עזרה במחקר - מחברות קשר

אילה ק1

New member
עזרה במחקר - מחברות קשר

שלום למשתתפי הפורום,

אני מסיימת השנה לימודי חינוך מיוחד ועושה מחקר על חשיבות הקשר בין ההורים למורים בחינוך המיוחד.
במסגרת המחקר עלי לנתח מחברות קשר של תלמידים. (שנאספו לאורך כמה שנים)
לשם כך, אני מחפשת הורים ששמרו מחברות לאורך זמן ויסכימו לשתף אותם איתי.
כמובן שכל המידע ישאר חסוי ויופיע בעבודה באנונימיות. המחקר אינו מיועד לפרסום ולכן יקרא רק ע"י המנחים.

אשמח לסיוע בנושא.

תודה רבה,
אילה

תסלחי לי

אבל מחברות קשר שהם תכתובת אישית בין הורה מורה לא אומרות לעבור לדעתי האישית לגורמים נוסף עם כל הכבוד,
המחברות האלו אישיות מדי ולא חושבת שזה הוגן לשתף אותך בזה..גם עם זה חסוי , נראה לי חדירה לפרטיות ,
זו דעתי אולי יש כאן הורים שחושבים אחרת..

randy1982

New member
אז פשוט אל תשתפי.

היא בסך הכל ביקשה,
לא הצמידה אקדח לרכה של אף אחד.
לי דווקא זה נשמע מעניין.
שאלה לאילה:
האם המחברת מצולמת ומוחזרת אלי?
את מעוניינת רק במחברות של בי"ס או של גן גם?

dina199

New member
גם לדעתי מחברת קשר זה דבר

כל כך אישי שהן לא מיועדות למסירב לשום אדם משום סיבה.
והרי מעורבים כאן לא רק הגננת (או המורה) והורים אלא גם הילד עצמו שאין לו בכלל קול וזכות להתנגד אבל הוא הגורם העיקרי בענין.
זה שונ מאוד מסקר שבא האדם בעצמו מחיט איך לעהות על שאלות , סקר זה דבר אננימי (מחברת קשר לא) ואף אחד לא מחוייב לענות תשובת אמיתיות בסקרים (ומחברת קשר זה ממש מסמך )

schlomitsmile

Member
מנהל
בהרבה מחקרים הורים נשאלים על ילדיהם נכון שיש כאן בעייתיות כלשהי בכך שחסיונו של אדם מופר ע"י אדם אחר
וזה מתאפשר רק כי הוא קטין והאדם שחושף אותו הוא ההורה שלו.
מצד שני- אנחנו מלינים על אנשי המקצוע שהם מתיימרים לדעת על ילדינו ועל חיינו דברים כשלמעשה ידיעותיהם מוגבלות מאד,
אז איך יידעו אם לא נשתף אותם?

מי שלא מרגיש נוח לשתף, שלא ישתף.
יש כאן בקשה שאפשר לא להענות לה

dina199

New member
במקום להגיש את מחברת הקשר

על 'מגש של כסף' אפשר לענות על שאלות בקשר למחברת הזאת. (החוקר יכול לבנות שאלון , זה לא משהו חדש לחוקרים
)
שאלון זה דבר אנונימי.
מחברת קשר זה דבר אישי שמהתחלה לא נועד לפרסום..
גם אם רוצים לשתף אנשים , אף אחד לא חייב לוותר כל הפרטיות בצורה סופית ומוחלטת.

kagome10

New member
אבל לרוב המידע הוא לא באמת אישי

אם נותנים פרטים אישיים הם אנונימיים. מחברת קשר גם אם היא ניתנת כביכול באנונימיות, יש בה המון סימנים מזהים.

לי אישית יש בעיה גם עם אנשים שמבקשים מידע כזה, ובעיקר עם הורים שמסכימים לזה בלי לבקש רשות מילדיהם. לא שנראה לי שיש פה אנשים כאלו...

אנשים כתבו כאן דברים אישיים על ילדיהם

ולא ראיתי שמישהו פה קפץ להגן על הילדים.

רובינו כאן בפורום חושפים פרטים על הילדים שלנו. אנחנו לא יודעים כמה אנשים פה מכירים אותנו, כמה גולשים פה הם אנונימיים ואנחנו לא מודעים להם בכלל כי הם לא כותבים פה אף פעם.

כל הורה מחליט כל פעם מחדש אם לחשוף את הילד שלו ולספר לכולם שהוא אוטיסט למשל או לא לספר, לשתף או לא לשתף. כולנו מחליטים החלטות שנוגעות לחיי הילדים שלנו, כמו איפה הם יגורו, מה הם יאכלו, ועוד.
אף אחד לא ביקש מילדו את הרשות להביא אותו לעולם
אף אחד לא שואל רשות להרבה פעולות שהוא עושה מידי יום.
תראי כמה אנשים מעלים תמונות לפייסבוק של הילדים שלהם....

פה זו לא חשיפה גדולה, אלא לאדם החוקר, שלא אמור - אם הבנתי נכון - לפרסם שמות הנחקרים, ולכן אני באמת לא מבינה מה הצעקה הגדולה.
מי שמתאים לו ישתתף ומי שלא - לא.

