עזרה בחיפוש

להלהלו

New member
עזרה בחיפוש

אני מחפשת כבר המון זמן, הסבר או פירוש, או לא יודעת מה, לתכונת האופי האיומה: שקר, או אפשר לומר המצאות על דברים שקרו. יש לכם מושג היכן או לפי מה אוכל למצוא. יש לי סיבה טובה לברר על הנושא.

אנפה2

New member
יש אנשים שהם משקרים, זה צורך

נפשי שלהם, כל אחד זה בא לשרת מטרה אחרת אצלו, לכן אם זה מפריע לך (אם זו את המשקרת) או לגורם עליו את מדברת כדאי לפנות לברור אצל פסיכולוג. לי יש חברה מאוד טובה שמשקרת בלי הרף, השקרים שלה לא מזיקים לאחר, היא לא עושה עם השקרים מניפולציות של מריבות. אתן לכם דוגמא, היא יכולה להגיע עם מערכת תכשיטים יקרה וחדשה, לבפר שבמפתיע בעלה שלח הביתה סוכן תכשיטים שתבחר, וזה מה שבחרה, לאחר חודשיים התכשיטים נעלמים מגופה, אני שואלת איפה התכשיטים, והיא עונה , החזרתי אותם לאחותי, כי הם כבר חזרו מהטיול בחו"ל. דוגמא מספר 2, אני אספר לה שנפתח בית קפה חדש של "ננסי ברנדס" והוא גם מופיע שם, ואז היא תגיד אה כן ,כבר היינו שם מאוד נחמד, נהנינו, ואפילו תגיד עם מי הם היו., לאחר כמה זמן אני אגיד לה שהחברה רוצים ללכת לבית הקפה החדש של ננסי ברנדס, והיא תגיד מה זה הוא פתח בית קפה ? שווה ללכת לשם?. סתם נתתי 2 דוגמאות, האם לכאלה שקרים את מתכוונת ? והדוגמאות שנתתי לך הם מהמציאות, ויש עוד המון, וכל החברים יודעים שהיא משקרת ואף אחד לא מתאמת איתה, פשוט לוקחים בערבון מוגבל כל מה שהיא אומרת.

שקר נחשב לבעיה נפשית וצריך לפנות

לטיפול פסיכולוגי. או לפורומים של פסיכולוגיה.

אנילה לדעתי סופרים לא משקרים הם

בודים מעשיות מלבם ומגישים אותם לנו בצורה שמושכת אותנו בעקבות העלילה. אני לא רואה שקר בסיפורים אני רואה הרבה דמיון, ויכולת להעביר את הדמיון למילים ולגרום לקורא לרצות לקרוא מה שראו/רקמו/המציאו בדמיונם. הלואי והיה לי דמיון של סופר. אני כל כך אוהבת לכתוב אבל ... חסרים לי עוד כמה דברים כדי להגיע לתוצאות, אחד מהם הוא הכישרון לספר וכל השאר משני.

אנילה1

New member
רות, אז מה זה שקר אם כך?

בעיני שקר הוא סיפור בדוי, כמו שסופר כותב, רק פחות טוב.

alona 9

New member
סופרים עוסקים לרוב בפנטזיות

הם בודים מליבם ובעצם בונים לעצמם עולם שלתוכו הם סוחפים אותנו, אנחנו,כדי להנות מאמינים כי הם כותבים רק את האמת, בעיית השקר היא כשסופר כותב על תקופה או מקום מסויים,כשהוא נותן עדות של אחד שהיה שם אחד שחווה,במקרה הזה נותר לנו לקרוא ול"חכמים יותר" נותר לחקור, היה או לא היה?

אנילה1

New member
אז כשסופר כותב סיפור בדוי זה לא

נחשב לשקר. אבל אם ילד קצת משנה את האמת (ומה באמת היא האמת? הכל זה סובייקטיבי), בכדי להמנע מעונש, אז הוא משקר. לדעתי הוא לא משקר, לדעתי הוא יצירתי, הוא יודע איך להסתדר בחיים. עובדה הוא עקף את העונש. אין דבר כזה חיים בלי שקרים. אנחנו קוראים לזה שקרים לבנים, והשקרים הלבנים משמנים את היחסים בין בני הזוג, במשפחה, בחברה. אין אדם שלא משקר וטוב שכך. אם רואים את השכנה עם תסרוקת חדשה, ומחמיאים לה, למרות שהתסרוקת זוועה בעינינו. זה נקרא שקר לבן. הוא לא מזיק והוא משאיר את השכנה ידידה שלנו. היה עדיף לומר לה שהיא נראית זוועה, בשם האמת?

alona 9

New member
נכון אנילה,ברמה כזאת או אחרת כולנו

משקרים,כולנו חוטאים באי אמירת האמת...

אני משקרת כל יום, לפחות פעם אחת

כשאני לא רוצה שמישהו יבוא אלי אני אומרת שאני לא אהיה. כשאני מאחרת לפגישה אני משקרת בתירוץ שאני ממציאה (פקקים, לא הגיעה מונית ) כשמזמינים אותי ואני לא רוצה ללכת אני אומרת שאני כבר מוזמנת לאותו מועד. מי מאתנו אינו משקר? שיקום !!!!! אף אחד לא קם!!!!

אלונה, לא אהיה בבית היום ../images/Emo6.gif חבל

שלא הודעת לי קודם (עוד שקר), לא הייתי עושה תכניות.

הפיקציה של האמנות

מן המפורסמות היא , שהאומנות היא פיקציה . זאת אחת התיאוריות הכי בסיסיות אותן לומדים תלמידי ספרות (עברית/כללית ) או אמנות ,ונכתב אף מאמר מקיף ובסיסי בנושא זה , מאמר שהוא חובה לכל הלומדים ספרות או אמנות ( באוניברסיטה ) . עיקרו של המאמר( שמעניין מאוד דרך אגב ) מעמיד את הסוגיה לדיון - האם יצירת אמנות היא פיקציה , או לא ( כולל תמונות למשל) וכותב המאמר מגיע למסקנה כי כל יצירת אמנות היא אכן פיקציה , וככזאת יש להתייחס אליה אך היא פיקציה לגיטימית כאשר היא משולבת ביצירות אמנות ..

ברור שתמונות הן פיקציה. הן אשליה

זו שפת סמלים. הבד הוא תמיד שטוח, ובכל זאת בעזרת הפרספקטיבה יש לנו את אשליית העומק.

הוא מאמר חובה בשנה א' ביסודות

הסיפורת , באונ' ת"א ( היה בכל אופן כשאני למדתי , וזה היה לפני הרבה שנים ). אם אני לא טועה זהו שמו " הפיקציה שביצירת אומנות " - אבל אני לא בטוחה . אני אפילו לא זוכרת את שם הכותב . אני רק זוכרת שהוא עניין אותי מאוד , מאמר שכתוב יפה ובאופן רציונלי. הוא מאמר שבמקור לקוח מיסודות הספרות הכללית , נכתב באנגלית ותורגם . אם אמצא אותו בין החומר ( בבוידם) אכתוב לך .

אנילה1

New member
הניצוץ200 תודה על הרצון הטוב.

חיפשתי את זה בגוגל אבל לא מצאתי.

למעלה