עזרה במציאת עץ.

אוֹחַ

New member
עזרה במציאת עץ.

כידוע, כל איזור השרון היה לפנים חורש טבעי. בעיקר של עצי אלון התבור. (אומרים גם שהשם "שרון" בא מהמילה "אשרה", אנא עארף). בכ"א, עד לפני כ-25 שנה, השריד הדרומי ביותר מיער זה היה עץ "אלון התבור" יחיד שעמד בפ"ת, על הדרך ללוד/ירושלים, מול שכונת "נווה כיבוש". לפני כ-25 שנה, כאמור, גם על עץ זה עלה הכורת. אולי מישהו יכול לעזור לי למצוא את גדם העץ הנ"ל? איפה עמד עץ "אלון התבור" הדרומי ביותר? איפה אפשר לברר את זה? תודה!
 
המדור לחיפוש קרובים, מס' 2.

יש לי כמה רעיונות היכן יש סיכוי שתמצא מענה לשאלתך. 1. בספר של עזריה אלון, לאן נטייל השבוע, חפש סיורים שבאזור השרון. 2. בספר של יהודה זיו, בשביל המטיילים, אותו כנ"ל. 3. באינדקס של "טבע וארץ" תחת הערך יערות השרון או יערות אלון התבור. אני ממש בטוחה ששם תמצא את מבוקשך. בהצלחה. וחוצמזה, בקשר לשם "שרון": המילה שרון, ביוונית = יער. יאללה, אצא לי אל היער.
 

אוֹחַ

New member
האמת היא שמצאתי תמונה בספר

של יהודה זיו. תמונה ישנה בה רואים את העץ, ואת הכביש ברקע. הלכתי עם הספר למקום בו אני חושד שהיה העץ (יש שם גדם של עץ), הפכתי את התמונה מכל הכיוונים, התהפכתי בעצמי לכל הכיוונים, ניסיתי להבין אם אני בכלל בצד הנכון של הכביש, והגעתי למסקנה שאין מביאין ראיה מן הכביש. בקיצור, צריך נ.צ. אני אבדוק בספרים האחרים. תודה (גם ל Forum User)!
 
למעלה