עזרה בזיהוי...

שובל09

New member
עזרה בזיהוי...

טוף, זה יהיה קצת קשה... ראיתי נחש בחצר בבית שלי, כולו בצבע צהוב... מממ... אין יל עוד פרטים, אבל אני חושב שזה סוג של שלון, הוא ישר ברח אז לא הספקתי אפילו לצלם.. אני מקוה שאני יראה אותו שוב ואז יהיו תמונות... עם אתם יודעים על איזה נחש מדובר אני ישמח לשמוע ולראות תמונות... תודה

naja

New member
אני מהמר על זעמן זיתני.

ברוב המקרים שמתארים לי נחש בצבע צהוב שנעלם בזריזות מדובר בזיתני. אם תוסיף עוד פרטים כמו-שעת הפעילות, אורך ועובי הנחש ואם ראית אותו במצב עמידה או רק בזחילה זה יוכל לעזור לזיהוי.

שובל09

New member
אוקיי..

אני לא חושב שזה זה זייתי כי לא היו עליו בכלל קטמים שחורים... אבל הוא ניצפה בסביבות השעה שתיים בצהריים... הוא היה יחסית דק, באותו יחס של כרכן תירס לאורך שלו... והוא היה כ-40 ס"מ...

בזמן זחילה קשה לשים לב לדוגמא

הכל "נמרח" אבל אופציה אחרת רק פחות מהירה היא שלוון קווים עם דוגמא בהירה.

שובל09

New member
מממ...

הרמנו איזה כד, והוא התפתל שם על עצמו, אז ראיתי אותו יחסית ברור...

blioblibizim

New member
כשהיתי יותר קטן

תפסתי כמה מינים של שלוונים באיזור מודיעין והכי נפוץ היה שלוון טלוא ראש

naja

New member
דווקא יש שלוונים במודיעין לדעתי.

אני מאמין שיש שם שלווני קוים, שחורי ראש ושלווני כתמים. אבל במקרה הזה אני דיי בטוח שמדובר בזיתני.

שובל09

New member
מממ...

תודה על כל התשובות! אני מקווה לצפות בנחש הזה שוב! (נחמד לדעת שנחשים אוהבים את החצר שלי..., היה לי פה כבר זעמן שחור קטן שביקר...) :)

orisegal

New member
אכן ישנם שלונים במודיעין

ו... האם יתכן שלא הבחנת בראשו השחור ושהיה זה לא אחר מאשר שחור ראש שלוני?

orisegal

New member
מצורפת תמונה

קישרתי בהודעה קודמת, אך משום מה ולמה היא לא נכנסה: http://lib.cet.ac.il/storage/items/300_399/0000000398/0000000398_M.jpg

orisegal

New member
מצורפת תמונה

קישרתי בהודעה קודמת, אך משום מה ולמה היא לא נכנסה: http://lib.cet.ac.il/storage/items/300_399/0000000398/0000000398_M.jpg

orisegal

New member
my pleasure

:) anyway, if u wondered, this snake is a very calm nonpoisonous species. fed on invertebrates. have a gr8 week, orisegal

למעלה