עזרה בפיענוח תוצאת בדיקת קרישיות יתר

מישהי יכולה לרשום כאן שוב את סט הבדיקות המלא?

ואם מישהי יודעת, למה מכבי שולחים ומה צריך פרטי..

אני זוכרת נכון, העלות בפרטי זה 200 שח לכל בדיקה?

תודה מראש!

לא מצליחה לקשר בין הבדיקות ברשימה לאלו של מכבי..

הרשימה:

1. Lupus anticoagulant
2. Anticardiolipin antibodies IgG, IgM,
3. Protein C
4. Protein S
5. Antitrombin III
6. Factor V Leiden (APCR)
7. MTHFR
8. Factor II (protrombin mutation)
9. Homocystein
10. Factor VΙII, XI, IX
11. Anti thyroid antibodies
12. Anti SM antibodies
13. Anti mitochondrial antibodies

מכבי:
הסטנדרטי: PT (Seconds), I.N.R, PTT
והבדיקות הנוספות ששלחו אותי אליהן:
א. APC - Resistance
ב. Prothrombin 20210
ג. RVVT (sensitive to LAC)
ד. PTT (sensitive to LAC)
ה. Cardiolipin IgG Ab
ו. Cardiolipin IgM Ab
ז. Beta 2 Glycoprotein 1 IgG
ח. Beta 2 Glycoprotein 1 IgM

מה שהצלחתי לקשר, נמצא בצבעים תואמים (לא בטוחה אם צודקת). עדיין לא ברור לי RVVT (sensitive to LAC), PTT (sensitive to LAC), איפה הם מופיעים ברשימה המומלצת...

שאלה נוספת... הבנתי שחלק מהבדיקות שולחים אליהן רק אם רק אם בדיקה אחרת יצאה לא תקין, אצלי בדקו את הרשימה (א-ח) והכל יצא בנורמה, האם חלק מהבדיקות 1-13 המומלצות, כבר לא רלוונטיות במקרה הזה, או שאתן ממליצות לעשות בפרטי את כל מה שלא שלחו אותי ממכבי?

המון תודה!!

פאשון

New member
לא בדקת הכל ודווקא מה שחשוב

מה שבדקו לך זה אפלה שזה קרישיות יתר נרכשת. כמו שבדקו לגלית.
חסרים גם לך וגם לגלית בדיקות דם שעושים בפרטי. אני עשיתי בכרמל. אפשר גם ברמבם.
הבדיקות המשמעותיות שחסרות אלו הבדיקות הגנטיות: 9-13. 3-4 אלו חלבונים שקשורים לקרישה והם קשורים לפקטורים האלו. לי אישית לא בדקו את כל הפקטורים. בדקו לי רק 2 5 ועוד משהו. שם גיליתי את הקרישיות יתר. הבדיקות האלה עלו לי לפני 3-4 שנים 150 שח לאחת בכרמל (בהכ 450 שח). אני באמת חושבת שאילולא זה הייתי ממשיכה להפיל.
את יכולה לבקש מהרופא את זה. לא חייבים המטולוג.

פאשון

New member
לא. גם מרופא משפחה וגם מגניקולוג

את יכולה להתקשר למרפואת חוץ בכרמל וכבר להזמין תור. זה לוקח זמן. במקביל טפלי בהפניה.

כן.. מתלבטת אם לחכות לתור עם המטולוגית (עוד שבועיים) או כבר

לעשות הכל בפרטי... מדהים כמה מכבי קמצנים כשזה נוגע לבדיקות כאלה...
בגלל שלא מחשיבים כימיים במנייה, אז יש לי "רק" הפלה אחת. אז נראה לי שגם ככה לכול היותר ישלחו אותי דרך הקופה לעוד איזה משהו או שניים ואת השאר בכל מקרה בפרטי..

תודה!

פאשון

New member
את לא צריכה אותה

צריך רופא. אפשר רופא פוריות, או רופא משפחה. יש לך את הרשימה. תבקשי פשוט.
זה לא שמכבי קמצנים. הבדיקות האלה לא בסל. ככה גם בכללית. ככה זה בישראל.
רק אם יש לך סיבה טובה לחשוד לקרישיות אז זה בחינם - למשל אירוע תרומבופילי בקרוב משפחה דרגה ראשונה. אלו בדיקות מאוד יקרות. אם יממנו אותן לכל אחת הם יפשטו את הרגל.
זה כואב. ובגלל שאת בפוריות אל תוותרי ואל תחכי.

גם לבדיקה בפרטי נדרש הפנייה?

כי לבדיקה דרך הקופה, הרופאת משפחה אמרה שהיא לא יכולה לשלוח ושלחה אותי להומטולגית (ששלחה אותי רק לחלק מהבדקיקות, וכעת אחרי הפלה הולכת אליה שוב).

גם לבדיקה בפרטי נדרש הפנייה? ניתן להביא הפנייה כללית "נשלחת לבירור קרישיות" או שצריך לפרט את הבדיקות?

תודה רבה

פאשון

New member
שימי לב מה שעניתי לחדשה פה 2012

אתן לא עשיתן את הסט המלא. בדקו לכם רק את המחלה האוטואימונית. שזה חשוב אבל...יש בדיקות יותר משמעותיות. ואלו הבדיקות הגנטיות. 9-13 ברשימה חשובות ונעשות בכרמל או רמבם. הן פרטיות. אני עשיתי רק חלק מהן וכך גיליתי שיש לי קריושיות.

לפי מה שאני רואה

הבטא שתיים מעל הנורמה.. אכן מרמז לקרישיות מסוג אפלה. קרישיות נרכשת.. גם אני רכשתי אותה ומטופלת בהריון הנוכחי בקלקסן מהחזרה ואספירין מבטא. ממליצה לך ללכת להתייעצות אצל קופרמינץ. זו קרישיות שגורמת להפלות, לידות מוקדמות ןכן וכן משפיע על ההשתרשות.. לי גרמה להפלה בשבוע 15 לפני 7 חודשים.. מאמינה שישלח אותך לעשות שוב את הבדיקה. עושים אותה ברווח של 3 חודשים מהקודמת ולפי 2 התשובות קובעים אם אכן קיימת. אני אישית שמחתי (יחסית כן) כשגילו לי.. לפחות מצאו סיבה להפלה, לכימי וכו.. מה גם שזה משפיע על ההקלטות כך שאם עולים על זה אז בעזרת טיפול נכון יכול להימנע הרבה עוגמת נפש.. ממש ממליצה ללכת לקופרמינץ ליד איכילוב. הוא הכתובת לענייני קרישיות..בהצלחה

למעלה