עזרה בחישוב

somaya

New member
עזרה בחישוב

היי,
אני מקווה שזו לא שאלה מעצבנת...

אני מנסה בגדול, בלי לשקול גרמים ועניינים, לחשב לי את כמות הקלוריות שיש בצלחת כזו:
שניצל בגודל קטן-בינוני (יותר לכיוון הקטן)
שתי קציצות בקר/עוף קטנות בטיגון ביתי
שלוש כפות אורז לבן, גדושות אך לא דחוסות (הכפות הן כפות מרק רגילות)
סלט ירקות (מלפפון, גזר, גמבה)
כפית טחינה גולמית

בחישוב שלי, אני מגיעה לבערך 450-500 קלוריות, וזה משגע אותי כי איך שאני רואה את זה - זה ממש מעט אוכל לארוחת צהריים!
ואם רוצים לחסוך בקלוריות, 500 לארוחת צהריים זה יותר מידי!
אין מה לדאוג, לא צריך להרצות לי על חשיבות התזונה הנכונה ועינייני הפרעות אכילה וכאלה. אני בחורה בריאה והכל טוב :) רק רוצה להבין אם אני עושה את החישוב נכון...

תודה לעונים הנחמדים :)

לא חישבתי אבל

גם שניצל וגם קציצות באותה ארוחה נשמע הרבה לבחורה. במיוחד אם הארוחה כוללת גם אורז.
שניצל הוא מאכל מטוגן שהציפוי שלו סופג כמות שמן גדולה ולכן "עלותו" הקלורית לא מבוטלת גם הקציצות כשאינן אפויות נוטות לספוג שמן (אמנם פחות מהשניצל).
ארוחת הצהריים הזו (למרות היותה מעט גדולה מהמומלץ) היא הארוחה העיקרית ביום, בשילוב עם עוד כמה ארוחות קטנות המפוזרות במשך היום עדיין יכולה להיות חלק מתפריט דיאטטי. לא כל הארוחות ביום הן בנות 500 קלוריות.

somaya

New member
אז חבל שלא חישבת

"ארוחת הצהריים הזו (למרות היותה מעט גדולה מהמומלץ)"
לפעמים צריך להתמקד יותר בפרטים, ולא לקפוץ ולענות תשובות מזלזלות. אם היית טורח לבדוק את הכמויות הכתובות היית מבין שלא מדובר בצלחת עמוסה באוכל, אלא בפירורים כמעט. הדגשתי וציינתי שהמנות קטנות לא כדי לייפות את המצב אלא כדי להסביר בדיוק מה היה בצלחת בתקווה לקבל תשובה חכמה שניתנה לאחר חשיבה ולא בשליפה מהמותן.

"גם שניצל וגם קציצות באותה ארוחה נשמע הרבה לבחורה. במיוחד אם הארוחה כוללת גם אורז."
ואם הייתי כותבת 10 ג' שניצל ו-20 ג' קציצות זה עדיין היה נראה לך הרבה כי ציינתי שני פריטים?? מתנצלת על הצורך בגיוון! ועוד בעוונותי העזתי להוסיף ולאכול 20 גרגירי אורז, אז בכלל פשעתי. ועוד אני בחורה! איזו הגזמה, כמה אני אוכלת!

באמת, עם תשובות מעודדות אנורקסיה שכאלה, עדיף שלא תענה בכלל.

כ-400 קלוריות לפני תוספת השמן...

אם את רוצה "לחסוך" בארוחה רצוי לבחור מזונות דלים יותר בקלוריות כמו במקום שניצל חזה עוף, במקום קציצות בקר מבשר שמן - קציצות עוף/הודו
להרבות יותר בירקות. חוצמזה - 500 קלוריות לארוחת צהריים זה לא בהכרח יותר מדי - תלוי בתפריט היומי ובצרכים האישיים.

למעלה