עזרה בקשה

שוגץ

New member
עזרה בקשה

החלטתי שאני רוצה בשנה הבאה ללמוד במכללה לחינוך. עשיתי כבר את בחינת הסף וקיבלתי את הציון הדרוש. עכשיו אני צריכה להחליט באזו מכללה ללמוד ובאזה מסלול וזה מאוד קשה לי. אני מתלבטת מאוד בין שני תחומים: 1. "הגיל הרך" (גן,א',ב') 2. "חינוך מיוחד" (אשר ניתן ללמוד אותו כחד חוגי או דו חוגי עם מסלול לימודים נוסף כמו תקשורת למשל) החינוך המיוחד הוא לגילאי 6-21 אני מאוד נמשכת לילדים קטנים ויש לי פחד קהל אצל נוער לכן אני מעדיפה את הקטנים שאיתם אני מסתדרת טוב. בחינוך המיוחד יש יותר אפשרויות עבודה אבל אין את גיל הגן שאני אוהבת וגומרים את הלימודים כמורה ולא כגננת. היתרון של החינוך המיוחד שמדובר בקבוצות קטנות ואני פוחדת שלא אסתדר עם ילדים רבים (למרות שאני מאמינה שאני אצליח ועם הזמן יבוא הנסיון). לעומת זאת בגיל הרך יש כמות גדולה של ילדים. אני בדילמה קשה מצד אחד אוהבת את הגן ומצד שניפוחדת שלא אסתדר עם קבוצה גדולה ולא אמצע עבודה ובחינוך המיוחד יש אולי יותר עבודה ופחות ילדים אבל אין גן ואני לא כולכך רוצה לעבוד עם ילדים גדולים אנא עזרו לי אני פוחדת לקבל החלטה לא נכונה ואח"כ "לאכול אותה". בבקשה אל תפנו אותי ליעוץ מכיוון שכבר היתי ביעוץ אנא ענו לי במהרה כי עלי למסור תשובה למכללה על מנת שהם יזמינו אותי לראיון קבלה.

חינוך מיוחד

את מתייחסת כנראה למסלולצ לימודים אחד ספציפי במכללה כלשהי. בעקרון כן ישנם גני ילדים לבני 5 בחינוך המיוחד. הנה למשל המסלולים באחת המכללות: א. מסלול לגיל הרך מכשיר גננות לגן הילדים ומורות לכיתות א',ב'. תחומי הכשרה - גננת ומורה כוללת. ב. מסלול לביה"ס היסודי מכשיר מורות לכיתות ביה"ס היסוד א-ח. תחומי הכשרה - תושבע + לשון/ספרות. ג. מסלול לחטיבת ביניים מכשיר מורות לכיתות ז-ט. תחומי ההכשרה - תושב"ע + תנך. תושב"ע + אנגלית. תושב"ע + מתמטיקה. תושב"ע + מוזיקה מורחבת. תושב"ע + מחשבים. תושב"ע + תקשורת וחינוך. ד. מסלול חינוך מיוחד בינמסלולי מכשיר מורות לחינוך מיוחד לכיתות גן-ט.

שוגץ

New member
בררתי במכללות

ומשרד החינוך לא מאשר ללמוד גם גן וגם בית ספר ביחד. הוא מחייב את הגננות לחינוך מיוחד ללמוד בנפרד ואני רוצה מסלול שיאפשר לי גישה גם לבית הספר.

76רותם

New member
שוגץ, ואיזה תואר תקבלי?

אם לדוגמא את בוחרת מסלול דו חוגי של תקשורת וחינוך מיוחד, איך נקרא התואר?

yoolla

New member
לדעתי

את יכולה ללמוד חינוך מיוחד בהתמחות לגיל הרך. אני נרשמתי לזה, יש מסלול במכללת דוד ילין בי-ם. חוץ מזה שיש גם המון מסגרות לגיל הרך בקבוצות קטנות, יש הרבה אפשרויות, לא רק גננת. את יכולה לשלוח לי מסר אם יש לך שאלות

למעלה