עזרה בנושא תאילנד

mayalea

New member
עזרה בנושא תאילנד

שלום לכולם. אני משערת שהנושא הזה נטחן בפורום המון פעמים, אבל אשמח לקצת עזרה - אני והבעלול הטרי רוצים לנסוע לירח דבש בתאילנד. שנינו לא טיילנים, ולמען האמת, אפילו קצת מפונקים. לכן, טיול לתאילנד נראה לנו אידיאלי (יש בתי מלון ברמה גבוהה, ואפשר גם לעשות טרקים קצרים בני כמה ימים, ולחזור למלון הנקי...). אנחנו רוצים לנסוע מעכשיו (נו, טוב, תוך כמה ימים. צריך להתארגן על הציוד), אבל חייבים לחזור בראשון לספטמבר (חתונה של אחי הגדול). הציעו לנו טיסה זולה במאה דולר מכל האחרון דרך אוזבקיסטאן. למה הטיסה כל כך זולה ? יש למישהו המלצות שליליות (או חיוביות) בנושא? ושאלת השאלות - טיול מומלץ ל-3 שבועות ? בחנות למטייל בנו איתנו מסלול של בנקוק (3-4 ימים), קופיפי (למשך שבוע), קוסומוי (עוד 3-4 ימים), ושוב בנקוק. האם יש המלצות אחרות ? האם יש אתרים מומלצים מאוד (או שלא?) ובכלל - יש לכם מקורות מידע שאנייכולה לנצל עד הטיול ? מיה (ודרור הבעלול הפאסיבי)

ashkenazi15

New member
מיה ודרור שלום

מזל טוב, כמה שאלות וכמה תשובות, נתחיל בשאלות הטיסה ב- 100 דולר מאיפה? לאן? ואיזה חברת תעופה? מה בדיוק התכנון שלכם האם לנוח ולהנות אחד מהשני או לטייל ןלראות עולם? האם בדקתם מה קורה לגבי מזג אוויר? לגבי טיולים אני נוסע לתאילנד בספטמבר ובתכנון רב הזמן להיות באיים כמו קופיפי וקופנגן (יש גם את קוסמוי) אולי לצאת לטיול או שנים של יום אחד, כי הרי אנחנו בירח דבש לא מה נישן באוהל או באיזה חושה? אבל בסה"כ הנסיעה צריכה להיות כדי להנות אחד מהשני ולחזור עם כוחות רבים. אני קיבלתי המלצות לא להיות בבנקוק יותר מיומיים שלושה. תהנו אריק

mayalea

New member
תשובות -

הטסיה היא במאה דולר פחות מכל מה שראינו עד עכשיו. המחיר (כול כל המיסים היא ב-650$, ולא מדובר בדיל של הרגע האחרון. הטיסה היא של חברת תעופה אוזבקיסטאנית, ואני גם משערת שהיא עוצרת שם. המטרה של הטיול היא כמובן, להנות אחד מהשני, אבל גם לטייל (לא ארוך מדי ולא קשה מדי) ולנוח, ובגלל זה אנחנו משלבים את האיים של תאילנד, שהם מאוד מפנקים (לפי מה שסיפרו). מזג האוייר עכשיו הוא מעט בעייתי, כי זו העונה שמועדת למונסונים, אבל אין לנו זמן אחר, ואני מפחדת שאח"כ נסחף למעגל החיים ה"מבוגר", ולא נצליח למצוא זמן לטיול ארוך כל כך (משכנתא, ילדים, בעלי חיים וכו').

