אני מחפש עץ שיחליף את הכרבל לביד. אני צריך עץ לעמק יזרעאל (אדמה כבדה) ירוק עד ולא מלכלך!!! עדיף שיהיה גבוה ורחב שייתן הצללה טובה (לא פיקוס) תודה מראש לעונים
משהו? כל עץ עושה טיפה ליכלוך...ההבדלים הם בכמות ובקופה על פניה זה מתפרס, וכן בעסיסיות של הפירות וגודלם. לדעת כדאי למצוא עץ שאין לו פירות עסיסיים, ולהחזיק מטאטא גדול שתוך כמה דקות מעיף הכל וכולם מחליקים בכיף... מה הרוחב הרצוי של העץ? (או מה רוחב הרחבה?)
ספיון השעווה. המוח יבש אצלי היום..מקווה שהחבר'ה פה יעזרו יותר ממני. רעוינות כמעט ללא לכלוך: מללויקה מתקלפת (אך היא די צרה). רעיון למללויקה אחרת שאפשר לעצב כעץ- מללויקה רבולושיין גולד. שוב, הליכלוך שלה לא מורגש (הפירות לא נושים בכלל, והעלים קטקטנים ולא מורגשים. אתם הולכים לשתול כמה עצים מסביב לרחבה, או במרכזה עץ אחד? לא כ"כ הבנתי.
צומח די מהר, מגיע בקלות ל-10 מטר גובה וגם הקוטר אמור להתאים לך... הפריחה (כשהוא מתחיל לפרוח) היא לא הכי מדהימה ("מברשות לבנות"), אבל הוא לא משיר הרבה עלים, ולא נראה לי שהתרמילים מלכלכים משהו...
אבל לא אם יש שם הרבה רוחות חזקות. לידעתך, הבעיה העיקרית בעמק יזרעאל היא הקרה (ולא האדמה). בחר רק צמחים שעמידים בקרה. לתות ולספיון שהוזכרו כאן יש שורשים אלימים.
תוכל לשאול את יואב גרטמן מיגור בפורום עצי-נוי באתר יגור, או בטלפון בבוקר. אני משערת שדעתו נאמנה עליך. אם אתה מתעקש, אני גם אתן לך כתובות של בתים עם ספיון ששורשיו בולטים... נכון שלא מצויין בקטלוגים שציינת. לא יודעת למה. אולי, כמו בהרבה תחומים, יש דיעות לכאן ולכאן. ראית 2 יהודים עם אותה דיעה?!?