זה מה אנחנו קוראים RTFM Read the FINE manual........... שים לב מה כתבו באחד הבלוגים Uh, read page 18 of the manual. The RF squelch circuit can be turned on or off in the sub menu. I have the same problem, I don't read instruction manuals. ובאותה הזדמנות שפושקין מת - תתעניין קצת אצל החברים ותשאל אותם מה יש להם לומר בעניין GOOGLE
אני משתמש במכשיר כדי לאתר טיסן שנחת רחוק ומשדר בתדר מסויים, רק במצב SQL, אני מצליח לקלוט משהו, אבל זה יוצר רחש "לא נעים לאוזן". כל מקלט אחר קולט בלי בעיות, איפה אני טועה ??? תודה
זה שם אותנו בפינה אחרת. יש לי את הרושם שהטיסן משדר גל נושא (Carrier ) ועליו תדר שמע כלשהו המיועד ל"פתיחת" המקלט שלך בתיעוד המשדר של הטיסן תוכל למצוא אותו לדוגמה - על מנת להכנס לממסר של אגודת חובבי הרדיו, המכשירים שלנו משדרים טון ש"פותח" את הממסר לקליטה והעברה הלאה בתדר השידור. כל מי שישדר בתדר הממסר ללא האות הזה, לא יפתח את ה - SQUELCH שבעצם מפעיל את המשדר בתדר השידור.
מר מוט המלומד ומהיר השליפה לא לחינם ביקשתי שיצרף הבחור את דגם השלט שיש לו לא תאמין - אבל גם בחברות שמייצרות את השלטים לטיסנים הבינו שלאתר טיסן שיצא מכלל שליטה, ונבלע לפי חוק מרפי בשדה של תירס או כל עשב גבוה אחר - זו משימה מעצבנת ולפעמים נגמרת באבדן טיסן. לא לחינם גם צירפתי את הפתרון ההוא מתוך כמה עשרות. מסתבר שיש למקלטים המתקדמים את האופציה הזו. אתה הרי מחפש את הטיסן - ועליו יש מקלט. צירוף תוספת קטנה של משדר המופעל ע'י המקלט שבטיסן הוא המפתח . יש כאלה שזה בנוי בפנים, וכל מה שצריך זה את תדר השידור של משדר החירום הקטן בטיסן עם הטון הנכון לפריצת SQUELCH של מקלט .
חברנו מרפי פגשתי במיקרה אחד שהטסתי בחבורה של עוד 4 טיסנים, מיקרה שלא אשכח מעולם. היתה כנראה תקלה בחיבור של סרוו מאזנות והטיסן המשיך הלאה...במקום לחזור אלי. הממצאים בשטח: הבטריה היתה מנותקת מהטיסן...ועוד כל מני דברים מפוזרים TOTAL LOSS . המשדרונים האלו ידועים לי וגם דרך הפעלתם מרחוק. אבל אם חברנו מרפי מופיע בסבוב הוא יכול גם לדאוג לניתוק הסוללה ואז... חפשהו... מצאתי אותו כ2 ק"מ ממני. חחח בבב
כדי לאתר טיסן או חפץ כל שהו רצוי להצטייד במגלה כיוון ומקלט כפי שציינת. קישורים מצורפים חברי המלומדים ציינו מערכות כמו FUTABA אך שכחו שאלו מטרתם מהקרקע לטיסן ולא ההיפיך. מאידך תוקנה הבעיה על ידי בנייה עצמית שצורפה. כתבת שמכשיר אחר כן קולט ורק המכשיר שציינת לא. ההבדל בין המכשירים הוא ברגישות בתדר הנתון ולא מה שכתוב בפועל "כאילו" הוא קולט. התאור שאתה מוסר כאן מניח שהמכשיר הורחב תדר עבודתו. אמנם יכול להיות שהצג כותב ואולי המקלט פועל למרחק קטן אך אינו סוף פסוק. יש עוד מעגלים מלבד הSQUELCH אשר דואגים לעמוד על רוחב הקליטה המבוקש. פתרון 4: http://www.silcom.com/~pelican2/PicoDopp/PICODOPP.htm פתרון 5: http://members.tripod.com/~clearRX/RDFUNIT.HTM וכו" מוט 264