עזרה בניתוח כוננים קשיחים בשרת

blueeye

New member
עזרה בניתוח כוננים קשיחים בשרת

אני מעלה צילום מסך של הדיסקים הקשיחים והחלוקה שלהם. לדעתי יש פה כשלים לוגיים וטימטום... אבל אשמח לניתוח שלכם, אני אתן סקירה לגבי מה שקורה היום במערכת מבחינת שימושים: כונן C - עד כמה שאני מבין SYSTEM בלבד. כונן D -נתונים של המשתמשים ( מסמכי וורד ואקסל.. וכו... ) כל השאר מבחינתי מיותר כי השרת הזה היה בעבר שרת EXCHANGE אבל כבר לא מתפקד ככזה עקב הוצאת שירותי הדואר לחברה חיצונית. יש מירור של כונן I כמו שאני רואה את זה, רק שאין עליו שום מידע שבאמת צריך. כונן D שעליו הנתונים והוא זה שהיה צריך להיות ב MIRROR אינו כזה. יש הצעות לייעול ? רועי

eliranitzhak

New member
למה לא לפרמט ?

אתה יכול לגבות את המחשב נאמר ב Ghost, ולבנות מחדש את המחיצות, C ו D כמו שאמרת. מה מפריע לך לעשות את זה ? בברכה.

blueeye

New member
ומה הלאה ?

אני מבין שה MIRRIR שיש על הכוננים עם האות I הינו MIRROR תוכנה בלבד האם זה שווה משהו בכלל? ( השאלה האם לעשות מירור כזה על כונן D לאחר הפירמוט...) או שכבר עדיף לעשות משהו אחר ? יש טייפ גיבוי שמועתק אליו כל החומר (שבועי..) בקיצור מה מומלץ לעשות מבחינת תכנון המערכת ? רועי

eliranitzhak

New member
המלצה לא מחייבת

זה עניין של טעם אישי, ופחות מכך שיקולים טכניים. למה לא לבנות על הדיסק הראשון כונן C - 34.25 וכונן D באותו הגודל ? הראשון כמובן למערכת ההפעלה, וכונן D ל Downloads ותכנים. שני הדיסקים הנוספים יכולים לשמש למה שתרצה. פשוט. בברכה.

antidot

New member
------>

במידה וחלונות הותקן על dynamic disk מלכתחילה, אתה יכול: 1) לפרק את הmirror של I ומחוק את הvolume הריק על הכונן הראשון. 2) להרחיב את הsystem volume (כונן C) כך שיתפוס את כל הדיסק הראשון 3) להזיז את הנתונים הצידה (שרת אחר) ולמחוק את כל הvolume-ים הקיימים על הדיסקים האחרים 4) ליצור RAID5 משלושת הדיסקים 5) להחזיר את הנתונים לvolume החדש אפשרות נוספת היא ליצור שני mirror-ים אחרי שלב 3: - ליצור mirror של system - או ליצור mirror של D או כל דבר אחר שעולה ברוחך.

blueeye

New member
בשביל ה RAID5 אני חייב לרכוש בקר ?

או שזה אפשרי גם כן בתוכנה ? למרות שתכלס אני לא יודע עד כמה זה נחוץ... זה שרת קבצים שעובר גיבוי מסודר, וזאת לא המערכת העיקרית ( עובדים על AS400) אבל אני בהחלט בודק אפשרויות של ניצול טוב יותר של החומרה הקיימת המון תודה רועי

antidot

New member
לא חייב בקר

אפשר RAID5 בתוכנה. אם בכלל לא מפריע לך לאבד נתונים ולהאלץ לשחזר במקרה הצורך, אתה יכול ליצור spanned volume: למעשה stripe של שלושה דיסקים ללא כל redundancy

antidot

New member
תן לי סיבה אחת לפרמט

כי אני ממש לא רואה סיבה לכך.

למעלה