עזרה בסוג ויזה

shoomkatush

New member
עזרה בסוג ויזה

שלום.
אני נמצא במלבורן עם חברה שלי שהיא צרפתייה לא יהודייה.
אנו מתכננים לטוס לארץ ביולי, אני טס ישירות מאוסטרליה לארץ והיא טסה קודם לצרפת לשבועיים ואז מצטרפת אלי בארץ.
אנו מתחתנים אזרחית בעוד 3 שבועות, רציתי לדעת מה עליה לעשות מבחינת הויזה?
האם היא יכולה להגיש בקשה לויזה א5 ישר או קודם להגיע עם ויזת ב2 ?

תודה רבה על עזרתכם וזמנכם.

Jkamm

New member
הגעת בת הזוג לישראל לאחר נישואים

ככלל, עליכם להגיש את הבקשה להסדרת מעמדה בישראל לפני הגעתה, אך אם היא כבר נמצאת בישראל באשרת תיירת, אין מניעה להגיש את הבקשה כשהיא בארץ.
לא מגישים בקשה לקבלת א'/5 או ב'/2 אלא מגישים בקשה להסדרת מעמדה בישראל, ובמסגרת זה נותנים לה בהתחלה ב/2 כדי להיכנס לישראל, לאחר מכן ב'/1 (תייר עם אשרת עבודה) ולאחר מכן תושבות ארעית (א'/5) וכך הלאה... לכן קוראים לזה הליך מדורג.
הכל מפורט בנוהל הסדרת מעמד לנשואים.
יוני קם

shoomkatush

New member
כניסה ללא כרטיס יציאה

תודה רבה על המענה! עזרת לי מאוד!
רק דבר אחד, אין לנו ממש את האופציה להגיש בקשה מפה בגלל חוסר זמן ומסמכים. האם היא תוכל להגיע לארץ על אשרת תיירת בלי כרטיס טיסה חזרה? פשוט חבל על הכסף...

Slava50

New member
רצוי להגיע לאחר קבלת אישור כניסה ממשרד הפנים

לאחר החתונה אתה צריך לגשת למשרד הפנים עם כל המסמכים הנדרשים ותוך שבוע בערך תקבל אישור להזמין אותה לארץ ורק לאחריו היא יכולה לבוא.
אם תבוא ללא זה היא עלולה להידחות ולהישלח בחזרה במיוחד עם כרטיס בכיוון אחד.
תעשה מסודר יחסוך לך הרבה כאב ראש.

haley

New member
אפשר לקנות כרטיס הלוך-חזור עם

אופציה לבטל ולקבל החזר מלא...אפשרי בחלק מחברות התעופה. ואז אחרי שהיא תיכנס לארץ תוכלו לבטל אותו ושום כסף מיותר לא בוזבז...

shoomkatush

New member
כבר נשואים

עוד משהו ששכחתי לשאול, למרות שציינת שניתן להגיש את הבקשה גם אחרי שנגיע לארץ, לא ראיתי בנוהל שום דבר שאומר מה המצב כשהזוג כבר נשוי ונמצא בישראל.
רק מוודא איתך.
שוב , תודה רבה !

Slava50

New member
לאחר ההגעה לארץ

במידה והכל יעבור בשלום והיא תכנס לארץ עדין תצטרכו להגיש את כל המסמכים הנדרשים כדי להירשם כזוג נשוי, לא יגרשו אותה אבל התהליך יהיה פחות מסודר ויקח הרבה יותר זמן. לדעתי.

למעלה