עזרה בפתרון תרגיל...

alone66

New member
עזרה בפתרון תרגיל...

איך פותרים את התרגיל הזה מה הגישה לסוג כזה של תרגיל נתון מקור מתח שהתנגדותו הפנימית 0.6 אוהם והכא"מ שלו 210 וואלט. מחברים את מקור המתח באמצעות זוג מוליכים שהתנגדותם אינה זניחה , לעומס בעל הספק 2000 וואט המתח על פני העומס הוא 200 וולאט חשב: חשב את התנגדות העומס והזרם דרכו. ב. חשב את התנגדות המוליכים. ג. חשב את המתח בין הדקי מקור המתח. (התרגיל ממבחן בגרות בתורת החשמל 2004 אם איני טועה) תודה

shaiby

New member
אני מקווה שאני בכיוון, עברו כבר כמה

וכמה שנים..... הגישה לתרגיל כזה מבוססת על "חוק אוהם" המפורסם. מחפשים רכיב במעגל שידועים לגביו שניים מהפרמטרים - ובעזרת חוק אוהם מחשבים את הפרמטר השלישי. באמצעות הפרמטר השלישי ניתן בד"כ להמשיך ולפתור עבור שאר המעגל. בשאלה הספציפית הזו נתון שההספק המתפתח על העומס הוא 2000 W , ושהמתח הנופל על העומס הוא 200 V. לפי נוסחת ההספק החשמלי : P=U*I , כלומר I = U/P . הזרם במעגל אם כן : 2000/200 = 10A . והנה מחצית התשובה על סעיף א'. החצי השני, התנגדות העומס, קל לחישוב כשנתונים הזרם והמתח : R = U/I 200/10 = 20 אוהם. וסעיף א' אצלך בכיס. סעיף ב' : חשוב להבין בשלב זה שהמעגל הוא טורי (ההתנגדות הפנימית של המקור והתנגדות המוליכים הן טוריות זו לזו, ולהתנגדות של העומס. כלומר : אפשר לתאר את המעגל כמקור מתח אידאלי, לו מחוברות בטור 3 התנגדויות (R1 - התנגדות פנימית, R2 - התנגדות המוליכים ו- R3 התנגדות העומס). נמשיך : אם המעגל טורי, והזרם בעומס הוא 10A, אזי זהו הזרם בכל חלקי המעגל, כלומר גם במוליכים וגם דרך המקור. מפל המתח על ההתנגדות הפנימית של המקור אם כן : U = I*R . 10A*0.6 = 6V . מתח של 6V נופל על ההתנגדות הפנימית של המקור. מתוך 210 V שמייצר המקור, 6 נופלים על ההתנגדות הפנימית ו-200 נופלים על העומס. זה משאיר אותנו עם : 210 פחות 200 פחות 6 = 4V שנופלים על המוליכים. אם יש לנו המתח שנופל על המוליכים, והזרם דרכם, אזי שוב, לפי אוהם : R = U/I 4/10 = 0.4 אוהם, וזו התנגדות המוליכים. סעיף ג' : מפל המתח על ההתנמגדות הפנימית של מקור המתח כבר חושב במהלך השלבים שעשינו לטובת סעיף ב'. מכאן : 210V פחות 6V משאיר אותנו עם 204V על הדקי מקור המתח. אני חושב שזהו

למעלה