עזרה בקשר לעוגה

עזרה בקשר לעוגה

לאחר שאתמול חגגתי עם חברתי הטובה יומולדת אצלה בבית ודי סבלתי (דאגו לכיבוד עשיר וטעים אבל אני נשארתי עם סלט ירקות ופירות ומבטים רוויי רחמים), הבנתי שכדי שלפחות ביומולדת שלי אני לא אסבול, כדאי למצוא מתכונים שווים לעוגות מוס וקינוחים אחרים. נזכרתי קצת מאוחר, ככה שאם למישהו יש מתכון שווה אני אשמח אם יביא אותו בהקדם המיידי. חשבתי על עוגת מוס בכמה שכבות, או אפילו רק עם שכבת שוקולד אחד ועל בסיס אגוזים או מרנג (מעדיפה אגוזים), ובינתיים חיפושי העלו חרס בעיקר, וגם קצת חלבה שאני לא ממש אוהבת (בלשון המעטה, ונראה שגם היא לא אוהבת אותי במיוחד). תודה מראש!

עוגת "קרמבו" בלי קמח

5 ביצים 4 כפות סוכר 2 כפות שמן פודינג שוקולד פודינג וניל 2 שמנת מתוקה 3/4 כוס חלב. 100 גרם שוקולד מריר 7 כפות מים. להקציף חלבונים + 3 כפות סוכר להוסיף חלמונים, 2 כפות שמן ולערבב ולהוסיף פודינג שוקולד. לאפות בתנור 20 דק'. 2 שמנת מתוקה, פודינג וניל, 3/4 כוס חלב וכף סוכר להקציף. לשפוך על התחתית שהתקררה. במיקרו - להמיס שוקולד מריר ו 7 כפות מים. לשפוך על הקצפת. ולמקרר לכמה שעות... עוגה מדהימה... בהצלחה ומזל טוב

תודה רבה ../images/Emo20.gif

שכחתי לציין שאני אלרגית גם לחלב... בכל מקרה, מצאתי בסוף מתכון לעוגת מוס פרווה שנשמעת מדהים, ובערב היא כנראה תהיה מוכנה (דורשת זמן מקרר). כל הכבוד לאמא שלי, ותודה רבה גם לך!

shavririt

New member
עוגת מוס

פרסמי בבקשה את המתכון.. תודה. ואגב, לא מזמן פרסמתי כאן או בפורום "אוטיזם ואספרגר"- מרשם לעוגת יומולדת מאד חגיגית, עם קצפת,לבקשת מישהו. אם תרצי, ארשום שוב כאן. אבל זו לא עוגת מוס אלא ממש יוצאת עוגה מאד עשירה במילוי וציפוי קצפת.

אני אחפש אותו ואפרסם

והעוגה שלך נשמעת בתור משהו שיהיה טוב לקבל את המתכון...

lonefairy

New member
עוגת יומולדת עשירה- של shavririt

טוב, אז אני אמא שלה, במחשב שלה, כשהיא לא כאן. והינה המתכון לעוגה- שדרוג של הסבתא. (לתבנית עגולה 26) 3/4 כוס מרמולייט או קורנפלור שני תפוע"ץ קלופים ומגוררים גס 7 ביצים מופרדות 1 שקית א. אפייה חצי כוס שמן 100 גרם שברי שוקולד מריר 1 כוס אגוזים טחונים/קצוצים 3-4 כפות יין אדום מתוק 1 כוס סוכר מקציפים את החלבונים והסוכר ומניחים. מערבבים את כל שאר החומרים, החל מן החלמונים, השמן, התפוע"ץ ובהמשך הח' היבשים והיין, מתקבלת עיסה סמיכה למדי אך לא קשה. את שברי השוקולד שמים בסוף. מקפלים פנימה בעדינות את הקצף לעיסה אחידה (התפוע"ץ אינם מורגשים בעוגה אלא נותנים לה מרקם עסיסי). אופים בחום בינוני כרגיל, כ-3/4 שעה. לאחר שהצטננה, חותכים לרוחב פעמיים לשלושה חלקים שווים ומניחים את שני החלקים בצלחות בצד. מכינים קרם מ-2 חבי' ריצ'קצפת או שמנת מתוקה עמידה ו-2 חבי' אינסטנט פודינג וניל, ושתי כוסות חלב (או מים קרים למי שרוצה פרווה)- לא מלאות. ממלאים כל חלק בנפרד ומניחים את הבא, בסוף מצפים את העוגה מבחוץ. אפשר לקשט באגוזים שלמים או קצוצים או שוקולד מגורד וכד', כיד הדמיון. לילדים אפשר כמובן לכתוב ולקשט בסוכריות, כמו בעוגות יומולדת אחרות. כבונוס- עוגת אינסטנט שוקו (שלי גניאל-טירת צבי) 4 ביצים מופרדות 4 כפות סוכר 1 כף שמן-2 כפות יין מתוק 1 חבי'פ.אינסטנט שוקולד 1 כף גדושה קורנפלור 2 כפיות א. אפיה להקציף חלבונים וסוכר, להוסיף בעדינות חלמונים, וכל השאר לסירוגין. לאפות רגיל בתבנית עגולה. לאחר שהתקררה מטפטפים תערובת של 3 כפות קוניאק או ליקר עם 2 כפות חלב או מים, ומכינים קרם פ. אינסטנט וניל עם 3/4 כוס חלב ושמנת מתוקה- הכל מוקצף. לקשט בקרם מומס של- 100 ג' שוקולד מריר מומס,40 גר' מרגרינה ו-3 כפות מים או חלב.

