עזרה ברכש דחוף!!!!!

commnder1

New member
עזרה ברכש דחוף!!!!!

עד היום נסענו (כול המשפחה אישה איש + שני ילדים) בניסן טראנו ארוך 2001 משופר (מתלים, מיגונים קפיצים והגבהה). לאור קבלת רכב מהעבודה, הרכב נמכר ואנו פשוט לא יודעים מה לקנות! התקציב הנו: 50000-80000 ש"ח, הכוונה להמשיך לטייל כול המשפחה, כבר עם הטראנו חרשנו את השטח לא רע וכוונתנו רק לשפר את העניין, נא עזרתכם!

אור36

New member
בכלל לא מבין

מדוע למכור את הרכב???????אם היה לכם טוב איתו?

commnder1

New member
רכב נוסף!!

מכיוון שמדובר ברכב הרביעי (אני אישית על קטמ 520)והכוונה לנסוע הרבה פחות עדין ולחסוך כסף (הוצאות ומחיר רכישה) זאת הסיבה. אנו מחפשים בעיקרון גיפ, דיזל, עדיף אוטומטי שיודע לטחון שטח וטו לא! וכמה שיותר אמין

ולמה לא דיזל ?!

מה השיקולים שכנגד ? מלבד הביטוח והטסט היקרים לעומת עלויות תדלוק גבוהות [ממחר 5 שקלים לליטר בנזין !!!!]. הכל תלוי בהרבה גורמים ברכישת רכב דיזל. אם נהג עושה בשנה מעל כ-30 אלף ק"מ הוא יכול להתחיל לשקול רכב דיזל. אז פעם בשנה משלמים קצת יקר בביטוח ובטסט,אבל אחר כך אחזקת הדלק היא מאוד חסכונית והכל תלוי ביחס הק"מ שעובר נהג. כי אם על רכב בנזין משלמים טסט וביטוח ביחס של 5 אלף ש"ח [ההנחה היא על רכב מקבוצה 3-4 נניח,טסט כ-2000 ש"ח וביטוח חובה+ג' עוד 3000 ש"ח בהגזמה פראית].על דיזל נשלם בערך על אותו רכב מאותה קבוצה נניח עוד 1000 ש"ח יותר...לא כזה קריטי.ועם כל חשבו את כמויות הדלק שתצטרכו ביחס לק"מ בשנה שהנהג עושה. כיום במגמת עליית המחירים הכל כך תלולה מעלה של הדלק בארץ,אין כל כך טעם להחזיק רכב בנזין.אני יכול למצוא היום סולר ב1.50 ש"ח לליטר,למה לי לשלם 5 ש"ח לליטר בנזין ולנסוע איתו עד 10 ק"מ לליטר,בעוד אני יכול לשלם 1.50 ש"ח לליטר ולנסוע עם הליטר הזה עד 15-20 ק"מ תלוי ברכב.יש רכבי דיזל ששותים יותר מבנזין,אבל עדיין שווה !!! אז נוAה חומד,ההנחה שלך,לא נכונה. דיזל כן חוסך בהוצאות,תלוי למי. להם כמשפחה אשר מחפשים רכב לסופ"ש טיולים וכיוצא מכך,אכן לא בדיוק כדאי דיזל,אבל בכל זאת נניח שיש 52 סופ"ש בשנה,בהם הם יוצאים לטיולים כל סופ"ש,אז אפשר להניח על ממוצע ק"מ של 500 ק"מ לסופ"ש של טיול,אנחנו נגיע ל20 אלף ק"מ בשנה ואז אולי עדיף להם לשקול דיזל.אבל עם הממוצע שלהם עומד על 100 ק"מ לסופ"ש והם יוצאים כל סופ"ש שני או שלישי לטיול,אז אולי עדיף להם לקנות איזה רכב שטח מתודלק בנזין. הכל יחסי והכל תלוי בהמון גורמים,המון. לכן כל נהג צריך לדעת לקחת את כל הגורמים שלו ולפי זה לשקול קניית רכב תואם.

edyc

New member
כדאיות דיזל

כדאיות דיזל ברכבי שטח היא בדרך כלל הרבה פחות מ-30,000 ק"מ לשנה. אל תשכחו שמנועי הבנזין בג'יפים הם בדרך כלל לא כל כך חסכוניים ואני מניח שצריכת הדלק הממוצעת היא באיזור ה6-7 ק"מ לליטר. צריכת הדלק של מנועי דיזל עדיפה כמעט תמיד ובנוסף, מחיר הסולר זול משמעותית. אז משלמים עוד כמה שקלים באגרה, טיפולים, תיקונים ואולי בביטוחים.