אני אישית לא רואה במחברות הקשר דברים כל כך אישיים.

dina199

New member
לדעתי לפעמים באמת כותבים יותר מדי.

כמו למשל את השמות האמיתיים של הילדים.(וגם דברים אחרים)
ואני לא קופצת עליהם , למרות שאני מאוד רוצה , כי בשרשורי תמיכה אסור להביע ביקורת כי לשאול את הבן אדם (או ממש להגיד לו שפרסום של של ילד בפורום פתוח זה לא תקין) למה הוא פרסם את השם (או דברים אישיים אחרים) זו ביקורת.
בשרשורי תמיכה מותר רק לתמוך ז"א להגיד 'אני מבין אותך', 'אני מחבק אותך', 'אני יודע מה אתה עובר' , 'אני יודע כמה קשה לך'
אבל אי אפשר להגיד שום דבר על הכתיבה או על הפעולות של אותו אדם שפתח שרשור תמיכה

kagome10

New member
זה שעוול מסויים הוא נפוץ לא הופך אותו לפחות

נורא. כמו שמגוון מקרי האונס שהתפרסמו בזמן האחרון לא אמורים להפוך אונס למוסרי.

ואני מבדילה משמעותית בין החלטות שאין ברירה אלא לקבל - חייבים לגור איפשהו, הילד יתחנך בדרך כלשהי, לבין העלאת תמונות לפייסבוק, שמהימנעות ממנה לא יגרם שום נזק, והמניע הוא לא טובת הילד, אלא טובת ההורים.

מחברת הקשר שלי לא הייתה אישית - היא הייתה כמעט ריקה. הייתי רושמת בה עמוד או שניים ואז נוטשת אותה. יש ילדים שאשכרה משתמשים ביומן/מחברת קשר.

אגב, זו כבר סיבה לפסול את המחקר - כנראה שיש קשר בין כמות המידע האישי במחברת לבין הסיכוי שהורה יסכים לתת אותה למחקר. המדגם ממש ממש ממש מוטה ולא מייצג.

בנוגע ל"לא אמור" - אני מעריכה שמידת המקצועיות של החוקרים באבטחת מידע קטנה ממידת מקצועיותם בתחום אותו הם לומדים, והמידה הזו כבר נמוכה במידה מביכה.

אם משרד המשפטים לא יכול ליצור מערכת אבטחת מידע ראויה לשמה, אני ממש לא מצפה לזה מהסטודנטים, שאולי בכלל ישמרו את המידע על המחשב האישי שלהם, שיש עליו כל מיני תוכנות לא מעודכנות, למשל, אקרובט רידר לא מעודכן או אינטרנט אקספלורר לא מעודכן, וכל ילד שיש לו סבלנות לחפש בגוגל שעה או שעתיים, יכול לפרוץ עליו.

כך שאני לא נותנת אמון באבטחת המידע שלהם.

כל הורה מוסר מידע אישי על הילד שלו

בלי לשאול קודם את הילד, כי לדעתו זה לטובת הילד או מסיבות אחרות.

בדרך כלל, למשל, בזמן האבחון, שואלים שאלות על הילד וכו'.

פה אני מתארת לעצמי לא חשוב אפילו השם של הילד או של ההורה, כך שלעתים הפרטים שנראים לנו הכי אישיים, הם בעצם דומים לאחרים. אם אני הבנתי נכון, ישתמשו פה יותר כדי ללמוד מכך על יחסי המורות עם ההורים ולא תהיה התייחסות לילד זה או אחר בעבודה.

dina199

New member
אין לי בעיה עם שאלות או עם שאלונים.

ברור שלהורה יש זכות להכל (למעשה זה גם לא כל כך ברור).
אבל לחוקר אין זכות להכל.
לא נראה לי שלמישהו יש זכות לקחת מסמך פרטי רשמי כתוב .

בר אזרח

New member
שלום איילה

יש לי מחברות קשר של שנתיים שלמות כשהבן שלי היה באלוטף.
אם זה יכול לסייע אשמח לחלוק אותן איתך.
כמובן שארצה אותן בחזרה.
אני רוצה להגיד לך שמחברת הקשר הייתה חשובה לנו מאוד כהורים.
דרכה למדנו מה נעשה במשך היום, עדכנו מה היה בבית שיכול היה להשליך על השהות בגן.
העברנו חוויות משותפות ועוד.
במידה ותרצי תשלחי לי מסר.
בכל מקרה בהצלחה

מירי

TikvaBonneh

New member
אנחנו בדיוק הקהל שלה

אנשים שכותבים ומשתפים את ההתמודדות היום יומית שלהם בפורום פתוח באינטרנט.
בסיטואציה המחקרית שהוצגה, יש הרבה פחות חשיפה מאשר באינטרנט

randy1982

New member
חוץ מזה רוב השאלונים למחקרים שונים

מכילים שאלות הרבה יותר פרטיות מהמחברת קשר...

TikvaBonneh

New member
ברור

אני עבדתי בסקרים בימי נעורי ושאלתי אנשים שאלות מאוד אישיות.

dina199

New member
ובניתוח שאלונים יש סטיית תקן

על תשובות לא אמיתיות.
אי אפשר להשוות סקר למחברת קשר.

למעלה