עזרה בחיפוש עץ

levyyosi

New member
עזרה בחיפוש עץ

אני מחפש עץ שיחליף את הכרבל לביד. אני צריך עץ לעמק יזרעאל (אדמה כבדה) ירוק עד ולא מלכלך!!! עדיף שיהיה גבוה ורחב שייתן הצללה טובה (לא פיקוס) תודה מראש לעונים

צפנתי

New member
מה לא היה טוב בכרבל לביד?

(תשובתך תעזור להבין מה יתאים יותר). לעניות דעתי כרבל הוא אחד העצים היותר נקיים שיש.

levyyosi

New member
יש לו את הפירות

האדומים והקליפה שלהם נמרחת על הרצפה

levyyosi

New member
עוד משהו...

העץ מיועד להצללנ על רחבת החלקה לכן חשוב שהוא לא יהיה מלכלך.

צפנתי

New member
אוקי, הבנתי...צריך גם לצמוח מהר או

משהו? כל עץ עושה טיפה ליכלוך...ההבדלים הם בכמות ובקופה על פניה זה מתפרס, וכן בעסיסיות של הפירות וגודלם. לדעת כדאי למצוא עץ שאין לו פירות עסיסיים, ולהחזיק מטאטא גדול שתוך כמה דקות מעיף הכל וכולם מחליקים בכיף... מה הרוחב הרצוי של העץ? (או מה רוחב הרחבה?)

levyyosi

New member
העץ אמור להיות מסביב לרחבה

גודל רצוי פחות או יותר 6-7 מ' קוטר , וגובה רצוי גבוה (10 מ') ברור לי שאין עץ משולם מבחינת הלכלוך אבל אני מחפש את העץ האידאלי אם יש דבר כזה.

צפנתי

New member
יש לי רעיון לעץ "נקי" מאד אך נשיר..

ספיון השעווה. המוח יבש אצלי היום..מקווה שהחבר'ה פה יעזרו יותר ממני. רעוינות כמעט ללא לכלוך: מללויקה מתקלפת (אך היא די צרה). רעיון למללויקה אחרת שאפשר לעצב כעץ- מללויקה רבולושיין גולד. שוב, הליכלוך שלה לא מורגש (הפירות לא נושים בכלל, והעלים קטקטנים ולא מורגשים. אתם הולכים לשתול כמה עצים מסביב לרחבה, או במרכזה עץ אחד? לא כ"כ הבנתי.

הליויתן

New member
תות-זכר,גדול,רחב,צומח מהר,קל ליחר

זול,חזק ועמיד.עץ צל נפלא נשיר,כך ששבועיים בשנה אוספים את השלכת וזהו,אין פירות מלכלכים

Lizards Master

New member
מה עם שעועית הגלידה?

צומח די מהר, מגיע בקלות ל-10 מטר גובה וגם הקוטר אמור להתאים לך... הפריחה (כשהוא מתחיל לפרוח) היא לא הכי מדהימה ("מברשות לבנות"), אבל הוא לא משיר הרבה עלים, ולא נראה לי שהתרמילים מלכלכים משהו...

levyyosi

New member
העצים הם מסביב לרחבה.

אני לא מכיר את שעועית הגלידה. מה השם הלועזי (לחיפוש תמונה בגוגל)? תודה לכל העונים!!

Lizards Master

New member
השם הלועזי הוא: Inga edulis אבל

באותה מידה גם חיפוש של ice cream bean יניב תוצאות.

עולמיה

New member
ליגוסטרום יפני

אבל לא אם יש שם הרבה רוחות חזקות. לידעתך, הבעיה העיקרית בעמק יזרעאל היא הקרה (ולא האדמה). בחר רק צמחים שעמידים בקרה. לתות ולספיון שהוזכרו כאן יש שורשים אלימים.

בדקתי בקטלוגים של גבעת-ברנר ושל

משתלת אלון ובשניהם לא מצויינים שורשים אלימים להבדיל מהרבה עצים אחרים ששם כן מצויין ובקטלוג של אלון הספיון אפילו מומלץ כעץ רחוב קטן. כל-טוב

עולמיה

New member
גם אני בדקתי

תוכל לשאול את יואב גרטמן מיגור בפורום עצי-נוי באתר יגור, או בטלפון בבוקר. אני משערת שדעתו נאמנה עליך. אם אתה מתעקש, אני גם אתן לך כתובות של בתים עם ספיון ששורשיו בולטים... נכון שלא מצויין בקטלוגים שציינת. לא יודעת למה. אולי, כמו בהרבה תחומים, יש דיעות לכאן ולכאן. ראית 2 יהודים עם אותה דיעה?!?

עולמיה

New member
גם "שתיל" טוענים שהשורשים תוקפניים

קרא בקישור: "ספיון השעווה .....שורשים תוקפניים"

ציפי666

New member
אקליפטוסים

מתאימים מאד לאדמת העמק ולטמפרטורות שלה. נהדרים כעצי צל.

למעלה