עזרה במציאת ז'אנר

• פותח הנושא gcnet
  • פורסם בתאריך

gcnet

New member
עזרה במציאת ז'אנר

אהלן, כחלק מחיפושי אחרי ז'אנר המחזה שאנו מעלים השנה בי"ב הגעתי לכמה ז'אנרים שמאוד קשה לי למצוא עליהם מאמרים טובים ומידע יותר עמוק ממה שכתוב בויקפדיה, אולי מישהו כאן יוכל לעזור לי אם יש לו מאמרים או כל דבר אחר על הז'אנרים הבאים: *מחזה קצר (זה יותר ז'אנר כתיבתי אבל לא בהכרח) *פארסה *סלפסטיק תודה לכל מי שיוכל לעזור

מה שאני כותבת זה בעיקר מדעה ולא מידע

לא שמעתי על המונח מחזה קצר, אם זה בקטע של סיפור קצר תמצא מידע בכל ספר על זאנרים של ספרות או אפילו אתרים להכנה לבגרויות. אני פשוט לא ממש בטוחה שיש כזה זאנר תאטרלי, יש אבל ממש מצב שאני טועה. בכל הנוגע לסלפסטיק, זה מונח שלקוח קצת יותר מהיום, ומתעשיית הקולנוע על רבדי צרלי צפלין ושלושת הליצנים. למרות שמקורה הרבה מאד בסכמת הקומדיה הישנה. אני חושבת שכדאי לך לחקור את שניהם. גם לחפש יותר על סרטים ראשוניים קומיים שיותר עוסקים בכל מהות הסלפסטיק וגם לחפש מאמרים על סכמת הקומדיה הישנה והטובה (חתונה, מכשול, כל הבובה מכרכרת וכאלה דברים..מצטערת שאני קצת חלודה אבל אני בטוחה שאת זה כן תוכל למצוא באינטרנט). מעבר לזה, כל ספר תאטרון בספריית עיון שקרובה לביתך. "דן אוריין" והחברה שעוסקים בתולדות בתאטרון יעשה את העבודה. אם אני לא טועה שורשי הפארסה עוד בתאטרון הרומי אז כדאי להתחיל משם. ולהמשיך גם לתאטרון המודרני יותר, דרך דל ארטה ומולייר.יש ספר שנקרא ה"קומדיה" שבזמנו קראתי בו, אני לא זוכרת אבל מי כתב לצערי, היה שם מלא מידע שימושי. גם בספרים על האבסורד אפשר למצוא קצת מידע שימושי על מחזאים שנגעו גם בפארסות. מקוה שעזרתי, והרבה בהצלחה. בשביל מה המאמרים, אם אפשר לשאול?

למעלה