עזרה במציאת מידע

ahaz

New member
עזרה במציאת מידע

שלום ותודה מראש, שמי אסף ובקרוב מאוד (כמה שבועות) אני מגיש את עבודת הדוקטורט שלי באנתרופולוגיה שעוסקת ברכיבה על אופניים בישראל. חסרים לי שני נתונים שאשמח אם יש למי מבאי הפורום מידע לגביהם. מדובר בשני סרטים שראיתי בשנה האחרונה ואינני מאתר את שמם, שנת ההוצאה ועוד מידע הנדרש על מנת שיוכלו להיכנס לעבודה. הסרט הראשון מספר על קריירה של רוכב צרפתי עד ערוב ימיו כמוכר מזכרות במהלך הטור דה פראנס. הרוכב אומנם מקצוען אך לא בין הטובים ובמהלך הסיקור של הטור הוא הרוכב האחרון שהשידורים נסבים עליו - האם יגיע במגבלת הזמן או לא? כך, לשדרים המושעממים מהמנצח הסדרתי יש עניין לפתע בטור. מישהו מכיר? ראה? הסרט השני הוא סרט בלגי נדמה לי. הסרט מתאר מערכת יחסים בין מהנדס בלגי בוגדני המכור לאופניו ובעקבות כך לאשתו נשבר ממנו, היא מוצאת מאהב והעלילה מסתבכת, סרט קטן וחביב. מישהו מכיר? ראה? בתודה מראש אסף [email protected]

הראשון, אולי...

יש את הסרט הזה, Le Vélo de Ghislain Lambert, שלפי מיטב זכרוני מספר על חייו והקריירה של רוכב שהוא לא מהמצטיינים בפלוטון המקצוע., אולי גם יש בו את הקטע של הלנטן רוז', הרוכב המדורג אחרון בטור. אני כבר לא זוכר, אבל מצלצל לי מוכר.

aabramovich

New member
איפה/מתי אם בכלל אפשר יהיה

לקרוא קצת ממה שתכתוב? מעניין יהיה לקרוא...

ahaz

New member
תודה רבה

תודה על התגובות, אכן הסרט הראשון הוא זה שאותר. את השני אינני מצליח לאתר וגם באוזן השלישית אין מי שמזהה אותו. קורס יובל נגמר מהר עבורי כי יצאתי לקורס אחר מאוחר יותר (בסוף המסלול) אבל בכול אופן תודה. העבודה מוגשת בימים אלה וניתן יהיה לקרוא אותה על מדפי האוניברסיטה העברית תוך אני מניח תוך כמה חודשים!!! (זמן האישור של העבודה). תודה על המחמאה גלעד. לגבי העניין של הקוראים העתידיים, יותר מיכול להיות שהקריאה בעבודה תאכזב את הרוכבים כיוון שהעבודה אומנם מתארת את התופעה בישראל אולם שלא על מנת להבין רק את התופעה עצמה אלא משהו מעבר לה ומניסיוני היחסית עשיר בחשיפה לקהל רוכבים הרי שאו שאם אני מדבר איתם או כותב עבורם על רכיבה זה נתפס כבאנאלי או שאם אני לוקח את מה שקורה למקומות אחרים זה נחשב כ"הזוי", "מגדל שן מנותק" וכדומה. בכול אופן תודה רבה ואם מישהו יצליח או תצליח לאתר את הסרט השני אשמח מואד, אסף

odedm1

New member
ראיתי אותם המון

הראשון בעיברית : האופניים של ג'לברט ( אם אני לא טועה ) בתחילת הפרישה שלו הוא מנסה ליצר אופניים עם גיאומטריה משונה והופך לבדיחה עד שבסוף הוא מוכר מזכרות ומישהו מזהה אותו כגיבור נעוריו ומבקש חתימה על הפוסטר שלו . השני : אישה מאוהבת - סרט צרפתי יש אותו באתר של בלוקבסטר .סרט גדול חבל על הזמן !

למעלה