עזרה במכתב

law and order

New member
עזרה במכתב

אני ממש אשמח לקבל עזרה בנוגע לדגשים במכתב קבלה לתואר שני במדעי המדינה בסין.הם דורשים personal statement and research proposal
מה הייתם כותבים בשביל להראות את המוטיבציה והרצון להתקבל ללימודים האלה במקביל למלגה מלאה?
חייב לציין שאין לי נושא מגובש למחקר .

WhiskyPriest

New member
הצעת מחקר

קשה לכתוב הצעת מחקר בלי נושא למחקר. ממליץ לך למצוא נושא.
זה יראה את המוטיבציה שלך

Philip Jr

New member
כפי שכתבו לך

הצעת מחקר זו הצעת מחקר.. צריך בשביל זה נושא, וצריך להציג את הרקע התאורטי, את הבעיה שאתה מעוניין לעסוק בה, את השיטות והכלים שאתה מציע להשתמש בהם וכו וכו..
&nbsp
לגבי personal statement, התוכן כבר תלוי בהוראות המדויקות. אני מניח שיש שאלות יותר ספציפיות מ - "אנא כתוב PS", נכון?

law and order

New member
תודה.

האמת היא שלא. זה היה כתוב בדיוק כפי שהעתקתי לכאן.
בגלל זה מעט הלכתי לאיבוד כי ראייתי בפוסטים פה שבדר כלל מכוונים באמצעות שאלות.
במקרה שלא, האם בכל זאת יש המלצה לתוכן שאציין אותו במכתב?

Philip Jr

New member
אני מתלבט מה לומר לך

תראה - אתה מנסה להתקבל לתואר שני בסין, ובתחום שהוא לא התחום שלי. מילא עניין התחום, אבל אני באמת לא יודע שום דבר על הדרישות והציפיות של מוסדות בסין.. ולא הייתי רוצה להטעות אותך, או לתת לך טיפים שלא באמת רלוונטיים.
&nbsp
ההצעה הכי טובה שאני יכול לתת היא לשאול את המחלקה.. לשאול האם יש שאלות יותר ספציפיות, או סוגיות מסוימות שהם היו רוצים שתכסה.. יכול מאד להיות שהם ירצו משהו מאד דומה לדרישה הטיפוסית בארה"ב, ויכול להיות שלא..
&nbsp
אגב, מהי הדרישה הטיפוסית בארה"ב? שתספר על הרקע האישי והמקצועי הרלוונטי שלך.. מה המטרה שלך בלימודים מתקדמים? מה התחומים שאתה מתעניין בהם? מדוע אתה רוצה ללמוד ספציפית במוסד המדובר? מהם התכונות שמייחדות אותך ועשויות לעזור לך להצליח בלימודים ובמחקר? מה אתה מתכוון לעשות עם ההכשרה שתקבל? ועוד ועוד.

תכתוב באנגלית קלה, יש מצב שמי שתקרא את הבקשה שלך לא תבין אנג

לא תדע אנגלית ברמה גבוהה. אז תכתוב משהו פשוט.
האם זה מוסד טוב , או רק מקום שרוצה לקבל שכר לימוד מסטודנטים זרים?

WhiskyPriest

New member
רמת האנגלית

קראתי כמה וכמה טיוטות של תלמידי תארים מתקדמים למדעי המדינה בסין שנכתבו באנגלית ואני לא רואה מקום להנחה הזאת.
ובכלל, אני לא חושב שהנמכת רמת האנגלית עבור ועדת קבלה לתואר שני כלשהו היא עצה טובה, מה ילמדו אותך בתכנית בשפה האנגלית שמתקשה בשפה האנגלית?
אין ״טריקים״ באפליקציות, צריך להבין בדיוק מה כוללת התכנית, להחליט שההשקעה שמצופה ממך מתאימה ושווה לך ואז לשכנע אותם שאתה, בשל נסיונך בעבר ושאיפותיך לעתיד מהווה השקעה טובה להם. נורא גנרי, אני יודע, אבל האלטרנטיבה - ליקוט צרור קלישאות, לא תביא תוצאות.

פשוט כי ללמוד אנגלית במדינה כמו סין זה לא סביר.

אז בד"כ זה תואר למי שרוצה למצוא שם עבודה לעשות עסקים או להשאר בגלל סיבה אחרת.

Philip Jr

New member
באזורים מסוימים של סין

ושאר מדינות האזור, ובקרב אוכלוסיות מסוימות כמו אלו האקדמיות, רמת האנגלית יותר גבוהה מאשר זו של ישראלים.. ואני כותב זאת בזמן שאני מוקף בסינים בבית הקפה השכונתי שלי, פה באילינוי. מגיעים לכאן המון אסייתים, והאמן לי - הם לא זקוקים שתדבר איתם או תכתוב להם באנגלית "קלה"..
&nbsp
בנוסף, יש מוסדות מצוינים באסיה בכל מיני תחומים, אז בקיצור - לא הייתי מזלזל.

למעלה