עזרה בנושא גלגלים

iz2000

New member
עזרה בנושא גלגלים

קניתי לבן שלי רולרים היה כתוב באתר שזה 90 אחוז סיליקון ועשר אחוז PU כשהגיעו הרולרים ראיתי שכתוב על הגלגלים PU ואין זכר לסיליקון גם על הקופסה כתוב גלגלים מPU מה זה בכלל PU ומה יותר טוב ומה זה משנה מישהו יכול בבקשה להסביר לי? תודה!

נתן.ל

New member
PU זה poly-urithane

ןזה הוא החומר שממנו מייצרים את רוב גלגלי הרולר התקינים. זה הוא בעצם תרכובת של חומרי פלסטיק וגומי שונים. לא מייצרים גלגלים מסיליקון. בארץ בטעות קוראים לחומר סיליקון מכיוון שהוא שקוף, אבל זה הוא בשום אופן לא סיליקון. נראה לי שבאתר טועים ומטעים, PU זה החומר ולא סיליקון בכלל.

בדרך כלל

מיצרים גלגלים מאחוז גבוה של PU, ותוספים שונים (עד 20%). התוספים משפיעים על תכונות נוספות כגון דביקות, לכידות ועוד. יתכן בהחלט שהוסיפו פולימר של סיליקון או סיליקאט כלשהו לגלגל לצורך קבלת תכונות מסוימות (לעיתים מוסיפים גבישי סיליקט-חמצני (פרורי זכוכית) כדי לקבל עמידות גבוהה יותר לשחיקה). ההרכב המדויק של הגלגלים הוא סוד מסחרי של החברה היצרנית.

yoman321

New member
לך תדע..

אני מכיר בנאדם שניסה לתקן גלגל מפונצר עם דבק חם
(ולא זה לא עבד טוב)

ברור שלא.

דבק חם זה פוליאטילן בצפיפות נמוכה. אין סכוי שזה יחזיק מעמד (משתמשים בפוליאוריטן מוצלב בצפיפות בינונית- גבוהה כבסיס). הוא צריך חמר בעל תכונות דומות (כולל טמפרוטורת ריכוך).

למעלה