עזרה בסקריפט PHP

צנצןדבש

New member
עזרה בסקריפט PHP

אהלן חברה' אני צריך עזרה! אני בונה בימים אלה אתר מאוד גדול לשבט שלי, עכשיו באתר תיכננתי מעניין דף עם פרטים על כל חניך בשכבה הבוגרת. עכשיו מפאת הכמות הגדולה של החניכים אצלנו חשבתי שעדיף לעשות סקריפט בPHP (השרת שלי פשוט תומך בזה) במקום ללכלך את היידים. הבעיה מתחילה בזה שהדבר הכי מסובך שעשיתי בPHP, זה סקריפט שכותב לקובץ טקסט שיש לי בשרת (קראתי לזה מיילינג-ליסט :) בכל מקרה אני בסך הכל מחפש סקריפט קטן שמסוגל לכתוב לקובץ נתונים חיצוני ואחר כך להציג ממנו נתונים באופן של דף נפרד - כל השינוים האחרים אני כמובן אכניס בעצמי. יש מצב שמישהו יעזור לי או ישלח לי איזה סקריפט שהוא מכיר שיכול לעזור לי (עדיף משהו לא הכי מסובך). תודה, יונתן.

shanor

New member
מממ....

מה שאתה מנסה לעשות זה בת'כלס לנסות ולבנות מאגר נתונים משלך... כל שאני יכול לעשות זה להמליץ לך על שימוש ב- MYSQL, שיקל עליך את העבודה ויעשה הרבה דברים בשבילך. הבעיה היא שצריך ללמוד איך "לדבר" איתו... בגדול סקריפטים מוכנים: www.hotscripts.com אבל לכתוב ולקרא קובץ... המניואל של - PHP: www.php.net/fopen , למשל. בהצלחה, שנאור.

צנצןדבש

New member
המשך לשאלה שלי!

מצאתי סקריפט שפחות או יותר מתאים לי (אבל אני אצטרך עוד עזרה בהמשך!) אבל בכל מקרה, למרות שהשרת שלי תומך בMYSQL אני לא מצליח להפעיל אותו
$grade_host=""; //your host $grade_user=""; //your username $grade_password=""; //your password $grade_db=""; //your DB where you stored the tables|​
עכשיו אני חושד שבעיה היא בגלל שאני לא יודע איזה ערכים להכניס בראשון אני כותב את הURL של השרת שלי (כולל התיקיה נכון) בשני ובשלישי אני כותב את הסיסמא והשם משתמש של השרת ובאחרון אני כותב את השם של הקובץ של הSQL ואם עשיתי את כל זה, ושניתי גם הCHMOD, מה יכולה להיות הבעיה?

YuvalCo

New member
המממממממ

בראשון localhost יהיה טוב, סביר להניח
בשני, את שם המשתמש של ה MySQL.. (לא של ה FTP או משהו כזה.. של ה MySQL בלבד). בשלישי את הסיסמה לדאטה בייס. ובאחרון את שם מסד הנתונים, שבו שמורות הטבלאות שאתה צריך.. אם זה סקריפט שאתה מכין, ואת זה לקחת ממישהו אחר, אז אתה לא חייב למלא את שם הדאטה בייס, כי תוכל פשוט לכתוב db.table בשאילתות..

צנצןדבש

New member
דבר ראשון

תודה רבה על העזרה (שתי ההודעות) לפי דעתי רכשת לעצמך מקום של כבוד בתודות באתר המחודש. עכשיו בחזרה לעניין, הורדתי את הסקריפט הבא, מהאתר של איתן עכשיו יש בו פחות או יותר היסודות (יש לי הרבה ניסיון בלהכין אתרי אינטרנט, אבל אני מעדיף ללמוד תוך כדי ניסיון, ז"א לשנות סקריפטים כצרכי מאשר ממש לשבת וללמוד אלף-בית של שפה), מה שמוביל אותי לשאלות הבאות - איך אני יודע מה הסיסמא של הsql, זה משהו של השרת או של הקובץ, כי לא רשום בתוך הקובץ נתון של סיסמא או שם משתמש. ואת מה שאמרת שלישי בכלל לא הבנתי, אבל לא עדיף שאני ארשום "course000_table.sql" ויהיה יותר פשוט? תודה מראש, יונתן. ד"א - גם אני מעריץ של עפרה חזה...

YuvalCo

New member
זה לא סיפור גדול..

אבל תאלץ ללמוד קצת לבנות טפסים ולהשתמש ב MySQL. כעקרון, אתה יכול לבנות טבלה שמכילה את חברי השבט.. לכל חבר שבט תכניס פרטים כמו מזהה ייחודי (id) סטטוס (מדריך, חניך.. לא יודע..), שם, תמונה, מחזור, גיל, טקסט שיוצג עליו.. כל מיני שדות כאלה, שיהיו קבועים. ואז תכין טופס שיאפשר להזין מידע כזה על כל משתמש לתוך הטבלת MySQL ובסוף, עמוד אחד ראשי, עם עיצוב קבוע (נגיד user.php) שיקבל id של משתמש (יבדוק את תקינותו) ויציג את כל המידע על המשתמש הספציפי.. זה אולי לא מעט עבודה, אבל מצד שני, זה לא מי יודע מה קשה. תצטרך לדעת לבנות טופס HTML ולהשתמש בכל מיני שאילתות כגון
$result=mysql_query("INSERT INTO db.table(`var1`,`var2`,`var3) VALUES ('$var1', '$var2', '$var3')");​
ולהוצאת המידע מהטבלה, כדי להציג אותו..
$result=mysql_query("SELECT * FROM db.table WHERE `id`='$id'"); $userdata=mysql_fetch_array($result);​
ואז בתוך המערך userdata יהיה לך כל המידע על המשתמש, תוכל להוציא אותו כך:
<table> <tr> <td>שם החניך:</td> <td><?=$userdata[name];?></td> </tr> </table>​
כמובן, שזו הדוגמה הכי פשוטה שיכולה להיות.. אבל אם אתה יודע HTML, לא תהיה לך בעיה לשלב את זה איפה שאתה צריך בתוך העיצוב שלך.. אני יודע שזה לא ממש ברור.. כי זה תהליך יחסית ארוך וההסבר לא ממש ממצה, אבל זה נותן לך כיוון מה לחפש במדריכים ובמניואל הרשמי של PHP

למעלה