עזרה בקשר למתנה

עזרה בקשר למתנה

(כותב מהכינוי של בת דודה שלי)

היי,
אני רוצה לקנות לחברה שלי מתנה, ספר שהיא מאוד אוהבת שפורסם בשנות ה-40. הבעיה שמהדורה ראשונה אמיתית שלו עולה 300 דולר ומעלה (יש גם ב-500 דולר, ב-1200... לא חסרים מוכרים ש'תוקעים' מחירים באינטרנט), ואני לא בדיוק איש עסקים עשיר... יש מהדורה מאוחרת יותר משנות ה-60 שעולה 45 דולר, אבל היא לא ראשונה ואמיתית.
בעצם ההתלבטות היא בין ההיגיון והכסף, לפשיטת רגל ואהבה...
הבחורה מצדה תהיה מרוצה גם אם היא תקבל פרח שקטפתי בגינה. היא מעדיפה מתנות מהלב מאשר מתנות יקרות.

מה הייתם עושים במקומי?
אני רוצה להפתיע ולשמח אותה עם מתנה בלתי נשכחת, אבל הארנק מתחנן...

אתה ממש ראוי להערכה

השאלה האם לדעתך עצם זה שזו מהדורה ראשונה מקורית - באמת יעשה לה את זה?
או לא.
אולי צמיד ב65 דולר יותר יעשה לה את זה?
תברר היטב עם אמא שלה או חברה קרובה - מה היא אוהבת ומה ישמח אותה..
כי חבל שתוציא ים כסף
והיא תתייחס לזה כמו אל ספר ישן ועבש...

דנה1982

New member
אולי לא פרח מהגינה

אבל אין צורך להשקיע כל כך הרבה כסף... המתנות הטובות ביותר שקיבלתי היו פשוטות אבל מקסימות כי הן הראו מחשבה יותר מאשר "תראי, בזבזתי עלייך מלא כסף". ואני אומרת את זה אחרי שהייתי עם מישהו שקנה לי מתנות מאוד יקרות, אבל המתנות הטובות ביותר שקיבלתי ממנו ועד היום אני שומרת הן פרח שקטף לי, פתקי אהבה שכתב וספר פשוט (לא מהדורה מיוחדת ולא שום דבר).

ולבחור הזה היה כסף. בשפע. אם אין לך יכולת, אני עוד יותר לא רואה סיבה להיכנס להוצאות גדולות בשביל מתנה. משהו אישי ובעלות נמוכה יותר יעשה אותה מאושרת לא פחות (למרות שהרעיון שלך נובע כן ממחשבה, ולא רק בגלל שזו מתנה יקרה, וזה באמת יפה בעיניי!)

פעם קנו לי אקדח קפצונים

לא ליומולדת, אבל זה היה בקטע של שבוע קודם מצאתי אחד כזה אצל חבר שלי... אחרי שהוא הביא את השני עשינו קרבות :p

ולענייננו- כמה חשוב לה הנושא של הספר? אני לא חושבת שיהיה הבדל מבחינתה הנושא של שנות ה60 או שנות ה40...

אולי בכלל יש משהו אחר בעל ערך רגשי שיוכל לעשות את אותו אפקט?

וכל הכבוד לך, אני ביום הולדת קיבלתי צמיד זהב

אם יתמזל מזלי, אני אקבל השנה מפתח לדירה.

למעלה