מבחינת טיפולים היום...

זה ממש זהה לטיפולי בנזין רגילים. כמעט אפילו אותם מחירים,הכל תלוי במי המוסכניק שלך. ומבחינת צריכת דלק לאחר מחשבה מעטה,אכן היום רף הכדאיות יורד מ30 אלף לכיוון ה20 אלף,עקב תלילות עליית המחיר של הדלק בארץ. כיום תכל'ס ב5 ש"ח לליטר בנזין,אני אקנה 3.5 ליטר סולר ואני אסע בזה 40 ק"מ פלוס,במקום 10 ק"מ. ההבדל היחיד וכמעט שאינו,הוא בביטוח החובה+ג' ואגרת הרישוי. זה הכל. וכמובן שאני מדבר על נסיעה על כבישים סלולים בהתאם לצריכת הדלק,בעוד שבשטח לרוב,הרכבים פשוט זוללים בנזין בכמויות מטריפות.

PHTLS

New member
בדיוק..

המחיר היקר של הדיזל יחזיר את חלקו במכירה מן הסתם.. רף הכדאיות באמת נמצא בסביבות ה-20-25k. לדיזל יש ייתרונות נוספים כמו זמינות כוח בסל"ד נמוך והתמודדות טובה יותר עם מעברי מים. השיקול הוא לא רק כלכלי..

אכן הזכרת עוד נקודה...

לחובבי הטיולים והג'יפים. מעברי מים. האמת שדווקא הכוח נמצא יותר בבנזין.אבל על זה אפשר להתווכח שעות על גבי שעות.כנהג משאית,כנהג שטח וכנהג פרטית,אני יכול להגיד שהבנזין מבחינת זמינות כוח טוב יותר,היות ותערובת הבנזין+אוויר נותנת יותר גז להתפרצות מאשר סולר שנדלק לאיטו ועובד בשיטה אחרת. בכל מקרה,הבנזין אם היה זול יותר,היה טוב יותר,אבל הוא לא,אז הדיזל נותן לנו לשקול דברים אחרים ביחס לבנזין. אגב השוואה לזמינות כוח; לחבר שלי יש פאסאט TDI 1.9,לי יש לגאסי 1.8 בנזין. בהתחלה הוא ניסה לחלץ חבר משותף שלנו משקיעת חול בחנייה [טעות טיפשית של החבר שלנו],הוא לא הצליח והתחפר בעצמו,כאשר אני ניסיתי לחץ אותו עם הפאסאט שלו,גם היה אקט של התחפרות.שיחררתי את הפאסאט וחיברתי את הלגאסי לאותו מקום,רק לא בקטע המחופר,אלא צמוד ופשוט הוצאתי את הברלינגו כמו כלום,במשיכה אחת !!! אז OK יכול להיות שהכוח נובע מכך שבעצם התיבה שלי היא ידנית,שלו הייתה אוטומאטית,אבל בכל זאת.

PHTLS

New member
מה זה ההשוואה הזאת ..?

אם התחפרת הבעיה היא לא של מחסור בכוח.. היא קשורה לצמיגים, למיקום בו נעמדת עם האוטו, למשקל שלו.. אבל אתה לא יכול להסיק מפה כלום על הבדלים בין דיזל לבנזין. (מההתחפרות לפחות). עומר

זו השוואה נטו נטו...

כי הפאסאט למשל יותר כבדה מן הלגאסי וצריכה בקלות הייתה למשוך אותו החוצה.הצמיגים רחבים יותר והכל... יכול להיות שסתם היה לי רק את מומנט המשיכה והשליטה על ההילוך הראשון היות ואני ידני והפאסאט אוטומאטית. אבל זו בהחלט השוואה טובה,כי שנינו היינו בדיוק באותו מקום. אותו סוג אדמה.אותו דבר הכל.

PHTLS

New member
בל לעובדה שהיא מתחפרת אין קשר לכוח

לא מסתכלים רק אל המשקל נטו אלא על החלוקה שלו בין הסרנים.. קיצר, אין שום קשר.. אם היית גורר עם שתיהן את החבר שלך על מגרש אספלט נגיד, והיית מרגיש שבלגאסי יותר "קל" לך לגרור. אז היית יכול לשייך את ההבדל לסוג המנוע. לעובדה שהרכב התחפר אין שום משמעות. נקודה.

חחחחחחחח...

זה כבר נעשה ובהחלט יש לה כוח טוב... בגרירה על אספלט,הגעתי להילוך שלישי בשקט.והיה לי עוד פשוט לא רציתי לטוס. הגרירה נעשתה עם מוט גרירה.

למעלה