה פעמים יפה יותר
עזריאל

noah_b

New member
אם הגלגש האמצעי שלך מקדימה.......

42 שיניים, תחליף אותו ל-39 שיניים.

Devir2

New member
האמת שאיני יודע האם הגלג"ש האמצעי

בטריפל 105 הוא 42 או 39 האמת שלא כתוב מלבד הגלג"ש הגדול שכתוב 52 אשמח לעידכון

odedbc

New member
אם הבנתי נכון ממה שכתבת- אינך משתמש

בגלג"ש הקטן של הטריפל? אם אכן כך- תשתתמש בו. זה יפתור לך את מרבית צרכיך. אם אתה כן משתמש בגלגל הקטן ועדיין קשה לך, הדרך היעילה ביותר והזולה ביותר היא להחליף את הקסטה (האחורית) ל- 11-27, או אפילו לקסטה של הרים עם יחס של 12-34, אם כי אז צריך להחליף גם את המעביר האחורי. במערכות 105 והמקבילה דיאור LX של אופני שטח- המחיר בהחלט סביר.

Devir2

New member
אז אבהיר את עצמי ,יש לי כושר

לא רע אני עולה את שביל חומצות החלב כמה פעמים ביערות מנשה ,אבל מקדיש הרבה מאמץ ,לרדתלגלג"ש הקטן זה אולי פשרה שהיא מעיין ויתור ,ורציתי להשוות את עצמי לחברי על דאבל ,לשמחתי הארתם את עיני ,שבטריפל האמצעי הוא 42 ואילו בדאבל הוא 39 וזאת דרגת הקושי שאני חש ,לאור מה שכתבתם מה ההמלצה ,1-האם אפשרי להחליף את הגלג"ש האמצעי מ-42 ל-39 ,2-ואם לא אז האם אני אצטרך לעבור לדאבל רגיל או לקומפקט,תודה על הסבלנות וההיתיחסות

ido mazor

New member
אני ממליץ על קומפקט

אתמול טיפסתי את שביל חומצת החלב פעמיים, אחרי הרבה זמן שלא רכבתי שם. היה לי יותר קל מבעבר, בין השאר בגלל הקומפקט (גם האופניים יותר קלים ובמיוחד הגלגלים). החיסרון היחידי שאני מוצא בקומפקט הוא בספרינטים מסוימים, המהירות הסופית נמוכה יותר. אבל רובנו לא מוטרדים לגבי ספרינט הסיום במירוץ ניצנים (למשל), ולכן קומפקט יהיה יותר פרקטי ב-95% מהמקרים.

baruch kass

New member
ובכן ב-105 הדבל הוא בעל 42 שיינים

עכשיו תקשיב טוב חבוב כדי שיהיה לך יותר קל אתה קודם כל צריך להתאמן מבין?לעבוד? מבין? לחזור ולעבוד לעבוד ולחזור,עד שתרגיש שחל שינוי,וגם מכאן להמשיך לשמור על תחזוקה או אפילו להמשיך ולהשתפר עכשיו תשאל איך עושים את זה!!קבל כמה עצות אבל מכאן חובת ההוכחה חלה עליך. 1 תתאמן על סיבובי פדל מהירים ככל ההאפשר עם התנגדות קלה בשרשרת,אם יש לך מד סיבובי פדל נסה להיתייצב על 90-96 סיבובים לדקה, 2 תבחר לך עליה מאתגרת שאתה רוצה לכבוש אותה,עלה את העליה בדופק נמוך ככל האפשר,תלמד את העליה "ותעשה לה כבוד".תתאמן על זה לפחות 4-5 פעמים 3 חלק את העליה ל- 3-4 קטעים וסמן אותם "בראש שלך" כל פעם באימון מסויים תבחר לך קטע מסויים שבו אתה רוצה להשתפר,חזור על אתו קטע באימון כ-5 פעמים אל תשכך להשאר בדופק נמוך ולא להתפתות "לתת בראש", תשאל למה?מפני שהשיפור ביכולות שלנו באים בהדרגה ולא בווט אחד,איזי קאם איזי גו אמרו עד לא מזמן לאחר מיכן חבר ביחד שני קטעים וכן הלאה וכן הלאה 4 עשה לך יום אחד בשבוע אימון אינטרוול של 3 דקות גמישות או התאוששות,איך שתקרא לזה ו-3 דקות כוח, נומר גמישות פלטה קטנה כוח פלטה גדולה, בקסטה מאחורה תהיה על 17 -19,לא צריך להיות קשה מידי ולא קל מידי זכור האימון ככל אימון צריך להיות כזה שיש לו טעם של עוד בנוסף לכל האמור לעיל אתה צריך לזכור שקיבלת משהו בירושה וזה הגנטיקה שלך,יכול להיות שהיא מופלאה ויכול שהיא דפוקה.בשביל להיות מטפס טוב היה כדי להוולד עם גנטיקה טובה,(לא של מטמטיקאי של מטפס) אחרי כל זה פלטה דבל של 42 שיניים היא אכן לא מתאימה לטיפוס,ההיתי מציע לך להחליף ל-39,אבל עדיין להשאר עם טריפל.אני מוכן להכיר לך את המטפסים הטובים ביותר שיש בארץ וחלק מהם נאמנים לטריפל,תשאל למה?ככה

aabramovich

New member
מפחיד. הגיוני ולכן מפחיד. רגע../images/Emo70.gif

מי השתלט על הניק של ברוך? דודו זה אתה?! עומר?! לא יפה
ברוך צודק! בעצם אמרתי את זה - לעבוד על המנוע. ועוד- גנטיקה - לברוך יש גנטיקה מצויינת! חרא של אופי אבל
עזריאל

baruch kass

New member
חג שמח חילזון

הגנטיקה שלי היתה מצויינת עד לא מזמן,מאז היא מתחרבנת. משמע נעשת חרא. החירבון של הגנטיקה היא תוצר לוואי של מה שאתה עושה עם עצמך במשך השנים אבל עדיין אני מנסה לשמר משהו מהאוצר הגלום בי,חחחח...........

aabramovich

New member
שוב הגיוני... ובריטי כהרגלך...../images/Emo47.gif

ברוווווווווווווךךךךךךךךךךךךךךךךךך אחשלי....
סביון|
עזריאל

Devir2

New member
תודה רבה ,כתבתי הודעה לפני הועתך

קראתי את דבריך בעיון רב ,דברים היוצאים מן הלב והנכנסים אל הלב,

למעלה