עזרה בנושא צבעים

0 אור 0

New member
עזרה בנושא צבעים

הי, אני מנסה עכשיו לבחור את הצבעים לקירות. כהרגלי מנסה לחשוב בבית לפני שאני מגיעה לחנות - ואני בודקת כל מיני גוונים של אופווייט, קרם, וכחול-טורקיז. הבעיה שלי שבאתר של טמבור - הרעיון אולי יפה, אבל כל הצבעים הבהירים נראים על החדרים לדוגמא אפורים לגמרי, ובמניפה עצמה לא רואים את ההבדלים. האם מישהו מכיר אתר שבו אפשר לראות צבעים בצורה ברורה ולזהות עם המספרים שלהם אחר כך?

לולהההה

New member
את יכולה לזהות באתר של את המספרים

פשוט לעמוד עם העכבר על הקיר שעשית עליו הדמיה עם הצבע שבחרת ויהיה רשום

0 אור 0

New member
תודה אבל הבעיה היא לא לזהות מספרים

באתר - אלא לזהות את הגוון. בעיגול הקטן הזה הצבע לא מספיק ברור - ואם אני "צובעת" אתו את הקיר , אז זה יוצא אפור כזה - ממש לא משהו שמסייע לראות מה הצבע אפילו בערך.

המלצה לגבי צבעי טמבור

גם לאחר שתחליטי כבר צבע, כדי לשאול את מערבב הצבעים (הבנתי שאפשר גם להתקשר לטמבור לשאול) מאילו צבעים בדיוק מורכב הצבע. זה מונע צבע שיוצא "לא בדיוק " על הקיר. (אם בקרם שרצית,למשל, יש מעט צבע ירוק, הוא עלול לצאת נוטה לירקרק על הקיר)

קנגה רו

New member
האתר אולי יפה אבל לא פרקטי ולו בגלל

השוני בין מסך למסך לבין הצבע במציאות (נסי לצבוע משטח על המסך ולהדפיס במדפסת צבע - תביני על מה אני מדברת) לא נותן לך אינדקציה אמיתית רק תחושה בגדול - קחי מספר מהמסך ולכי לבדוק במניפה לא תמיד זה מה שראית... לכן. שבי חישבי בבית מה הכיוון, קחי בחשבון כמה החדר מואר - ואיזה קיר מואר יותר וכו'. לבחור לכי עם שני דפים לבנים - ע"מ לבודד את הצבע מהמניפה, ופטנט - תצלי את הצבע עם כף היד - כלומר כדי לקבל קצת יותר "תחושה" תעשי צל על הגוון. עוד פטנט - כדי ליצור גוון שהכי דומה למניפה - קחי בחשבון שעל הקיר זה מתכהה בטון, אבל לעלות גוון אחד במניפה לא יפתור לך את הבעיה בגלל שזה כרוך בעירבוב של פגמנטים שונים. מה שפותר את הבעיה הזו היא לגוון ב 20% פחות פיגמנטים - כלומר חמש ליטר צבע - בקשי מהמגוון שיכניס למחשב כמות צבע בסיסי של 4 ליטר. (כמובן שאפשר לגוון את כל ה 5 ולהוסיף ליטר לבן אבל זה מסבך את המערכות בקטע של עירבוב וכו') עוד עיצה - ערבבי רק ליטר (שוב ביחס של 1/0.8). קחי הביתה, תצבעי שטח יפה של לפחות 1 מ"ר, ואז תוכלי להתרשם.

0 אור 0

New member
תודה על העצות היפות

אני אנסה ליישם מה שאוכל - הבעיה היא שהפעם אנחנו לא צובעים לבד, אלא זה חלק מהשיפוץ של הבית. אז אם אני אומרת לקבלן מספר של צבע זה מה שאני אקבל - אבל אם אני מתחילה עם תעשה לי קצת יותר בהיר, לא ברור בכלל מה תהיה התוצאה הסופית.

קנגה רו

New member
גם אני צבעתי עם איש מקצוע

הגענו להסכם שאת עלות הצבע נקזז מסה"כ המחיר ואני ארכוש - בהתאם לכמויות שהוא ינחה אותי (חשוב לסמוך על איש המקצוע ולדאוג שלא יערבב במים). או לעשות מה שעשתה חברתי, בחרה צבע, ערבבה ליטר ביחס של 1:0.8, בדקה - ואז נתנה הוראות מפורשות לצבע. ודרך אגב זה מאוד מאוד מקובל לצבוע שנתים שלוש אופציות על הקיר ולבחור - אני חושבת שכל איש מקצוע יעשה זאת ברצון.

למעלה