עזרה במילוי טופס EEA2

idanyd

New member
עזרה במילוי טופס EEA2

אז עברנו לבריטניה לפני חודשיים. דניאל אזרחית האיחוד, אני פה על EEA Family Permit.
דניאל עובדת מהבית עבור חברה ישראלית, ככה שהיא מקבלת את המשכורת שלה בשקלים, לחשבון הישראלי, ומשלמת ביטוח לאומי בארץ.
אני מצאתי עבודה, ורוצה למלא את ה-EEA2 בשביל לקבל Residency Card.

בסעיף 5, עולה השאלה איך בת הזוג שלי "מממשת את זכויות האמנה" שלה. האם היא שכירה, עצמאית, מחפשת עבודה או Self-Sufficient, ואנחנו לא ממש יודעים מה לכתוב שם.
אין שום התייחסות בטופס לכך שהמעסיק שלה חייב להיות בריטי, או שהיא צריכה לשלם NI, אבל אנחנו עדיין קצת חוששים.
וכמובן שהרשויות מבקשות מסמכים שיוכיחו כל טענה (מכתב מעסיק, חשבון בנק מספיק שמן, הרשמה ב-Job Centre וכו').

מישהו מכם נמצא, או נמצא בעבר במצב דומה לשלנו? אם כן, אני אשמח לדעת מה מילאתם בשביל לקבל את הארכת האשרה.

תודה.

Nobilis

New member
תשובה בתמצית

ברמת העיקרון אני לא בטוח שמה שהיא עושה חוקי. אם היא חיה בבריטניה סביר להניח שהיא צריכה לשלם ביטוח לאומי בבריטניה. גם החברה הישראלית צריכה להעסיק אותה בבריטניה, ולשלם מיסים בבריטניה.

אבל, נניח לצורך העניין שזה המצב - אתם רושמים Self-Sufficient (מאחר שכל דבר אחר הוא אפור מבחינה חוקית, לפחות למיטב הבנתי). מבחינת הבריטים היא לא עובדת. חוזה העבודה שלך מהווה הוכחה לכך שיש לכם ממה לחיות (שזה מה שנדרש אם אתם רושמים Self-Sufficient).

Nobilis

New member
ונחדד

אם היא עובדת בשביל מעסיק ישראלי, מקבלת משכורת בישראל, ומשלמת מיסים בישראל, היא לא מממשת זכויות אמנה *בבריטניה* בתור עובדת.

הזכות שהיא מממשת היא פשוט חיים בבריטניה שלא על חשבון המדינה (קרי - Self-Sufficient). תתעלמו מהעבודה בישראל כשאתם ממלאים את הטפסים.

בקר12

New member
אתה בעיקרון צודק אך בתקופת השהות הראשונית

(של כמה חודשים וכדומה) דומני שאיו מדובר בעבירה.

Nobilis

New member
אכן

וחשבתי להוסיף דיסקליימר (לפיו הכוונה היא למצב בו לא מגישים דו"ח מס בבריטניה ומשלמים מס כחוק על פי הדו"ח) אבל מההודעה של הפונה ברור שלפחות כרגע הם לא חשבו על הגשת דו"ח מס ותשלום מיסים בבריטניה על ההכנסה הזאת. הכל מוסבר בקישור (וכמובן - מומלץ להתייעץ עם רו"ח).

idanyd

New member
המפף.

אני מודה שלא ציפיתי ל"אתם עוברים על החוק!" כששאלתי את השאלה, אבל תודה שהערת את תשומת לבנו לנושא.

העתיד של דניאל בחברה עדיין לא ברור, ובהחלט יכול להיות שבחודשים הקרובים היא תחפש עבודה כאן, אבל מאחר שאני צריך את הויזה שלי כמה שיותר מהר (חתונה משפחתית שאני לא יכול לפספס באוגוסט, ממש לפני שפג ה-Family Permit שלי), אנחנו לא יכולים לחכות עד שהמצב שלה יתבהר.

אז בעצם, אני שואל אם לרשום אותה כ-Self Sufficient, ושהמשכורת שלי תשמש כהוכחה מספיקה ליכולת של שנינו לחיות כאן, או שיש צורך בעוד מסמכים.

Nobilis

New member
תשובה

נדמה לי שטכנית אתם עדיין לא עוברים על החוק. אתם תעברו על החוק כשהיא לא תגיש דו"ח שנתי לתיאום מס ובו היא תידרש לשלם מיסים על ההכנסה לישראל. זה עניין לרואי חשבון.

כן, המשכורת שלך משמשת ראיה לכך שיש לכם ממה לחיות. זה מוסבר בטופס עצמו. אני מצטט:
Evidence of funds to
show your EEA national family member is economically self-sufficient, e.g. a bank statement. If
these funds come from a family member, evidence of their employment or funds should be supplied

(שים לב למשפט האחרון - הוכחה לתעסוקה של אחד מבני המשפחה, במקרה הזה - אתה).
בנוסף, שים לב שיש דרישה להראות הוכחה לביטוח רפואי מקיף לשניכם.

יעלי9

New member
פיתרון זמני אם אתה בלחץ זמן

אנחנו היינו באותה בעיה, עם family permit שצריך להאריך ועם נסיעה מתוכננת לארץ שלא איפשרה לשלוח את הדרכון אליהם.
הפיתרון שלנו, שהוצע לי כאן בפורום, היה להוציא family permit חדש בזמן הביקור בארץ. קבענו תור לשגרירות במועד המוקדם ביותר וקיבלנו את הדרכונים חזרה תוך שבועיים. אז אם הביקור בארץ מספיק ארוך, הייתי שוקלת את האפשרות הזאת. קח בחשבון שגם אם תשלח את הבקשה עכשיו אולי לא תקבל את הדרכון בחזרה עד אוגוסט.

Nobilis

New member
ואפשר לשלב

לשלוח את הבקשה עכשיו, ואם לא מקבלים את הדרכון בחזרה עד אוגוסט לבקש אותו בחזרה (למיטב זכרוני אפשר לעשות את זה בלי לעצור את הבקשה), לנסוע לארץ (ושם להוציא Family Permit אם צריך) ואז לחזור ולהחזיר להם את הדרכון.

loni2012

New member
עזרה בנושא דומה

שלום לכולם ותודה על המידע הרבה שאתם מפרסמים..מאוד עוזר. המקרה שלי דומה במקצת לשרשור

אני בעל האזרחות האירופאית ואשתי קיבלה את ה FAMILY PERMIT מהשגרירות הבריטית למשך חצי שנה.
כיום, היא עובדת כSELF EMPLOYEE עבור חברה אנגלית עם חוזה עבודה ואני עובד כמה ימים בחודש באבטחה (200-300 פאונד בחודש)
שלחנו עבורה בקשה לRESIDENT והיום הגיעה תשובה שחסרים תלושי שכר שלי..ושאלתי היא:
האם יש סיכוי שיאשרו לה את הבקשה על סמך 2-3 תלושי משכורת של 250 פאונד בחודש?
ובמידה ולא, היא כבר רשומה כאן כעצמאית ויש לה חוזה עבודה אך הויזה שהיא קיבלה בארץ מהשגרירות הבריטית, תפקע בסוף יולי.במקרה הזה מה עליה לעשות אם אכן נשלח את תלושי המשכורת שלי ונקווה לנס, להפסיק לעבוד?לצאת מבריטניה? להמשיך לשהות פה ולעבוד כלא חוקית???
מה המשמעות של פקיעת תוקף הויזה לחצי שנה שהתקבלה בארץ?

אודה לעזרתכם

למעלה