sela v

New member
טיסה עם האוזבקים

קצת קשה לענות למה האוזבקים גובים 100 דולר פחות מהאחרים, פשוט הם עשו את התחשיב שלהם, וכדי למשוך עוד לקוחות הם מציעים מחיר נמוך. אני לא חושב שהמחיר הוא מה שאמור להדאיג אתכם. למשל ראיתי לא מזמן טיסה של לופטהנזה לתאילנד ב-800 דולר (מתי ששאלתי היה צריך להיות ברשימת המתנה למחיר זה), ולעומת זאת אל על לקחו יותר, אבל אל על טסים למשל ישירות. יש טיסות שעוצרות בדרך בנסיכויות במפרץ, ומי שלא מעוניין לעצור בדובאי צריך לבדוק את זה לפני קניית הכרטיס. בד"כ הטיסות שעוצרות אלו הטיסות מאירופה, וטיסה דרך אוזבקיסטן עצירה במפרץ הפרסי היא לא במסלול. אתם צריכים לעשות את השיקול שלכם, ולהחליט עם מי לטוס. ההבדלים בד"כ הם בשירות שמקבלים, ולא תמיד מחיר גבוה יותר נותן שירות טוב יותר. פשוט כנראה הדיילות והטייסים האוזבקים מרויחים פחות מעמיתיהם הישראלים, וגם הטיפול שם במטוסים זול יותר. לגבי סטטיסטיקת תאונות או תקלות במטוסים, לא שמעתי על כך שמטוסים מהמזרח עושים יותר תאונות ממטוסים בחברות מערביות, ובכלל הסיכוי שיקרה משהו כזה הוא שואף ל-0, ומי שמוכן לסע ברכב עד לשדה התעופה, אני לא חושב שצריכה להיות לו בעיה לטוס. עוד חברות שאת יכולה למצא בהם מחירים זולים, זה החברה הירדנית, והחברה האתיופית. תנסי גם את אל על, לפעמים יש להם דילים, וכמו שאמרתי אפשר לטוס גם עם חברות אירופאיות, למשל לופטהנזה.

nuki d

New member
אל תהיו מודאגים

אני טסה להודו בקרוב ועשיתי סקר מקיף- החברה האוזבקית היא חברה אמינה עם שירות נהדר (לפי מה ששמעתי) ומסלול הטיסה שלהם מאושר ע"י כל הגורמים הביטחוניים. סעו לשלום והסירו דאגה מליבכם

sela v

New member
טיסות דרך אירופה

מצאתי במקרה היום טיסה עם החברה האוסטרית במחיר של 807$ לא כולל מיסי נמל. לצעירים וסטודנטים. שווה לנדנד לסוכן, ולבדוק עם עוד חברות כמו הטורקים, בלגים ועוד. בקיצר עם כל האירופאים.

Taco

New member
האוזבקים אחלה

טסתי איתם הלוך לבנגקוק וחזור מדלהי. המטוסים והטייסים מעולים לדעתי, האוכל סבבה, הדיילות בד"כ לא מדברות יותר מדי אנגלית, הקטע הוא שאולם ההמתנה בטשקנט לא ברמה אירופאים אבל סביר לחלוטין, יש מסעדה, דיוטי פרי פצפון והרבה חיילים באבטחה. אה, והקולה מגעילה . תעשו חיים.

maz

New member
אם הבנתי אתכם נכון

אתם מתכננים על אוגוסט בתאילנד? מבחינת מזג אויר זה לא העונה המומלצת כי עונת המונסונים נגמרת רק באוקטובר. מילא בבנקוק, אבל באיים זה קצת מבאס. תבדקו אם אני לא טועה. אם לא - אני ממש ממליצה לחשוב על יעד אחר, או לסוע מאוחר יותר. מקורות מידע טובים - האתר של למטייל, האתר של לונלי פלנט, הגירסה העברית שלו.

ashkenazi15

New member
תתקנו אותי אם אני לא טועה

אבל עפ"י מה שהבנתי המונסונים מסתיימים באמצע ספטמבר?

maz

New member
תלוי את מי אתה שואל

באופן רישמי (כלומר לפי סטטיסטיקות של שנים עברו) עונת המונסונים בתאילנד מסתיימת באוקטובר. באופן מעשי (כלומר מהניסיון שלי) בתחילת נובמבר עוד היו כמה ימים שבהם השמים לא הפסיקו לנזול. והרבה. עניין של מזל

למעלה