והעוגה שלי

שיצאה אגב מדהים. אמא שלי הכינה בלי הקרם הלבן, וככה נוצרה עוגה שהיא גם בלי קמח וגם פרווה. דורש קצת מאמץ, אבל התוצאה שווה את זה. חומרים לתבנית (טבעתית מתפרקת) בקוטר 24 ס"מ: לבסיס האפוי: 200 גרם קוביות שוקולד מריר 4 ביצים, מופרדות ¼ כוס סוכר ½ כוס קפה קורט מלח לגנאש: ½ כוס שמנת מתוקה 100 גרם קוביות שוקולד מריר לקרם חלבה ושוקולד לבן: 1 כוס שמנת מתוקה 80 גרם חלבה, מפוררת 100 גרם קוביות שוקולד לבן למוס שוקולד: 200 גרם קוביות שוקולד מריר 4 ביצים, מופרדות ¼ כוס סוכר ½ כוס קפה קורט מלח אופן ההכנה 1. מכינים את הבסיס: ממיסים את השוקולד בסיר. בקערה נפרדת מערבלים את החלמונים עם 2 כפות סוכר. כשמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה מוסיפים את השוקולד המומס תוך כדי ערבול איטי. מוסיפים קפה וממשיכים לערבל עד שמתקבלת תערובת אחידה. 2. מחממים תנור ל-190 מעלות. 3. במיקסר מקציפים את החלבונים עם קורט מלח ויתרת הסוכר, עד שמתקבל קצף יציב. מקפלים לתוך תערובת השוקולד ויוצקים לתוך תבנית משומנת. אופים כ-20 דקות, עד שנוצר קרום פריך על פני המוס האפוי. 4. מכינים גנאש: בסיר מרתיחים את השמנת. מוסיפים את השוקולד, ומערבבים עד שימס. מורידים מהאש, מכסים ומשהים כ-30 דקות. מערבבים היטב ויוצקים על המוס האפוי. מרפדים את דפנות התבנית ביריעת פלסטיק קשיחה או נייר אפייה (לשמירה על מראה השכבות). 5. מכינים קרם חלבה ושוקולד לבן: מרתיחים את השמנת, מוסיפים את החלבה והשוקולד ומערבבים היטב עד שימסו. מורידים מהאש, מכסים ומשהים כשעה. אחרי שעה מערבבים היטב, מצננים לגמרי ומקררים למשך הלילה (אפשר להקפיא לכמה שעות). 6. מקציפים את התערובת לקבלת קרם עשיר ומשטחים או מזלפים אותו על שכבת הגנאש. מקררים. 7. מכינים מוס שוקולד: פועלים בדיוק לפי ההנחיות להכנת הבסיס, ויוצקים על קרם החלבה והשוקולד הלבן. מצננים עד להגשה.

נוניצי

New member
תיכנסי לאתר "וואלה-אוכל"

ותחפשי שם במחלקת ה"כשר לפסח". חלק עם קמח מצה, אבל הרבה ללא. ממש מתכונים שווים - מומלץ!! וגם אם מכילים קמח מצה, לרוב מדובר בכפות בודדות שניתן להחליף בקמח נטול. מזל טוב ובהצלחה

משם באמת לקחתי את המתכון לעוגה

ולא צריך בהכרח המחלקת הכשר לפסח, יש עוגות שפשוט לא מכילות קמח בלי קשר.

למעלה