עזרה בכיוון מנוע

tzukon

New member
עזרה בכיוון מנוע

יש לי מנוע 25 FX שעושה לי בעיות, שנראה לי שקשורות לכיוון הסיכה הנגדית. קראתי מעט על הסיכה הנגדית והצלחתי לכוון את המנוע כך שיאיץ באופן חלק אבל יש לי בעיות בסרק, אם אני לא מחזיק את המנוע על סרק קצת גבוה ונותן מכת גז קטנטנה מידי פעם אז אחרי כחצי דקה עד דקה המנוע נכבה בד"כ (די משתנה). *האם נראה שהבעיה קשורה לסיכה הנגדית או שאולי הבעיה היא אחרת? *מההסברים שקראתי בפורום לא הצלחתי להבין איך אני יודע כשהסיכה הנגדית סגורה מידי. תודה לכל מי שיעזור, אני מבקש שתענו רק אם אתם בטוחים במה שאתם אומרים. צוק

erazz

New member
לפני שבכלל מגיעים לסיכה הנגדית....

תוודא שאין חורים במערכת הדלק. תתפלא כמה חור מיקרוסקופי יכול להשפיע על ביצועי המנוע. מומלץ לעבור בקפדנות על כל הצינוריות ולוודא שאף אחת לא נפצעה ואין בה חורים. (תפרק את הצינוריות ותמשוך בעדינות את הקצוות ע"מ לראות חורים). תחליף פלאג לחדש. גם אם הוא לא שרוף יכול להיות שהוא פגום. תוודא שאתה משתמש בפלאג מתאים (לא חם מדי ולא קר מדי - A3 כמדומני אבל כדאי לבדוק). אם אחרי שווידאת שאין חורים והחלפת פלאג עדיין יש את הבעיה אז כדאי לבדוק סיכה נגדית. מבלי לבלבל אותך ב"פתוח מדי" או "סגור מדי" הנה איך לכוון סיכה נגדית: 1) תכוון את הסיכה הראשית ותחזור לסרק. 2) תן למנוע כמה שניות "להתיישב" בסרק ואז תן גז. 3) לא מרוצה מהתוצאה? כבה את המנוע וסובב את הסיכה הנגדית כ-1/4 סיבוב בכיוון אחד (תחליט אתה באיזה כיוון). 4) התנע את המנוע וחזור על השלבים 1 ו-2. יש שיפור? חזור על צעד 3 עד שתהיה מרוצה. אין שיפור? נסה לחזור על שלב 3 אבל הפעם סובב בכיוון השני. דגשים: * בכל פעם תדאג לכוון קודם את הסיכה הראשית. * סבלנות. זה לוקח קצת זמן! * הכי הכי חשוב - לכבות את המנוע כאשר מכוונים סיכה נגדית. כולנו ישראלים ולאף אחד מאיתנו זה לא יקרה. אבל כשאתה מכניס מברג כ"כ קרוב לפרופלור תדאג שהמנוע יהיה כבוי כי לקבל שברי פרופלור בעין זה לא כיף! בד"כ אין סיבה לשנות את כיוון הסיכה הנגדית. מספיק לכוון פעם אחת כמו שצריך. לרוב בעיות במע' הדלק ו/או פלאג פגום משפיעים הרבה יותר על ביצועי המנוע.

fuli2

New member
תבדוק גם את המיכל דלק עצמו

שהפקק תקין וסגור כמו שצריך.

"לכבות את המנוע כאשר מכוונים סיכה נגדית"

חוזר על האזהרה שכתב ארז ! גם בסרק הפרופלור יכול להיות דבר מסוכן כאשר הוא פוגע בעורק הראשי של האצבע. עבדכם הנאמן חווה זאת על בשרו, ורק לאחר לחיצה של כרבע שעה על האזור הפסיק הדימום. מאז אני שומר כלל זה בדייקנות (ואולי זה עוד אחד מהסיבות שדחפו אותי לעבור להנעה חשמלית)

אוקיי

בדוק את הפלג שלך חבר אולי הבעיה היא שם. לגבי סיכה נגדית שים לב. פתח אותה 2 סיבובים בגסות. הנע את המנוע. כוון סיכה ראשית במצערת מלאה. הורד לסרק, פתח מצערת לרבע בערך ואתה תשמע שהמנוע סוחב אויר (תערובת עשירה). במצב זה כאשר המצערת ברבע, בזהירות התחל לסגור את הסיכה נגדית עד שהסל"ד ויעלה ויתייצב, סגור כל פעם שמינית סיבוב עד שתרגיש שהכל יציב. בדוק סרק. בדוק מצערת מלאה שוב לך לטוס לשלום.

dovella

New member
כיוון מנוע??

יש עוד פרמטר לבדיקה. דלק אם הוא ישן משהו כמו 4 חודשים ( פתוח או חצי מיכל ופחות ), סופח הרבה לחות וממש משפיע על הסרק.

tzukon

New member
כנראה זאת הבעיה

אני מודה שהדלק דיי ישן, אני אתעסק עוד עם הכיוונים כי המנוע גם לא מכוון ואו שאני אתייאש ואקנה חדש או שאסיים את הגלון. אם אני אחליט להתפשר ולסיים את הגלון יש סכנה לנזק מצטבר או שפשוט אני פחות יהנה עכשיו ואחר כך יהיה בסדר?

למעלה