עזרה בקשר לרישיון...

Zlangz

New member
עזרה בקשר לרישיון...

שלום עברתי טסט לפני כמעט חודשיים (29/4) וקיבלתי את הטופס הזה. עכשיו מה שמוזר הוא זה שהדפיסו לי את כל הפרטים של הרישיון על דף של רישיון לרכב במקום דף של רישיון נהיגה... שילמתי את האגרה ויש חותמת והכל כל כך שמחתי שקיבלתי רישיון שלא שמתי לב בכלל מהדף עצמו... אם שוטר תופס אותי ורואה את הרישיון הזה מה יכול לקרות?

ranzz

New member
תעוף לכלא ../images/Emo150.gif

סביר להניח שלא יקרה כלום אם תסביר לו את המצב, אבל עלייך לטפל בנושא במהירות האפשרות במשרד הרישוי שבעירך.

Zlangz

New member
זה כבר לא כל כך משנה...

כי ממילא נגמר לי המלווה עוד יומיים ואמורים לשלוח לי את הרישיון הקבוע ויש לי שאלה: כמה זמן בערך לוקח להם לשלוח לי את הרישיון הבייתה?

mc bige

New member
בערך שבוע אחרי שנגמר לך המלווה

שולחים לך את זה הביתה... חבר שלי נסע שבועים וחצי אחרי המלווה עם הרישיון של מהלווה בגלל שטעו לו בכתובת... א

../images/Emo26.gif

לי זה לקח 10 ימים
ואני כבר הייתי עצבנית על זה שלוקח לזה כל כך הרבה זמן להגיע.. הוצאתי רישיון ב16/4 (למרות שעברתי טסט ב9/4 היו שביתות אז לקח שבוע עד שקיבלתי ת'רשיון) ואת הכרטיס קיבלתי ב-25/6 (המלווה נגמר ב-16)

ranzz

New member
מה זה משנה

הרשיונות נשלחים במחזורי משלוח של אחת לכמה ימים, אולי אפילו אחת לשבוע, לכן זה יכול לקחת שלושה ימים אם זה נשלח במקרה ביום סיום המלווה, וזה יכול לקחת אף שבועיים אם זה נשלח רחוק מיום סיום המלווה, בנוסף לעיכובים בדואר שקורים כל הזמן. וגם אם לוקח לזה הרבה זמן ויש את כל סוגי העיכובים שיכולים להיות, אני לא מבין למה את צריכה להיות עצבנית, זה לא כאילו הפלסטיק הזה מגביל אותך או משהו, ביום סיום המלווה קיבלת את כל הזכויות שהיית צריכה לקבל מבלי כל קשר לפלסטיק.

../images/Emo26.gif

קודם כל "עצבנית" לא הכוונה לקריזה והכל..אלא לזה שהייתי להוטה כבר לקבל את הפלסטיק..וזה משנה לי..כי הפלסטיק זה הרבה יותר נחמד מהנייר המעפן שמקבלים בהתחלה.. ואני מאוד חיכיתי לקבלת הרשיון הקבוע..במקום הרשיון הזמני..

Superdror

New member
אגב, באותו העניין...

רשיון הנייר תקף ליותר מחודשיים(אני חושב חצי שנה, אבל לא בטוח), כך חבר שלך לא עשה שום עבירה, כל עוד שתוקף הרשיון לא פג הוא יכול להיות בראש שקט. כמו שכבר אמרו פה, את רשיון ה"פלסטיק" מקבלים כבערך לאחר שבועיים. דרור.

ranzz

New member
באמת חצי שנה, רק עכשיו גרמת לי לבדו

ק
ברוב טיפשותי עד היום השארתי את הנייר באוטו כדי לא להסחב עם רשיון/תעודת זהות. מעכשיו אני משאיר את הפלסטיק באוטו שהוא גם רשיון וגם תעודת זהות, אבל חבל לדעת שהנייר חסר-שימוש עכשיו, אפשר לזרוק אותו? או שבמקרה שנאבד לי הפלסטיק ואצטרך לנהוג בצורה זמנית עד קבלת פלסטיק חדש, אוכל להשתמש בנייר?

Superdror

New member
באם תוקפו של רשיון הנייר

פג הוא חסר ערך ואתה יכול לזרוק אותו(אני הייתי משמיד אותו ואז זורק). בנוסף, רשיון הנייר תקף רק בצירוף תעודת זהות. כלומר, בלי תעודת זהות אתה מקסימום יכול לקנח איתו את האף.

ranzz

New member
כן, אני יודע את עניין תעודת הזהות

זה כמעט גרם לשוטר שעצר אותי לקחת אותי לתחנה בניידת שלו ולהשאיר את האוטו שלי באמצע שום מקום... למזלי וויתר לי בסוף, מעכשיו רק הפלסטיק באוטו.

למעלה